Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kuş Sağlığı Sorunları

Abone Ol 
Kuş Sağlığı Sorunları

Kuş sağlığı sorunları, evcil kuş sahipleri tarafından bilinmelidir. Bir kuş besliyorsanız; evcil hayvanınızın hastalandığına dair işaretler hakkında bilgili olmanız çok önemlidir. En ince belirtiler bile evcil hayvanların acilen veteriner desteğine gereksinim duyduğunu gösterebilir.

Hastalıklar evcil kuşlar için çok ciddi bir problem olabilir. Tüylü arkadaşınızda ortaya çıkabilecek en sıkıntılı sağlık problemlerine aşina olmalısınız. Evcil kuş sağlığı sorunları hakkında daha fazla bilgi için yazımızı inceleyebilirsiniz. İşte sıklıkla görülen kuş hastalıkları:

Kuş Sağlığı Sorunları

Kuş Gribi

Kuş gribinin her türden kuşu etkileyebileceğini unutmamalısınız. Papağanlar, muhabbet kuşları ve kanaryalar dahil olmak üzere birçok kuş cinsi kuş gribinden muzdarip olabilir. Evcil kuşların bu hastalığa yakalanma ihtimali düşük olsa da yine de kuşunuz da risk altındadır.

Parazitler

Kuş sağlığı sorunları arasında bir diğeri de parazitlerdir. Bunlar, insanlar ve kuşlar da dahil olmak üzere herkesi etkiler. Parazitler, evdeki insanları da etkileyebileceği için bir kuşta iç veya dış parazit belirtileri gördüğünüz anda onu veterinere götürmelisiniz. Kuşunuzun bağışıklık sistemini destekleyecek kuş yemleri sağlamayı da ihmal etmemelisiniz. Böylece kuşunuz, parazitlere ve çeşitli hastalıklara karşı daha dirençli olacaktır.

Bazı parazitlerin hızlı bir şekilde yayıldığını ve kuşun ölümüne bile sebep olabileceğini hatırlatırız. Bundan dolayı, kuş hastalık belirtileri fark ettiğiniz zaman hiç vakit kaybetmeden veteriner desteği almanızda fayda vardır.

Anormal Gaga ve Tüy Büyümesi

Kuş sağlığı sorunları arasında yer alan anormal gaga ve tüy büyümesi, evcil kuş sahiplerini korkutan bir durumdur. Bu probleme yol açan virüsler kuşun ölmesine neden olabilir. Ayrıca bu virüslerin bir tedavisi yoktur. En kötüsü de virüsler bulaşıcıdır ve diğer kuşlara da hızlı bir şekilde yayılabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Papağanlarda Tüy Yolma Nedenleri Nelerdir?

Stres

Her yetişkin insan, stresin ne olduğunu bilir. Fakat stres, başta papağanlar ve muhabbet kuşları olmak üzere hemen her türlü kuşu da etkileyebilir. Tıpkı insanlarda olduğu gibi bağışıklık tepkisinde düşüşe neden olabilir ve bir kuşu daha zayıf hale dönüştürebilir. Bu yüzden kuş sahibi olarak; kuş dostunuzdaki olası stres belirtilerini hemen fark etmeniz gerekir. Kuşlarda stres nedenleri çok çeşitlidir ve strese neden olan faktörler ortadan kaldırılmalıdır. Bu sayede kuşunuz kendini daha sağlıklı ve mutlu hissedebilecektir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.