Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kuşlarda Depresyon Belirtileri

Abone Ol 
Kuşlarda Depresyon Belirtileri

Kuşlarda depresyon belirtileri nelerdir? Kuşlar da tıpkı insanlar gibi depresyona girebilirler. Aynı zamanda bu sevimli canlılar uzun süreli depresyona girerek kendi kendilerine zarar verebilirler. Bunun sonucunda kuşun genel sağlığında bozulmalar meydana gelebilir.

Kuşunuzun depresyonda olduğunu düşünüyorsanız, onu en kısa sürede veterinere kontrol ettirmenizde fayda vardır. Peki, kuşlarda depresyon belirtileri neler? Depresyona giren kuşlar hangi semptomları gösterir? Detayları hep birlikte inceleyelim.

Kuşlarda Depresyon Belirtileri Nelerdir?

Kuşlarda Depresyon Belirtileri

Evcil kuşunuzun depresyonda olduğunu gösteren belirtiler şu şekilde sıralanabilir:

Kuşlarda İştah Kaybı

Evcil kuşlarda depresyonun en yaygın belirtisi şüphesiz ki iştahsızlıktır. Kuş yemi tüketmeye karşı isteksiz olan kuşunuz depresyona girmiş olabilir. Kuşların hızlı bir metabolizma düzenleri olduğundan, yem yemeyi bırakırsa çok hızlı bir şekilde kilo verebilir. Bu durum ise kuşunuz için çok zararlı olabilir. Evcil kuşunuz mama tüketimini azaltmış ise onu veterinere götürmelisiniz.

Kuşlarda Saldırganlık

Kuşlarda depresyon belirtileri arasında bir diğeri de saldırganlık oluyor. Bir kuşun depresyona girdiğinin en büyük kanıtlarından olan saldırganlık, kuşun kişiliğindeki ani bir değişimi ifade eder. Normalde sakin bir karaktere sahip olan kuşunuz bir anda saldırgan davranışlar sergilemeye başladıysa depresyon sorunu yaşıyor olabilir.

Bu belirti genel olarak papağanlarda kendini gösterir. Saldırganlık mevsimsel olabilir ve hormonal nedenlerden de kaynaklanabilir. Ancak genellikle depresyon sorunundan kaynaklandığı bilinmektedir. Kesin sebebi öğrenmek için veterinerden yardım alabilirsiniz.

Kuşlarda Tüy Yolma

Kuşunuzda tüy yolma davranışı başladıysa, bu, hızla kronik ve ciddi bir probleme dönüşebilir. Kuşunuzun tüylerinde azalma olduğunu görürseniz, bu durumu anlamak için sevimli dostunuzu veterinere götürmelisiniz.

Birçok kuş can sıkıntısından ya da sosyalleşme eksikliğinden dolayı tüylerini yolmaya başlar. Kuşunuzun kaliteli vakit geçirmesini sağlamak adına kuş kafesi içine kuş oyuncakları dahil edebilirsiniz. Bu sayede kuşunuzun mutlu olmasını da teşvik edebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  6 Maddede Renkli Kuş Türleri

Kuşun Sesinde Değişiklik

Kuşlarda depresyon belirtileri sesteki değişiklikleri de kapsayabilir. Kuşunuz uzun süredir sizinle birlikteyse, tüylü arkadaşınızın seslendirmelerini ve ötüşünü çok iyi tanırsınız. Ancak kuşunuzun çıkardığı seslerin seviyesinde ve sıklığında bir değişiklik meydana geldi ise bu durum onda bir problemin olduğunu işaret edebilir. Kuşun sesindeki değişiklik depresyondan da kaynaklanabilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.