Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kuşlarda Zayıflık Sorunu Nasıl Çözülür?

Abone Ol 
Kuşlarda Zayıflık Sorunu Nasıl Çözülür?

Kuşlarda zayıflık sorunu ortaya çıkabilir. Kuşunuzun kilo almasına yardımcı olmak için yapabileceğiniz birkaç şey vardır. Fakat bu hususla ilgili en önemli nokta ise kuşunuzun neden kilo verdiğini tespit etmektir. Kuşunuzun genel olarak muayene edilmesi, zayıflık nedeni ve tedavi yöntemleri için veteriner desteği almanız önemlidir. Kuşlar, bir dizi sağlık sorunu nedeniyle kilo problemi yaşayabilirler. Herhangi bir hastalık, kuşun hızlı bir şekilde zayıflamasına yol açabilir.

Kuşlarda Zayıflık Nedeni Belirlenmeli

Kuşlarda Zayıflık

Kuşlarda zayıflık sorununun çözüme kavuşturulması için ilk olarak sebebin tespit edilmesi gerekir. Bu yüzden kuşunuzu veterinere götürmelisiniz. Veteriner, kuşunuzda oluşan kilo verme sorununun nedenini tespit edecektir ve evcil hayvanınızı sağlıklı bir kiloya geri döndürmek için size önerilerde bulunacaktır.

Veterinerin tavsiyelerine harfiyen uymak önem arz eder. Evcil kuşunuzda herhangi bir problem ya da hastalık tespit edilmedi ise sağlıklı ve ideal bir vücut kondisyonu için beslenme değişikliği uygulanması gerekir. Kuşunuzun severek tükettiği kuş yemi çeşitlerinden biraz daha fazla ona sunmak, vitamin ve mineraller açısından yoğun olan kuş yemlerini tercih etmek ve kuşa ara sıra kuş krakeri gibi besinler vermek şarttır. Böylece kuşunuzun iştahını geri kazanması mümkün hale gelebilecektir.

Beslenmeye Dikkat Etin

Kuşlarda zayıflık sorununun çözümü için beslenmeye yoğunlaşmak gerekir. Besleyicilik yönü kuvvetli olan kuş yemlerine ek olarak bazı yiyecekleri de kuşlara vererek, kilo almalarını sağlayabilirsiniz. Hem kalori hem de yağ bakımından yoğun olan yer fıstığı, kuşlar için iyi bir atıştırmalık olabilir. Ve çoğu kuş, yer fıstığı tüketmekten hoşlanır.

Kuşunuzun beslenme düzenine yer fıstığı eklemek, kalori ve yağ açısından zengin beslenmesine izin verir. Bu tür bir gıda, kuşun yağ alımını artırdığı için kilo almasına da yardımcı olacaktır. Sonuç olarak kuşlarda zayıflık problemi zamanla ortadan kalkabilecektir. Kuşunuza yer fıstığı gibi kalorili yiyecekler sunarken, aşırıya kaçmamaya da özen göstermelisiniz. Bunu bir veterinere danışmayı ihmal etmemelisiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kanarya Kuşu Ne Yer? Kanarya Nasıl Beslenir?

Kuşlar, yemek konusunda çok meraklıdırlar ve önlerine konan her şeyi deneyimlemek isterler. Bundan dolayı miktar konusunda veteriner tavsiyesi almanız önemlidir. Kuşunuzun beslenme eksikliklerine yönelik bir diyet uygulamalısınız. Meyve ve sebzelerle de kuşunuzun beslenmesini çeşitlendirmelisiniz.

Kuşunuzun kilo almasına yardımcı olacak bir diğer yiyecek ise ay çekirdeği olur. Sağlıklı yağlar yönünden zengin olan ay çekirdeği de kuşunuzun ekstradan kalori almasına yardımcıdır. Darı gibi besinleri de kuşunuza güvenle vererek, kalori alımını yükseltebilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.