Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Labrador Köpek Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

Abone Ol 
Labrador Köpek Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

Labrador köpek ırkı bakımı sıklıkla merak edilir. Dünyadaki en popüler köpek ırklarından biri olan Labrador köpekleri; insanlar için kimi zaman bir dost, kimi zaman da bir kahraman olarak kabul ediliyor. Bu köpekler kolay eğitilebilmeleri nedeniyle çeşitli arama kurtarma ekiplerinde yer alabiliyorlar. Ayrıca çoğu rehber köpeği de labrador köpek ırkından oluyor. İşte popüler Labrador köpek ırkının bakımı ile ilgili detaylar!

Labrador Köpek Irkı Özellikleri Nelerdir?

Labrador Köpek Irkı Bakımı

Labrador köpek ırkı; sadık, arkadaş canlısı, sevecen ve zeki yapısıyla öne çıkan bir köpek türüdür. Çok zeki olan Labrador köpeklerinin eğitilmesi kolaydır. Herkese karşı arkadaş canlısı ve ılımlı bir tavırları vardır. Sahiplerine çok düşkün olurlar. Bu nedenle onları memnun etmek için bir şeyler yapmayı severler. Sahibi ile zaman geçirmeyi pek seven oyuncu bir köpek türüdür.

Labrador Köpek Irkı Bakımı: Tüy Bakımı

Labrador köpek ırkının tüyleri iki katmandan oluşur ve kısadırlar. Alt katmanın amacı sudan ve soğuktan korumaktır. Sık ve düz bir tüy yapısı vardır. Çok tüy döken köpekler değildir. Bu nedenle haftada bir kez bile taranması yeterli olur. Ancak haftada 2-3 kez tarayarak tüylerinin daha sağlıklı olması sağlanabilir. Bu işlem sırasında köpek tarağı kullanılmalıdır. Aktif bir köpek olduğu için kirlendiği zamanlarda kulağına su kaçmamasına dikkat ederek yıkanması gerekir.

Labrador Köpek Irkı Bakımı: Ağız ve Diş Bakımı

Ağız ve diş sağlığı köpekler için en önemli unsurlardan biridir. Bu nedenle ekstra hassasiyet gösterilmelidir. Haftada en azından 3 kez Labrador köpek ırkının dişleri fırçalanmalıdır. Ayrıca düzenli kontrollere gidilmelidir.

Labrador Köpek Irkı Bakımı: Pati Bakımı

Labrador köpek ırkının patisi her hafta yıkanmalıdır. Tırnaklarını ise ayda bir kez kesmeye özen gösterilmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Amerikan Staff (American Staffordshire Terrier) Irkı, Genel Özellikleri ve Karakter Yapısı

Labrador Köpek Irkı Bakımı: Göz ve Kulak Bakımı

Göz ve kulak her canlı için hassas organlardır. Bu nedenle Labrador köpek ırkının gözleri ve kulakları düzenli olarak temizlenmelidir. Diğer yandan periyodik kontroller aksatılmamalıdır.

Labrador Köpek Irkı Beslenme İhtiyacı

Labrador köpek ırkının beslenme ihtiyacını karşılamak için öncelikle doğru mama tercih edilmelidir. Alerjenik olmayan mamalar arasından besin değeri yeterli olan bir mama alınmalıdır. Ev yemekleri de Labrador köpek ırkının sevdiği besinler arasında yer alır. Tüketmelerinde sorun olmayan gıdalardan bir miktar verilebilir. Ancak Labrador köpek ırkının obur bir ırk olduğu ve bu yüzden beslenmesine dikkat edilmesi gerektiği unutulmamalıdır. Köpeğe mutlaka besin bileşenleri yönünden tam ve dengeli köpek mamaları sunulmalıdır.

Labrador Köpek Irkı Egzersiz İhtiyacı

Labrador köpek ırkının egzersiz ihtiyacı orta-üst düzey olarak sınıflandırılabilir. Son derece enerjik ve aktif olan Labrador köpek ırkının yeterli egzersizi yapması gerekir. Egzersiz ihtiyaçlarının karşılanması için günlük en az 60 dakika aktif kalması sağlanmalıdır. Labrador köpek ırkı, tut-getir oyunlarını sahibi ile oynamaya bayılır. Ayrıca yüzme, koşu ve av da en sevdiği egzersizler arasında yer alır. Köpek yarışlarında mücadele etmeyi severler.

Labrador yavrularının egzersizlerini çim üzerinde yaptırmaya dikkat edilmelidir. Sert beton zeminler nedeniyle eklem ve kemik sorunları yaşanabilir. Doğru şekilde eğitilen Labrador köpekleri, çeşitli arama kurtarma ekiplerinde görev alır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.