Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Lowchen Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Abone Ol 
Lowchen Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Lowchen, Almanya ve Fransa’dan küçük bir safkandır ve bir oyuncak köpek arkadaşı olarak geliştirilmiştir. Adı küçük aslan anlamına gelir ve bazen Küçük Aslan Köpeği olarak da adlandırılır. Aynı zamanda konformasyon, çeviklik ve itaat gibi gösteri etkinliklerinde de başarılıdır ve küçük bir köpek için aktiftir. Adı, aslında sadece görünüşüne atıfta bulunan şiddetli küçük bir şey olduğunu düşünmenize neden olsa da, mizacı oldukça yumuşak ve eğlencelidir. Bu nedenle harika bir aile köpeği ve terapi köpeğidir.

Lowchen Köpek Karakter Özellikleri

Lowchen köpekler, uyanık oldukları ve davetsiz misafir olup olmadığını size bildirmek için havlayacakları için çok iyi bekçilerdir. Ancak davetsiz misafirleri korkutması muhtemel değildir ve çok koruyucu bir tür olarak kabul edilmez. Bu nedenle sizi veya evinizi savunmak için hareket etmeyebilir. Duyarlı, sadık, neşeli ve sevecen olduğu için yeni sahipler için iyi bir cins. Lowchen köpekler canlı, neşeli, eğlenceli ve sosyaldir. Aynı zamanda akıllı ve korkusuzdurlar ama nazik ve biraz hassas bir yanları vardır. Sık sık havlar, bu nedenle muhtemelen onu durdurmak için bir komuta ihtiyaç duyulacaktır.

Bu hassas bir kucak köpeği değil, sert ve sağlam bir köpektir ve güçlü bir iradeye sahiptir. Küçük köpek sendromu geliştirmemesi ve gürültülü, çabuk, yıkıcı ve kontrol edilmesi zor hale gelmemesi için ona karşı katı olmanız gerekecek. Doğru sahiplerle iyi huylu, eğlenceli ve mutlu olur. Sarılmaktan zevk alıyor ve yatağınızda sizinle birlikte uyumak isteyecek.

Aslında sizinle çok yakın bir bağ kurma eğilimindedir ve evde yalnız kalmaktan hoşlanmayacaktır. Ayrılık kaygısından muzdarip olabilir ve belirli bir düzeyde dikkat gerektirir. İyi bir aktivite oyunu ve egzersiz karışımına ihtiyacı olacak. İnsanların etrafında olmayı sever ve mutsuzsa bunu havlama, hiperaktivite ve yıkıcı davranışlarla ifade eder. Dünyayı izlemek için kanepenin veya sandalyenin arkasına ya da pencere pervazına oturmayı sever.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Bearded Collie (Sakallı Collie) Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Sağlık

Lowchen Köpek Tarihçesi

Köpek uzmanları arasında Lowchen’in tam olarak nereden geldiği konusunda bazı anlaşmazlıklar var. Adı Almanca, yani Almanya büyük bir olasılık, ancak Hollanda, İspanya, İtalya ve Fransa gibi diğer Avrupa ülkelerinde popülerdi ve kökeninin aslında Akdeniz olduğu konusunda bazı tartışmalar da var. Lowchen Almanca’da küçük aslan anlamına gelir. 1400’lere kadar uzanan cinsin popülaritesi 1800’lerde hızla artmıştır. Bir haşere avcısı ve bir refakatçi olarak yetiştirildi. Soylular ve kraliyet ailesi arasında popülerdi.

Köpeğin görüntüsü birçok duvar halısı, resim ve çizimde bulunabilir ve ayrıca bazı yazılı kayıtlarda da bulunabilir. Görünüşü, o zamanlardan bu yana çok az değişti. Ancak 19. yüzyılın ortalarından sonuna kadar popülaritesi düşmeye başladı. 19. yüzyılın sonlarında, sayılarını artırmak için bazı girişimlerde bulunuldu. Başlangıçta bu girişimler başarılı olsa da Birinci ve İkinci Dünya Savaşı araya girmişti.

Lowchen Köpek Fiziksel Özellikleri

Bu ırk küçük bir köpektir. Kısa ama orantılı bir vücuda sahiptir ve boyuna göre biraz daha uzundur. Düz bir üst çizgisi vardır ve kuyruğu yüksektir, orta uzunluktadır. Kıvırcık olmaması gereken uzun, yoğun, akıcı ve dalgalı bir kürkü vardır. Siyah, ten rengi, kahverengi, mavi, gümüş, beyaz ve gri gibi herhangi bir renkte olabilir. Genellikle tüy ceketi, görünüş olarak bir aslana benzerliğini vurgulayan bir aslan kesimi ile kırpılır. Yelesi uzun bırakılır ve kuyruğunun ucu püsküllüdür.

Lowchen, geniş bir kafatası ve aynı zamanda kısa olan burun yapısı ile yüksekte taşıdığı kısa bir kafaya sahiptir. Burun koyu renkli ve gözler yuvarlaktır. Kulakları ise genelde sarkıktır.

Lowchen Köpek Bakımı

Lowchen’in çok fazla tımar ihtiyacı vardır, ancak en azından küçük olduğu için bu, daha büyük ırklarda olabileceği kadar zaman alıcı değildir. Karışıklık oluşmasını önlemek için düzenli olarak fırçalamaya ihtiyaç duyacaktır. Çok fazla tüyü dökülmez, bu nedenle evin etrafında temizlenecek çok fazla tüy olmayacaktır. Alerjisi olanlar için iyi bir cins olabilir, ancak bu, her ihtimale karşı satın almadan önce bir ziyaretle test edilmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  4 Maddede Dev Köpek Irkları

Rutin olarak düzeltmeden ve fırçalamadan kürkü kolayca matlaşır ve dağınıklığa dönüşür. Yaygın kesimler, köpek yavrusu kesimi veya aslan kesimidir. Çok sık banyo yapmaması gerekir. Sadece gerektiğinde banyo yaptırmanız yeterlidir. Aksi takdirde doğal yağlarına zarar verebilirsiniz. Köpek temizlik ve banyo ürünleri ile onu en iyi şekilde temizleyebilirsiniz.

Diğer ihtiyaçlar ise tırnakları uzadığında kesmek, dişlerini fırçalamak ve kulaklarını temizlemektir. Tırnakları köpek tırnak makası ile kesilmelidir. Dişleri haftada en az iki ila üç kez fırçalanmalı ve haftada bir kulakları kontrol edilmelidir. Tahriş, kızarıklık, akıntı veya kulak kiri oluşumu gibi kulak enfeksiyonu belirtileri olmadığından emin olun. Kulakları temizlemek için asla kulağa herhangi bir şey sokmayın, sadece nemli ılık bir bezle veya pamuklu top ve kulak temizleyici ile silerek temizleyin.

Lowchen, canlı ve enerjik küçük bir köpektir ve büyüklüğü sayesinde bir apartman dairesinde yaşayabilirken havlaması sorun olabilir. Enerjik bir köpek olmasına rağmen, büyüklüğü ile onu mutlu ve sağlıklı tutmak kolaydır. Bir avlu varsa, onu iyi bir şekilde çitle çevrili tutun ve kazmayı sevdiğini unutmayın. Bu yüzden bunun için uygun bir yer bırakın. Günde birkaç yürüyüşe ve tasmasından güvenli bir şekilde kaçıp arada sırada oynayabileceği bir yere ihtiyacı var. Saatlerce top oynayabilir ve dışarıda olmayı çok sever. Fiziksel olduğu kadar zihinsel aktivite de aldığından emin olun. Bu yüzden ona köpek zeka oyuncakları da sunmalısınız.

Lowchen Köpeklerde Beslenme

Günde ½ ila 1 fincan kaliteli kuru köpek maması ile beslenmesi gerekecek ve bu iki öğüne bölünmelidir. Metabolizmasına, aktivite düzeyine, yaşına, sağlığına ve boyutuna bağlı olarak mama miktarı değişebilir. Köpeğinize ara sıra konserve köpek maması sağlamayı da ihmal etmemelisiniz.

Lowchen Köpek Eğitimi

Bir Lowchen’i eğitmek doğru yaklaşımla kolaydır, ancak daha az deneyime sahip olanlar için bu biraz daha aşamalı bir süreç olabilir. Genellikle çabuk öğrenir, akıllıdır, yanınızda olmayı ve sizi mutlu etmeyi sever. Eğitim seanslarını çok eğlenceli hale getirin, kısa ve çeşitli tutun. Bu, neler olup bittiğiyle ilgilenmesini sağlayacaktır. Olumlu olurken tutarlı ve sağlam olun. İkramlar, övgü ve teşvik sunun. Eğer çok alçakgönüllüyseniz ve lider olduğunuzu açıkça ifade etmezseniz, patronun kendisi olduğunu düşündüğü için işiniz zorlaşabilir. Eğitiminde temel itaat kullanmak harika bir fikir çünkü bu konuda iyi iş çıkarıyor ve ona bol miktarda zihinsel uyarı veriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpek Havlaması Nasıl Durdurulur?

Bu köpekle erken sosyalleşme de çok önemlidir, bazıları çekingen olmaya yönelebilir ve sosyalleşme, aşırı temkinli, şüpheli olmak yerine kendinden emin ve çok yönlü olmasını sağlayacaktır.

Lowchen Köpeklerin Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Sosyalleşmeyle ve onlarla birlikte büyüdüğünde çocuklarla arası çok iyidir, oyun arkadaşı, en iyi arkadaş olabilir. Birlikte biraz enerji tüketebilir, top oynamayı veya getirmeyi sever. Sevgi ve rahatlık da sunabilir. Dost canlısı ve naziktir, ancak küçük çocuklar yine de denetlenmelidir ve çocuklara köpeklere nasıl güvenli ve nazik bir şekilde dokunacaklarını ve onlara nasıl yaklaşacaklarını öğrettiğinizden daima emin olun. Sosyalleşme ile diğer evcil hayvanlarla ve diğer köpeklerle aynı şekilde iyi geçinebilir. Kendisini olduğundan daha büyük görme eğilimi vardır ve diğer köpeklere uygun liderlik olmadan meydan okur ve zorluklardan geri adım atmaz.

Lowchen Köpekler Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Cinsle ilgili merak edilen sorular ve cevapları şöyle:

Lowchen Köpeklerin Yatkın Olduğu Rahatsızlıklar Var Mı?

Lowchen, 13 ila 15 yıllık bir yaşam beklentisine sahiptir ve genel olarak oldukça sağlıklı bir ırktır. Bazı sorunlar, göz problemleri ve kulak enfeksiyonlarını içerebilir.

Lowchen Köpekler Çok Havlar Mı?

Bu cins köpeklerin sık olarak havladıkları bilinmektedir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.