Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Leonberger Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Abone Ol 
Leonberger Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Leonberger, aslan gibi görünmek amacıyla yetiştirildiği iddia edilen, Almanya’ya özgü büyük ila dev boy arasında bir safkandır. Saint Bernard ve Newfie dahil olmak üzere diğer büyük ve dev ırkların bir karışımıdır. Leonberger ile ilgilenen sahipleri aktif olmalı, alana ve araziye veya geniş bir bahçeye sahip olmalıdır. Aynı zamanda sahipler büyük köpekleri idare etme ve eğitme konusunda deneyimli olmalılar. Koruma, itaat, takip, arama kurtarma ve sudan kurtarmada başarılıdır.

Leonberger Köpek Karakter Özellikleri

Leonberger çok uyanıktır ve iyi bir bekçi köpeğidir, herhangi bir davetsiz misafiri size bildirir ve bazıları orta derecede koruyucu olabileceğinden sizi savunmak için de hareket edebilir. Bu, yeni sahipler için uygun bir cins değil, deneyimli sahiplere ihtiyacı var. Hassas bir köpektir, bu yüzden sertlik, yüksek sesle kavgalar ve fiziksel cezalar iyi tepki vereceği bir şey değildir. Zeki, sadık ve neşelidir. Sahipleri ve ailesi ile sevecen ve tatlı, sakin ve istikrarlıdır. Diğer birçok dev köpekten daha atletik ve daha cesurdur.

Bu köpek 3 ila 4 yaş arasında olgunlaşır. Yabancılara karşı çok dikkatlidir ve sosyalleşme ve eğitimin yanı sıra denetime de ihtiyaç duyar. Onlar olmadan bu ihtiyat daha ciddi bir hal alabilir ve hatta saldırganlığa dönüşebilir. Havlaması derin ve gürültülüdür ancak sık sık havlamaz.

Leonberger Köpek Tarihçesi

Bu ırkların kökenleri hakkında birkaç teori var. Biri, Leonberger’in 1800’lerin başlarında Almanya’da bir kasaba olan Leonberg’de yetiştirildiğini öne sürüyor. Yetiştirici, aynı zamanda kasabanın belediye başkanı olan Heinrich Essing’di ve nihai amacı, bir aslana yakından benzeyen bir köpek yetiştirmekti. Yetiştirmede bir St Bernard, Newfoundland ve Great Pyrenees kullandı ve özellikle Avrupa, Fransa, İtalya, Avusturya, İngiltere ve Rusya’nın kraliyet aileleri arasında çok popüler bir köpek olduğunu kanıtladı. Bununla birlikte, aynı görünüşe sahip köpeklerin 16. yüzyılda Avusturya’da olduğuna dair kanıtlar da var. 1846’da meydana gelen köpeği ilk kaydeden Essing’di. Bu dönemde çiftliklerde tutuldu, iş ve bekçi köpeği olarak kullanıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  8 Maddede En İyi Av Köpekleri

Birçok köpek ırkında olduğu gibi, özellikle de daha büyük olanlarda, her iki dünya savaşı da bu türün neslinin neredeyse tükenmesine neden oldu. Birinci Dünya Savaşı’nda birçok köpek kendi başlarının çaresine bakmak zorunda kaldı ve savaşın sonunda kayıtlar sadece 5 köpeğin hayatta kaldığını gösteriyor. Bundan sonra yetiştiriciler onları canlandırmak için çok çalıştılar ama ardından İkinci Dünya Savaşı geldi. Bu savaş sırasında mühimmat için arabaları çekmek için kullanıldılar. İkinci Dünya Savaşı’nın sonunda aslında çok az sayıda Leonberger kalmıştı ve türü kurtarmak için harekete geçilmesi gerekiyordu.

Leonberger Köpek Fiziksel Özellikleri

Leonberger, büyük ila dev bir köpektir. Düz, orta ila uzun ve biraz yumuşak, suya dayanıklı çift katlı, kaslı ve güçlü bir köpektir. Yaygın tüy renkleri sarı, kırmızı, siyah, ten rengi, kahverengi, altın ve kremdir. Boynunda erkeklerde dişilerden daha belirgin olan kalın bir yele tüyü vardır. Bacaklarda ve kuyrukta da tüylenme var. Kuyruk aşağı sarkar, ayakları genellikle perdelidir, derin ve geniş bir göğsü vardır.

Kafası derin ve dikdörtgen şeklindedir, genellikle erkeklerin dişilerden daha büyük kafaları vardır. Siyah ve iri bir burnu, siyah dudakları ve ağzının kenarlarına sarkan ve kafasına yassı tutulan üçgen orta büyüklükte kulakları vardır. Badem büyüklüğünde ve koyu kahverengi renkli orta boy gözlere sahiptir.

Leonberger Köpek Bakımı

Bu, düzenli fırçalamaya ihtiyaç duyduğu için oldukça bakım gerektiren bir köpektir. Fırçalama sırasında köpeklere özel olarak üretilen köpek tarağı kullanılmalıdır. Sürekli tüy döker, bu nedenle tüylü olduğu ve tüylü olduğu yerler dolaşmaya çok yatkın olduğu için daha fazla dikkat gerektirir. Dökülme mevsimsel zamanlarda daha da ağırlaşır. Cildini kurutmamak için sadece gerektiği kadar banyo yaptırın ve sadece köpek şampuanı kullanın.

Dişleri haftada en az iki ila üç kez fırçalanmalıdır. Kulaklarının enfeksiyon riski açısından haftada bir kontrol edilmesi ve daha sonra bir temizleyici ve pamuk top veya nemli bir bezle silerek temizlenmesi gerekir. Tırnakları çok uzadığında kesilmeli, çok aşağıdan kesilmemesine özen gösterilmelidir. Aksi durumda bu onları incitecek ve kanamaya neden olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpeğim Mutlu Mu?

Bu köpek çok aktif olduğundan ve her gün dışarı çıkmak için mutlu ve kararlı sahiplere ihtiyaç duyacağı için aktif bir insan olmanız önemlidir. Bu bir apartman dairesinde rahatça yaşayacak bir cins değildir. En azından geniş bir avlusu olan bir evde gerçekten daha mutlu olabilir. Her gün birkaç uzun yürüyüş yapmalıdır, ancak aynı zamanda yürüyüş yapmayı, yüzmeyi, arabaları veya kızakları çekmeyi ve izlemeyi de sever. Ayrıca, frizbi için top kovalamaya veya zıplamaya meyilli bir köpek değildir. Gençken, kemikleri ve eklemleri hala büyüyorsa, yaralanmayı önlemek için çok fazla darbe içeren hiçbir şey yapmamalıdır. Yeterli aktivite sunulmazsa, sıkılır.

Leonberger Köpeklerde Beslenme

Bu köpekler, şişkinlik problemlerinden kaçınmak için her gün kaliteli kuru köpek mamasına ihtiyaç duyar. Miktar, köpeğinizin boyutuna, sağlığına, metabolizmasına, aktivite düzeyine ve yapısına bağlı olarak değişebilir. Ayrıca, bazı günler köpek konserve mama çeşitlerinden de ona sunmanız önemlidir.

Leonberger Köpek Eğitimi

Bu cins, zeki, memnun etmeye istekli ve yetenekli olduğundan, deneyimli sahipler için eğitilmesi kolaydır. Aslında genellikle daha az tekrar gerekir, bu da eğitimin daha hızlı olduğu anlamına gelir. Sert yöntemlere cevap vermez, olumlu, katı, tutarlı ve kontrollü ama adil olmalısınız. Zaman zaman ikramlar, övgü ve teşvikler kullanmayı unutmamalısınız. İyi bir eğitimin yanı sıra, sosyalleşmenin mümkün olduğunca erken yapıldığından emin olmanız gerekir. Farklı yerlere ve insanlara alıştırın ve hangi tepkilerin kabul edilebilir olduğunu öğretin. İyi sosyalleşmediğinde bazıları saldırganlaşabilir, bazıları ise aşırı utangaç, endişeli ve korkmuş olabilir.

Leonberger Köpeklerin Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Bu köpekler, özellikle onlarla büyüdüklerinde ve sosyalleşme konusunda çocuklarla iyidir. Onlarla oynamayı sever, onlara karşı nazik, sabırlı ve sevecen olur.

Diğer köpeklerle etkileşime girebilmek için çok fazla sosyalleşme, eğitim ve denetime ihtiyacı vardır. Agresif olabilir veya en azından diğer köpeklerin yanında yüksek düzeyde tetikte olabilir ve baskınlık özellikle aynı cinsiyetten köpeklerle ilgili bir sorundur. Kediler, sincaplar gibi diğer hayvanları av olarak görebilir. Bu sebeple sosyalleşmeye ihtiyaç vardır. Başka hayvanlarla beraber büyüdüğünde daha kabullenici olur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  English Setter (İngiliz Seteri) Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Leonberger Köpekler Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Bu cins köpeklerle ilgili merak edilenler:

Leonberger Köpek Irkının Yatkın Olduğu Rahatsızlıklar Var Mı?

Bu ırk köpeklerin 8 ila 12 yıllık bir ömrü vardır ve eğilimli olabileceği bazı sorunlar olsa da oldukça sağlıklı olarak kabul edilir. Kalça displazisi, göz problemleri, kanser, kemik ve eklem problemleri, kalp problemleri, alerjiler, ILPN, sindirim problemleri ve şişkinlik gibi çeşitli rahatsızlıklara yatkındır.

Leonberger Köpekler Çok Havlar Mı?

Bu cins köpekler aşırı gürültülü olmaya meyilli değildir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.