Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Mini Rex Tavşan Bakımı ve Özellikleri

12.09.2023
582
Abone Ol 
Mini Rex Tavşan Bakımı ve Özellikleri

Mini Rex tavşan, en çok tercih edilen evcil kemirgenler arasında yer alır. Kadifemsi ve peluş tüyleri ile dikkat çeken bu sevimli tavşanlar, klasik Rex tavşanın küçük versiyonudur. Bu tavşanlar yuvarlak ve kompakt bir gövdeye sahiptir. Birçok farklı renkte karşımıza çıkabilir. Genelde sakin ve dost canlısı bir hayvandır. Orta seviyede bakıma gereksinim duyar.

Mini Rex Tavşan Özellikleri

Mini Rex Tavşan

Mini Rex tavşan, girişken, tatlı ve uyumludur. Çoğunlukla uysaldır ve nazik muamele görmek ister. Buna ek olarak ele alınmayı pek sevmeseler de insanlarla etkileşimde kalmaktan memnun olurlar. Isırmaya eğilimli bir cins değildir. Fakat kendisini tehdit altında hissederse ısırabilir.

Bu tavşanlar, kendilerine ilgi gösteren insanlarla derin bağlar kurabilirler. Sosyal ihtiyaçlarının karşılanması adına birden çok tavşanın aynı yerde beslenmesi önerilir. Ayrıca Mini Rex tavşan, kedi ve köpek gibi sakin huylu hayvanlarla da iyi bir şekilde anlaşır.

Mini Rex Tavşan Yaşam Alanı

Tavşanınız için geniş bir tavşan kafesi edinmelisiniz. Bu canlılar geniş bir alanda yaşamak isterler. Tavşan için satın alacağınız kafesin güvenli ve sağlam olmasına dikkat etmelisiniz. Kenarları tel olan kafesler daha idealdir. Çünkü tavşan için hava sirkülasyonu sunar.

Tavşanın kafesine mama ve su kapları, tavşan aksesuarları dahil etmelisiniz. Tavşanın her gün yeterli miktarda su tüketmesi gerekir. Bunun için kemirgen sulukları da kafeste yer almalıdır. Evcil hayvanınızın yumuşak ve rahatsız etmeyen bir kafes tabanına ihtiyacı vardır. Bunu kesinlikle göz ardı etmemelisiniz. Tavşanın patileri hassas olduğu için kemirgen talaşları ya da özel taban malzemeleri kullanarak, kafesin zeminini iyileştirebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Hamster Topu Kullanımı Nasıl Olmalı?

Mini Rex Tavşan Beslenme İhtiyacı

Mini Rex Tavşan

Tavşanınızın kaliteli beslenmeye ihtiyacı vardır. Özel tavşan yemleri ile beslenen tavşanlar çok daha sağlıklı oldukları için bu tür yemlere yönelmenizde yarar var. Ayrıca tavşan dostunuzun beslenmesinde çeşitlilik yaratmak adına sebze ve meyveleri de ona sunabilirsiniz. Her gün yeterli miktarda tatlı ve temiz suya erişimi bulunduğundan emin olmalısınız.

Mini Rex Tavşan Yaygın Sağlık Sorunları

Bu tavşanlar genel olarak sağlıklıdır. Fakat bazı sağlık sorunlarından etkilenebilirler. Bunlar:

  • Akar ve pirelerden dolayı cilt sorunları
  • Solunum hastalıkları
  • Kornea ülseri gibi göz hastalıkları
  • İshal ve bağırsak tıkanıklığı
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.