Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Molly Balığı Özellikleri ve Bakımı

22.09.2023
398
Abone Ol 
Molly Balığı Özellikleri ve Bakımı

Molly balığı, en popüler akvaryum balıklarından biridir. Tatlı su balığıdır. Dalmaçyalı, balon, yelkenli, siyah gibi farklı çeşitleri bulunur. Bu sevimli balıklar hakkında bilinmesi gerekenleri açıkladık.

Molly Balığı Özellikleri Nelerdir?

Molly balıkları turuncu, kırmızı, gümüş, beyaz ve siyah renklerde olabilirler. Hemen hemen her ortama adapte edilebilir. Yeni başlayan akvaryumcular için de ideal bir seçimdir. Bu balıklar barışçıldır ve diğer pek çok balık cinsi ile iyi anlaşır.

Molly Balığı Menşei Nedir?

Molly Balığı

Molly’ler Meksika ve ABD’nin güney kesiminde bulunur. Tatlı su ortamlarında gelişir. Ayrıca tuzlu habitatlarda da görülür. Vahşi doğada yaygın bir balık türüdür. Sığ deniz ortamında da yaşar ve ürer. Renkli molly balıkları evcil olarak sıklıkla tercih edilir.

Molly Balığı Boyutu ve Ömür Süresi

Molly balıkları 11 cm boyutuna kadar ulaşabilir. Dişiler erkeklerden daha büyüktür. Erkekler ortalama 7 cm kadar büyür. Erkek molly balıkları dişi molly balıklarına oranla daha zayıftır. Dişilerin karın bölümü biraz daha büyüktür. Yaşam süresi alt türe göre değişiklik gösterir. Ancak bu balıkların genel olarak 3-5 sene kadar yaşadığı bilinir.

Molly Balığı Görüşü ve Davranışı Nasıldır?

Moli balıklarının farklı renkleri, kuyruk şekilleri ve desenleri bulunmaktadır. Çoğu moli balığı 7-11 cm arasındadır. Düz bir gövdeye ve kısa yüzgeçlere sahiptir. Moli’ler kavgacı olmayan balıklar ile aynı ortamda yaşayabilir. Nadiren saldırganlık gösterir. Pek çok farklı tür ile uyumlu bir yaşam sürebilir.

Barışçıl olan moli balıkları, agresif balıklar ile aynı ortamda tutulmamalıdır. Çoğunlukla dört veya beş adetten oluşan gruplar halinde yaşamayı seven bir cinstir. Erkek moli balıklarının kavga etmesini önlemek adına bir akvaryumda birden çok erkek moli balığı bulundurmamanız önerilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Su Kaplumbağası ÖZellikleri , Beslenme ve Bakımı

Moli balıkları sığ suda yaşamaya alışkın oldukları için akvaryumun üst bölümünde yüzerler. Biraz ürkek oldukları için kendilerini güvende hissetmedikleri zaman akvaryum bitkileri ve aksesuarları gibi çeşitli yerlere saklanabilirler. Gündüzleri aktif olan moli balığı, gece saatlerinde dinlenir.

Moli Balığı Akvaryum Bakımı

Molly Balığı

Moli balıklarının akvaryumu temiz tutulmalıdır. Bu sayede balıklara hijyenik bir ortam sağlanabilir. Akvaryum temizlik ürünleri ile yaşam alanı rutin olarak temizlenmelidir. Akvaryum filtresi ile suyun temiz kalması sağlanmalıdır. Çeşitli akvaryum dekor ürünleri ile bu balıklara renkli ve yaşanılası bir alan yaratılabilir. Suyun durumunu kontrol etmek için her daim akvaryum su düzenleyiciler kullanmalısınız. Böylece moli balıkları için sağlıklı bir su ortamı mümkün hale gelebilecektir.

Molly Balığı ile Uyumlu Olan Balıklar

Molly balığı ile uyumlu olan çok çeşitli balıklar vardır. Bunlar:

  • Çiklit balığı
  • Kılıçkuyruk balığı
  • Melek balığı
  • Neon tetra balığı
  • Gurami balığı
  • Plati balığı
  • Lepistes balığı

Moli Balığı Beslenme İhtiyacı

Moli balıkları hepçildir. Et ve bitki bazlı balık yemleri ile beslenebilirler. Moli balığınıza sunacağınız yemin taze, vitamin ve mineral açısından zengin olmasına dikkat etmelisiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.