Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kılıçkuyruk Balığı Özellikleri ve Bakımı

07.01.2023
1.013
Abone Ol 
Kılıçkuyruk Balığı Özellikleri ve Bakımı

Balık beslemek isteyenlerin ilgisini çeken kılıçkuyruk balığı, popüler akvaryum canlıları arasında yer almaktadır. Bu balıklar, çok farklı balık cinsleriyle uyum içinde yaşayan ve bakımları oldukça kolay olan canlılardır.

Kılıçkuyruk Balığı Özellikleri Nelerdir?

Kılıçkuyruk Balığı

Kılıçkuyruklar canlı taşıyıcı balıklardır ve bu nedenle hızlı bir şekilde ürerler. Erkek kılıçkuyruk balıklarının kuyruğundaki kılıçlar nedeniyle erkek ve dişiler kolay bir şekilde ayırt edilebilir. Kılıçkuyruk balığının kuyruk yüzgecinde kılıç görünümlü bir uzantı varsa bu balık erkektir. Ortalama 4-5 cm boyutunda olan bu canlılar iyi bakıldıkları ve kaliteli balık yemleri ile beslendikleri taktirde 3-5 sene kadar yaşayabilirler. En önemli özellikleri ise uyumlu olmaları ve hoş görüntüleri ile akvaryuma canlılık katmalarıdır.

Kılıçkuyruklar uzun senelerdir akvaryum meraklıları tarafından ilgi görmektedir. Kökeni Meksika ve Orta Amerika olan bu balıklar, nesiller boyunca yetiştirilen ve tüm dünyada popüler olan canlılardır. Doğal renkli yeşil kılıçkuyruk balığının yanı sıra neon, kırmızı ve mavi gibi tonlarda da kılıçkuyruk balıkları vardır. Gövdelerinde çubuk ve çizgi desenleri yer alabilir. Bu desenler genelde sarı, siyah ve kırmızı tonlardadır.

Kılıçkuyruklar en iyi grup halinde yaşarlar ve bu durumdan mutlu olurlar. Bundan dolayı akvaryum başına en az 4-5 balık olması çok önemlidir. Farklı balık cinslerini bir arada tutabilirsiniz. Fakat erkek ve dişileri karıştırırsanız üremenin hızlı olacağını unutmamalısınız. Canlı doğuran balıklar olan kılıçkuyruklar çok hızlı bir şekilde üreyebilirler.

Kılıçkuyruk gibi canlı doğuran balıklar herhangi bir akvaryumu kolayca doldurabilir. Akvaryum hobisine yeni başlayanların çoğu, kılıçkuyrukların canlı doğurma yeteneklerinin farkında değildir. Bunun bilincinde olmalı ve akvaryumunuzu bu detay ışığında kurmalısınız. Eğer balıklarınızın üremesini istemiyorsanız; erkek ve dişi kılıçkuyrukları aynı akvaryumda tutmamalısınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Beta Beslemek: Bakımı, Yem İhtiyacı, Sağlığı

Kılıçkuyruk Balığı Yaşam Alanı Nasıl Olmalı?

Kılıçkuyruk balığı çeşitli akvaryum türlerinde yaşayabilir. Bakımı kolay ve gereksinimleri az olan kılıçkuyruklar için en uygun akvaryum türü orta boydur. Ancak çok fazla sayıda balık bakmayı planlıyorsanız; daha büyük boyutlu bir akvaryum edinmeniz önemlidir. Herhangi bir akvaryuma renkli bir katkı sağlayacak olan kılıçkuyruk, farklı balık cinsleri ile uyumludur.

Bu balıklar oldukça aktiftir. Bu yüzden de önlerine çok fazla akvaryum dekor malzemesi çıkmaması önemlidir. Akvaryum bitkileri de aynı şekilde aşırı miktarda olmamalı ve balıklar için sade bir yaşam alanı sunulmalıdır. Erkek kılıçkuyruklar alanı ele geçirebilir ve diğer balıklara karşı saldırgan hale gelebilir. Küçük boyutlarına rağmen bütün kılıçkuyruk balıklarınız için oldukça yeterli alana sahip olduğunuzdan emin olun. Bu sayede balıklarınıza iyi bir yaşam alanı sunmuş olacaksınız.

Balıklarınızın daha uzun seneler boyunca sağlıkla yaşamasını sağlamak adına akvaryum ekipmanlarınızın tam olması da önemli. Özellikle akvaryum filtresi mutlaka kullanılmalıdır. Aynı şekilde akvaryum su düzenleyiciler ile su kalitesi iyileştirilmeli, akvaryum motoru ile suyun doğal yaşamı taklit etmesi sağlanmalıdır. Bunlara ek olarak akvaryum bakım ve temizlik ürünleri kullanılarak kılıçkuyruk balığı yaşam alanı rutin olarak temizlenmelidir.

Kılıçkuyruk Balığı Beslenme İhtiyacı Nasıldır?

Kılıçkuyruk balığı beslenme gereksinimine dikkat edilmelidir. Çünkü balığınızın sağlıklı kalması ve daha uzun yıllar refah içinde yaşayabilmesi, beslenmesi ile yakından ilgilidir. Bu sebeple de balığınıza kaliteli balık yemleri vermelisiniz. Sunacağınız yemin taze, kaliteli ve besleyici olmasına özen göstermelisiniz. Kılıçkuyruk yemi vitaminler ve mineraller yönünden yoğun olmalıdır. Böylece balığınızın beslenme gereksinimleri optimal anlamda karşılanacaktır.

Kılıçkuyruk balıkları, çeşitli beslenme düzeninden hoşlanan omnivorlardır. Su sıcaklığına bağlı olarak balıklarınızı günde 2-3 kez beslemeniz gerekebilir. Pek çok tropikal balık gün boyunca yem aramaktan hoşlanır. Bu sebeple kılıçkuyruklar için daha az yem ideal değildir. Kılıçkuyruk balığınıza pul yem verebilirsiniz. Ayrıca ara sıra kurutulmuş canlı yem de vermeyi ihmal etmemelisiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  8 Maddede Evde Beslenen Balık Türleri
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.