Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Muhabbet Kuşları Kaç Sene Yaşar?

Abone Ol 
Muhabbet Kuşları Kaç Sene Yaşar?

Muhabbet kuşları kaç sene yaşar merak ediliyor. Günümüzde birçok insan, hayatını hayvanlarla paylaşıyor. Bu canlılardan biri de muhabbet kuşları oluyor. Evcil hayvan olarak mükemmel bir seçim olan muhabbet kuşları, çarpıcı renkleri ve hoş sesleri ile dikkat çekiyor. Peki, muhabbet kuşları kaç sene yaşar?

Muhabbet Kuşlarının Özellikleri

Muhabbet Kuşları Kaç Sene Yaşar?

Muhabbet kuşları kaç sene yaşar açıklamadan önce bu kuşların özelliklerinden bahsedelim. Bilindiği üzere muhabbet kuşları uzun seneler önce evcilleştirildi. Avustralya’ya özgü olan bu kuşlar, günümüzde dünyanın birçok ülkesinde tercih ediliyor.

Muhabbet kuşlarının en yaygın türleri yeşil renklidir. Ancak zaman geçtikçe beyaz, albino, mavi, sarı gibi farklı renklerde muhabbet kuşları üremeye başladı.

Bütün kuşlar gibi muhabbet kuşları da çevrelerini araştırmayı seven meraklı canlılardır. Görme kapasiteleri oldukça iyidir. Vahşi doğada büyük sürüler halinde yaşadıklarından dolayı, evcil olarak bakılırken de kendi türleriyle birlikte yaşamak isterler. Biraz eğitim ile türlü oyunu öğrenebilirler ve hatta konuşabilirler.

Muhabbet Kuşu Yaşam Süresi Nedir?

Muhabbet kuşları kaç sene yaşar? Muhabbet kuşunun yaşam süresi, diğer birçok evcil canlıya göre daha fazladır. Bir muhabbet kuşunun yaşayabileceği süre, pek çok farklı faktöre bağlıdır. Muhabbet kuşu özgürce yaşıyorsa ömür süresi 4-6 sene kadardır. Diğer yandan evcil hayvan olarak tercih ediliyorsa ve iyi koşullarda bakılıyorsa 15 seneye kadar yaşayabilir.

Doğadaki kuşlar çeşitli hastalıklara yakalanma konusunda daha şanssız olabilirler. Evcil kuşlar kaliteli kuş yemleri ile beslendikleri ve çeşitli gereksinimleri karşılandığı sürece daha uzun süre yaşayacaktır. Eğer kuşunuzun ihtiyacı olan ilgiyi ona gösterirseniz, sağlıklı ve uzun ömürlü olması muhtemeldir.

Muhabbet Kuşunun Yaşam Kalitesini İyileştirin

Muhabbet kuşları kaç sene yaşar açıkladık. Muhabbet kuşunuzun yaşam kalitesini iyileştirerek, onun daha uzun süre yaşamasını sağlayabilirsiniz. Mümkün olduğunca onların ihtiyaçları ve bu kuşlara nasıl bakılması gerektiği hususunda bilgili olmalısınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yavru Muhabbet Kuşu Cinsiyet Ayrımı Nasıl Yapılır?

Onu eve getirmeden evvel geniş ve kaliteli bir muhabbet kuşu kafesi almalısınız. Kafesi çeşitli kuş oyuncakları ile dekore edebilirsiniz. Bu sayede kuşunuzun keyifli vakit geçirmesine olanak tanımış olursunuz. Ayrıca kuşlar yalnız yaşamayı pek sevmezler. Bundan dolayı yanına bir arkadaş koymanız iyi bir fikir olacaktır.

Günde birkaç saat kuşunuzun serbest kalmasını sağlamalısınız. Böylece kuşunuz mutlu ve sevgi dolu olacaktır. Kuşunuzun sağlıklı beslenmesi, yaşam süresine direkt etki edecektir. Bu yüzden kaliteli muhabbet kuşu yemleri ile kuşunuzu beslemeyi, ona ara sıra kuş krakerleri sunmayı ihmal etmemelisiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.