Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Muhabbet Kuşu Nasıl Ele Alışır? Muhabbet Kuşu Alıştırma Teknikleri

23.04.2021
1.843
Abone Ol 
Muhabbet Kuşu Nasıl Ele Alışır? Muhabbet Kuşu Alıştırma Teknikleri

Muhabbet kuşu nasıl ele alışır? Muhabbet kuşlarının ele alışması için farklı adımların sırası ile uygulanması gerekir. Muhabbet kuşunuzun evinde kendini güvende hissetmesi size alışması için önemlidir. Kuşunuzun kafesinin bulunduğu alanda sizin onunla kurduğunuz iletişim şekline kadar her detay oldukça önemlidir. Muhabbet kuşları ele alıştıktan sonra size güvendiğini ve evinde kendini rahat hissettiğini de anlayabilirsiniz. Peki, muhabbet kuşu nasıl ele alışır? Muhabbet kuşunuzun size alışması için neler yapmanız gerekir?

Muhabbet Kuşu Nasıl Ele Alışır?

Muhabbet kuşu nasıl ele alışır? Muhabbet kuşunuzun elinize ve size alışması için bir süre çaba sarf etmeniz gerekir. Bir anda size ya da yeni çevresine alışmasını beklemeniz haksızlık olur. Yeni girdiği çevreyi kavraması, size alışması gerekir. Bu süreçte ona destek olmanızda ve sabırlı davranmanızda fayda vardır.

Muhabbet Kuşunuzu Adım Adım Ele Alıştırma

Muhabbet kuşu nasıl ele alışır? Kuşunuzu ele ve size alıştırmak için gün gün farklı adımlar takip edilmelidir. Bu adımlar şunlardır:

  • Muhabbet kuşunuzun kafesinin aile bireylerini görebileceği bir alanda olmasına dikkat edin. Sizin sıklıkla dolaştığınız ve bulunduğunuz alanda yer alan kafeste kuşunuz çevreyi ve sizi daha iyi gözlemleyebilir.
  • Muhabbet kuşunuzun kafesinin yanında durun ve onunla sık sık konuşun. Size alışması ve sesinizi tanıması için bu oldukça önemlidir.
  • Kafesin kapısını açarak parmağınızı kafesin kapısının dışında tutun ve kuş ile sakin bir ses tonuyla konuşmaya devam edin. Bu aslında onunla yakınlık kurmanın ilk ve en önemli adımdır.
  • Kafesin kapısında duran parmağınızı yavaş yavaş kafesin içine sokun ve sakin ses tonunu kullanarak kuş ile konuşmaya devam edin. Bu süreçte adını tekrarlamanız sizi benimsemesini ve adına aşinalık kazanmasını sağlayacaktır.
  • Kafesin içine soktuğunuz parmağınızı bir süre beklettikten sonra kuşunuzun tüneğine yaklaştırın. Ayaklarına yakın bir noktaya gelin. Bunu yavaş yapmanız kuşunuzu korkutmamanız için önemlidir.
  • Kuşunuzun ayak hizasına gelen parmağınızı sabit tutun ve ani hareketlerden kaçının. Bu süreçte onunla sakin bir ses tonu ile konuşmaya devam edebilirsiniz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Muhabbet Kuşu Hakkında Önemli Bilgiler

Bu adımları her gün tekrarlamanız gerekebilir. Kuşunuzun parmağınızdan ya da sizin yakında olmanızdan korktuğunu fark ederseniz ve aşırı tepki verdiğini gözlemlerseniz bunları bir anda yapmamanız tavsiye edilir. Birkaç gün kafese yakınlık kurmanız ve ardından yavaş yavaş parmağınıza alışması için onunla yakınlık kurmanız daha iyi olabilir.

Muhabbet Kuşlarının Ele Alışma Süreci

Muhabbet kuşu nasıl ele alışır? Muhabbet kuşları kendilerini güvende hissettikleri ortamda sakin şekilde hareket ederler. Kuşunuz yeni geldiği ev ortamında kendini tam anlamıyla güvende hissetmeyebilir. Bu durumda kafesin içinde dönüp durabilir ve sürekli etrafı kontrol etme ihtiyacı hissedebilir. Ani hareketlerden ve gürültülerden uzak durmanız onun ürkmesini de engelleyecektir.

Muhabbet kuşunuzu elinize alıştırmak istiyorsanız onunla sürekli iletişim kurmanız önemlidir. Özellikle de elinize ve size tam olarak alışana kadar birkaç gün boyunca bu adımları tekrarlamanız oldukça önemlidir. Bu sayede kuşunuz sizinle sağlıklı bir iletişim kurmaya hazır olabilecektir.

Muhabbet kuşunuz için en kaliteli muhabbet kuşu yemleri Pet Shop Zoo’da!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.