Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Muhabbet Kuşu Rainbow Özellikleri Nelerdir?

07.04.2021
5.802
Abone Ol 
Muhabbet Kuşu Rainbow Özellikleri Nelerdir?

Muhabbet kuşu rainbow birçok kişinin ilgisini çekiyor. Adından da anlaşılabileceği üzere Rainbow muhabbet kuşları, muhabbet kuşu türleri içinde en renkli tüylere sahip olanlardan biridir. Bu muhabbet kuşlarının tüyleri farklı ve göz alıcı renklerde olabilir. İngiltere’de üretimi başlayan ve sonrasında tüm dünyaya yayılan Rainbow muhabbet kuşlarının öne çıkan fiziksel özelliği ise yüzlerinin sarı renkte olmasıdır. Peki, muhabbet kuşu rainbow özellikleri nelerdir?

Muhabbet Kuşu Rainbow Genel Özellikleri

Rainbow muhabbet kuşlarının en önemli özelliği farklı renkleridir. Vücutlarında adeta gökkuşağı renklerini barındıran Rainbow cinsi muhabbet kuşları, özel renkleri ile sıklıkla tercih edilen ve sevilen muhabbet kuşlarından biridir.

Bu kuşların yüzleri genellikle sarı renktedir. Kanatlarının uç kısımları ise genellikle gri renktedir. Gövdelerinin rengi ise oldukça farklı olabilir. Mavi, mor, leylak rengi gibi farklı renklere sahip olabilen gövdeleri normal boyutlardadır. Farklı vücut renkleri onların Rainbow ismini almasındaki en büyük etkendir. Gövdesi ne renk olursa olsun bu muhabbet kuşlarının yüzleri sarı ve kanatlarının uçları da gri ya da ipek rengindedir.

muhabbet kuşu rainbow

Rainbow Muhabbet Kuşlarının Göz Alıcı Renkleri

Rainbow muhabbet kuşlarının gövdeleri farklı renklerde olabilir. Göz alıcı renkleri ile öne çıkan Rainbow muhabbet kuşları, diğer kuşlardan farklı renklere sahiptir. Rainbow türü muhabbet kuşları ayrıca karışık renklere de sahip olabilir. Sarı, yeşil, mavi, beyaz, gri gibi karışık renkleri de olabilen Rainbow muhabbet kuşlarının tüylerinin rengi genel olarak canlıdır. Tüylerin sağlığı da bu nedenle oldukça önemlidir.

Doğadaki muhabbet kuşları genel olarak mavi, yeşil, sarı gibi düz renklere sahiptir. Bu renklerin her birini tüylerin barındıran Rainbow kuş türünün ise diğer türlere göre doğada daha az bulunduğu söylenebilir. Bu kuşların farklı renkleri, farklı kombinasyonlar sonucu meydana gelmiştir. Bu nedenle de doğada daha az bulunurlar ve renk kombinasyonları birbirinden farklı olabilir. Tıpkı bir gökkuşağı gibi çeşitli renklere sahip olan Rainbow türü kuşlar, dikkat çekici tüyleri ile öne çıkar.

Rainbow muhabbet kuşlarının tüylerinin canlı görünümünü koruması için bakımın ve beslenmenin de dikkatli şekilde ilerlemesi gerekir. Beslenme dengeli ve düzenli olmalıdır. Vitamin ve mineral içeriklerinin dengeli şekilde alınması, kuşların tüy sağlığını destekler niteliğe sahiptir. Rainbow muhabbet kuşlarında da buna dikkat etmek gerekir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  5 Maddede Ötücü Kuş Cinsleri

Muhabbet kuşları için en iyi ürünleri pet shop mağazamızda bulabilirsiniz!

Rainbow muhabbet kuşları hakkında daha fazla bilgi için TIKLAYINIZ!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Deniz dedi ki:

    Merhaba hayırlı günler dilerim. İsmim deniz muhabbet kuşu almak istiyorum daha doğrusu, fıstık yeşili ve mor rengi olanı rengine bayıldım erkek ise süper olur son olarak da yavru olursa sevinirim bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim…