Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Muhabbet Kuşu Türleri Nelerdir?

Abone Ol 
Muhabbet Kuşu Türleri Nelerdir?

Kuş sahiplenmeyi planlıyorsanız, muhabbet kuşu türleri hakkında bilgi edinmek isteyebilirsiniz. Muhabbet kuşlarının farklı türleri vardır. Bu türlerin her biri farklı özelliklere sahip olabilir. Özellikle de dış görünüş itibariyle muhabbet kuşlarının farklı türlerinde büyük değişiklikler görülebilir. Bazı türler diğerlerine göre daha zor bulunan, daha zor eğitilebilen, yaşam süreleri ve karakterleri değişebilen farklı kuşlardır. Peki, muhabbet kuşu türleri nelerdir?

Muhabbet Kuşu Türleri

Muhabbet kuşlarının farklı türleri vardır. Genel özellikleri, dış görünümleri ve geldikleri aileye göre bu kuşların tür isimleri değişebilir. Muhabbet kuşlarının farklı özelliklere sahip olması, onların her bir türünün tercih edilebilmesine neden olur. Her biri özel görünüşü ile öne çıkarken farklı özellikleri de muhabbet kuşlarının türlerini ortaya koyar. İşte, muhabbet kuşu türleri!

Açık Yeşil Muhabbet Kuşları

Açık yeşil muhabbet kuşları, isminden de anlaşılacağı üzere açık yeşil renktedirler. 12 – 15 yıl kadar yaşayabilen açık yeşil muhabbet kuşları kolaylıkla konuşabilir. Çok basit kelimeleri tekrar edebilirler ve çeşitli sesleri taklit edebilirler. Bu kuşlara ilgi göstermek önemlidir. İlgi gören açık yeşil muhabbet kuşları çok daha kolay şekilde konuşabilir ve çok daha fazla kelime öğrenebilirler.

Açık yeşil muhabbet kuşları bağışıklık sistemlerinin güçlü olması ile bilinirler. Bağışıklık sistemi güçlü olan bu kuşların diğer muhabbet kuşlarına göre daha nadir şekilde hastalıklara yakalandıkları bilinir. Bu kuşların doğru beslenmesi de onların yaşam sürelerinde ve genel sağlıklarında değişimleri meydana getirebilir.

Jumbo Muhabbet Kuşu

Jumbo muhabbet kuşları genel olarak diğer muhabbet kuşlarından daha büyük vücut yapıları ile dikkat çeker. Boylarının daha uzun olması ve daha ağır olmaları bu muhabbet kuşlarının doğal olarak daha büyük olmalarına neden olur. İsimlerini de diğer muhabbet kuşlarına göre daha büyük olmalarından alırlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Senegal Papağanı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Yoğun tüyleri nedeniyle diğer muhabbet kuşlarına göre daha sık cilt rahatsızlıklarına sahip olabilirler. Bu rahatsızlıklar çok ciddi olmasa da bakım ve beslenme doğru sağlanmazsa Jumbo muhabbet kuşlarının tüyleri sağlıksız görünebilir. Ayrıca ciltlerinin de kaşınması ve çeşitli rahatsızlıklara açık hale gelmesi mümkündür.

Albino Muhabbet Kuşu

Deri hastalıklarına karşı dayanıksız olan albino muhabbet kuşlarının tüm vücudu beyaz tüyler ile kaplıdır. Gözleri genellikle kırmızı renkte olur. Ayrıca Türkiye’de bulunan albino muhabbet kuşlarının büyük bir çoğunluğu da dişidir.

Soluk ya da açık renklerdeki cere rengi albino muhabbet kuşlarının erkek olduğunu ve daha koyu renkte ya da mavi renklerde olan cere ise bu kuşların dişi olduğunu gösterir. Diğer muhabbet kuşlarında ise bu durum tam tersine işaret eder.

Lutino Muhabbet Kuşları

Muhabbet kuşu türleri söz konusu olduğunda lutino kuşlardan da bahsetmek gerek. Lutino muhabbet kuşları sarı tüy rengine sahiptir. Kırmızı gözleri, sarı ve beyaz renklerde de kuyrukları vardır. Bu kuşların renkleri dikkat çeken bir sarı renktedir. Bu özellikleri de onların daha ilgi çekici olmasına neden olur.

Lutino muhabbet kuşlarının bilinen önemli sağlık sorunları ya da rahatsızlıkları yoktur ve bağışıklık sistemlerinin genel olarak güçlü olduğu söylenebilir. Pembe ya da mor renklerdeki cere bu kuşların erkek, kahverengi cere rengi ise dişi olduğunun göstergesidir.

Gri Kanatlı Gök Mavisi Muhabbet Kuşları

Gri kanatlı gök mavisi muhabbet kuşları, isminden de anlaşılacağı üzere gri kanatlara ve gök mavisi bedene sahiptir. Deri ve alerji sorunlarına yatkın olan bu kuşların doğrudan güneşin altında uzun süre kalması cilt rahatsızlıklarına neden olur. Bu nedenle de aydınlık ancak doğrudan güneş ışığı almayan alanlarda bakımı daha doğru olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Evcil Kuş Sahiplenmeden Önce Bilinmesi Gerekenler

Gri Muhabbet Kuşları

Muhabbet kuşu türleri arasında bir diğeri de gri renkli olanlar. Eğitimi daha zor olan gri muhabbet kuşlarının vücudu genel olarak gri tüyler ile kaplıdır. Kanat ve kuyruk bölgeleri ise siyah ve gri renklerde olabilir. Bu muhabbet kuşları diğer türlere göre daha agresif olabilirler. Bu nedenle de eğitimleri bir hayli zor olabilir. Yine de asil duruşları ve oyuncu tavırları agresif hareketlerini dengeler niteliğe sahiptir.

Ortalama 7 yıl ömre sahip olan gri muhabbet kuşları, ilgili ve doğru şekilde eğitilirse konuşma ve sesleri tekrar etme konusunda pek sorun yaşanmaz. Yine de doğru şekilde eğitilmeyen gri muhabbet kuşlarının agresif yönü daha baskın gelebilir.

Pakistan Muhabbet Kuşu

Pakistan muhabbet kuşları genel olarak küçük cüsseleri ile bilinirler. Bu kuşların cüsseleri bir serçe kadar küçük olabilir. Farklı renklerde olabilen Pakistan muhabbet kuşlarının en belirgin özelliği vücutlarının küçük olmasıdır. Bunun dışında muhabbet kuşlarının diğer türlerinden ayrılan pek özellikleri bulunmaz. İlgili şekilde eğitilirse bu kuşların konuşması ve sesleri taklit etmesi kolaydır.

Çekoslavak Muhabbet Kuşları

Çekoslavak muhabbet kuşlarının vücutları ve kuyrukları diğer muhabbet kuşlarına göre bir hayli uzun olabilir. Bunun yanı sıra cüsseleri de diğer muhabbet kuşlarına göre daha büyüktür. İri yapıları ve uzun kuyrukları ile öne çıkan bu muhabbet kuşları kolaylıkla eğitilebilir. İlgi görmekten hoşlanan Çekoslavak muhabbet kuşlarının kafeslerinin geniş olması, rahat olmaları için önemlidir.

Muhabbet kuşunuz için en kaliteli yem ve bakım ürünleri Pet Shop Zoo’da!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.