Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Oscar Balığı (Astronot Balığı) Özellikleri ve Bakımı

02.01.2023
2.107
Abone Ol 
Oscar Balığı (Astronot Balığı) Özellikleri ve Bakımı

Oscar balığı, siyah-turuncu çizgileri ile dikkat çekici bir görünüme sahip. Cichlidae familyasından gelen cins, farklı renklerde de karşımıza çıkabiliyor. Bazıları tamamen siyah ya da beyaz olabiliyor.

Oscar Balığı Nedir?

Oscar Balığı

Bu balık türü Güney Amerika’ya özgü tropikal bir balıktır. Oscar balıklarının farklı renk çeşitleri, tatlı su akvaryumu için uygundur ve akvaryumda canlı bir görüntü vadeder. Fakat bu balık bölgesel bir doğaya sahiptir. Bundan dolayı akvaryum arkadaşları çok iyi seçilmelidir. Gerekirse Oscar balıkları ayrı bir akvaryumda tutulmalıdır.

Oscar cinsi balıklar görünümleriyle sebebi ile kolay bir şekilde fark edilirler. Ancak kişilikleriyle de ön plana çıkarlar. Bu balıklar, akvaryumun içinde hareket eden nesnelere ve diğer balıklara karşı saldırgan olabilir.

Oscar Balığının Menşei

Birçok Güney Amerika çiklitleri gibi Oscar da Amazon ve Orinoco nehir havzalarından gelmektedir. Akvaryum hobisiyle uğraşanların favori balık cinslerinden biridir. Çoğu kişi için vazgeçilmez bir türdür.

Oscar Balığı Renkleri

Bu balıklar, kırmızı ve turuncu vurguları bulunan koyu kahverengiden açık yeşil tonlara kadar farklı renklerde olabilir. Renk deseni kuyruk yüzgecinde değişebilir. Kırmızı benekli olan ve tam anlamıyla beyaz gövdeli albino Oscar balıkları da vardır.

Oscar Balığı ile Anlaşan Balıklar

Oscar balığınız için akvaryum arkadaşı seçerken çok dikkatli olmalısınız. Eğer Oscar balığının yanına çok minik balıklar eklerseniz, Oscar’ınız onları tüketebilir. Bunlar, pek çok topluluk balığıyla iyi anlaşamayan balıklardır. Yarı agresif olarak bilinirler. Oscar balıklarla iyi bir şekilde anlaşan bir balık çiklit balığıdır.

Oscar Balığı Yaşam Alanı ve Bakımı

Oscar için sade bir akvaryum en doğrusu olacaktır. Bu balıklar, canlı bitkiler de dahil olmak üzere akvaryumdaki çeşitli dekorları ve malzemeleri hareket ettirebilirler ve aşırı eşyadan rahatsızlık duyabilirler. Balığınız bitkileri kazabilir, kayaları devirebilir ve dekor malzemelerini bir yana atabilir. Çünkü bu onların doğasında var.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Tuzlu Su Akvaryumu Nasıl Kurulur? Tuzlu Su Nasıl Hazırlanır?

Oscar’lar iyi su kimyası konusunda titizdir. Bu nedenle düzenli akvaryum suyu bakımı çok önemlidir. Akvaryum su düzenleyiciler ve akvaryum filtresi gibi ekipmanlar daimî olarak kullanılmalıdır. Ayrıca akvaryum bakım ve temizlik ürünleri kullanılarak rutin akvaryum bakımı mutlaka yapılmalıdır.

Oscar Balıkları Ne Yer?

Oscar balıkları etoburdur. Çoğu evcil balık türünde olduğu gibi, çok yönlü bir beslenme bu balıklar için de uygun olacaktır. Ciklet yemi ve kurutulmuş canlı yem ile beslenmeleri tavsiye edilmektedir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.