Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Pitbull Tuvalet Eğitimi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

15.12.2021
1.471
Abone Ol 
Pitbull Tuvalet Eğitimi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Pitbull tuvalet eğitimi nasıl olmalı? Köpeklere tuvalet eğitimi vermek kimi zaman zorlayıcı olabilir. Köpeklerin genel karakteri eğitilmek için uygun olmayabilir, tuvalet eğitimlerinin düzenli olması gerekir ancak her zaman köpeğiniz için vakit ayırmanız mümkün olmayabilir, ev içerisinde tuvaletini yapan köpeğinizi dışarıda tuvaletini yapmaya alıştırmak zorlayıcı olabilir. Bu tip durumlar ile her köpek ırkında karşılaşmak olasıdır. Ancak yine de köpekleri tuvalete alıştırırken farklı yöntemlerin denenmesi, tuvalet eğitimini daha kolay bir süreç haline getirebilir.

Pitbull Irkı Köpeklerin Karakteri Eğitilmeye Uygun Mu?

Öncelikli olarak Pitbull ırkı köpeğinizin eğitim süreçlerinde nasıl bir karaktere sahip olduğunu bilmeniz gerekir. Her köpeğin kendine has bir karakter olması mümkündür ancak yine de Pitbull ırkı köpeklerin genel anlamda eğitimlere son derece açık olduğunu söylemek mümkündür. Bu nedenle de genel anlamda eğitimler için hevesli oldukları söylenebilir.

İtaat seviyesi düşük olan bu köpekler, genel anlamda oyuncu köpeklerdir. Bu nedenle de köpeğinizin eğitimlerini kısa sürede tamamlamasını ve öğrettiklerinizi öğrenmesini istiyorsanız ona itaat komutları ile eğitim vermeniz pek mümkün olmayacaktır. Eğer oyun ile köpeğinizi eğitmek isterseniz bu sizin için daha kolay olabilecektir. Oyunlar ve aktiviteler ile köpeğinize tuvalet eğitimi vermek isterseniz, köpeğinizin eğitimini alması için bu daha kolay olacağından dolayı itaatler ile eğitim sürecini gerçekleştirmek pek mümkün değildir.

Pitbull tuvalet eğitimi nasıl olmalı? Pitbull köpeklerin genel olarak kolay şekilde eğitilmesinden söz edilebilir. Elbette ki eğitim süreçlerinin düzenli olması köpeğinizin eğitimleri daha kolay şekilde alabilmesi adına önemli olacaktır. Tuvalet eğitimi verilirken ayrıca ev içerisindeki tuvalet durumlarında da dikkat edilmesi ve köpeğinizin ev içerisinde tuvaletini yapmamasının sağlanması gerekir. Bunun için de köpeğinizi düzenli olarak tuvalet ihtiyacını gidermesi adına dışarı çıkarmanız da onun tuvalet saatlerine alışana kadar bu süreci devam ettirmeniz gerekmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Japanese Spaniel Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Bakım ve Sağlık

Pitbull Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir?

Köpeğinize tuvalet eğitimi vermeniz adına farklı yöntemleri denemeniz gerekmektedir. Örneğin Pitbull köpekler genellikle itaatkar olmadığından dolayı bu köpek ırkının tuvalet eğitimini verebilmeniz adına daha oyuncu yöntemleri denemeniz önerilir. Bu sayede köpeğinizin köpek eğitimini rahatlıkla tamamlamanız mümkün olabilecektir.

Pitbull köpeklere tuvalet eğitimini verebilmeniz adına farklı yolları deneyebilirsiniz. Örneğin köpeğinizi ilk olarak evde tuvalet yapmaya alıştırdıysanız bu durumda köpeğinizin evde üzerine tuvaletini yaptığı bir tuvalet pedini dışarı çıkarken yanınıza alabilirsiniz. Sonrasında köpeğinizin tuvaletini yapacağı uygun bir alana pedinizi koyabilir ve dışarıda güvenle tuvaletini yapmasına alıştırabilirsiniz. Bu sayede evde tuvaletini yapmaya alışan köpeğinizi dışarıda da tuvalete yapmasına alıştırmanız mümkün olabilecektir.

Köpeğinizi ev içerisinde tuvalet yapmaya hiç alıştırmadıysanız da dışarıda alışması için onu tuvalet eğitimi alması için gezintiye çıkarın ve köpeğinizin etrafı keşfetmesine izin verin. Öncesinde mamasını yemiş ve suyunu içmiş olan köpeğiniz zaten dışkılamak ve idrarını yapmak için daireler çizerek alan aramaya başlayacaktır. Bu durumda köpeğinizin tuvaletini yapmak için uygun bir alan keşfettiğini anlamanız mümkündür. Ancak yine de köpeklerin alışkanlıklara bağlı hayvanlar olduğunu da unutmamanız gerekir. Eğer köpeğinizi çok uzak bir alanda tuvalet eğitimi için dışarı çıkarıyorsanız bu durumda köpeğinizin diğer tuvalet dönemlerinde de bu alanlarda tuvaletini yapmak istemesi mümkün olacaktır. Bu nedenle de evinize yakın bir park alanı mevcutsa köpeğinizi mümkün olduğu kadar yakın olan bu alanlarda gezdirmeniz önerilir. Bu sayede onu çok uzağa tuvaletini yapmak için götürmeniz gerekmeyecektir.

Tuvalet eğitimi için köpeğinizin tuvalet saatlerini takip etmeniz gerekir. Örneğin kimi köpekler yeme alışkanlıklarına ve tükettikleri gıdalara bağlı şekilde gün içerisinde iki kez tuvalete çıkmak isterken kimi köpeklerin gün içerisinde yalnızca bir kez tuvalet ihtiyacını hissetmesi mümkündür. Bu tip durumlarda köpeğinizin tuvalet düzenini anlamanız, tuvalet zamanı yaklaştığında onu ilk kez dışarıda tuvaletini yapak için gezintiye çıkarmanıza olanak tanır. Tuvaleti gelen köpeğiniz ise dışarıda uygun ve güvenli gördüğü alanda tuvaletini yaptıktan sonra alışacak ve ek bir eğitime gerek duymayacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpeklerde Gıda Alerjisi Belirtileri Nelerdir?

Pitbull Tuvalet Eğitimi Kolay Mı?

Köpeklerin tuvalet eğitimleri her zaman uğraştırıcı olabilir ancak köpeğinize ilgi gösterirseniz ve onu eğitim konusunda zorlamazsanız tuvalet eğitimini çok daha kısa sürede ve kolaylık ile vermeniz mümkün olabilecektir. Bu nedenle de köpeğinizin tuvalet eğitimi ile ilgilendiğiniz durumda herhangi bir problem yaşama düşünceniz de olmayacaktır.

Tuvalet eğitimi için düzenli şekilde uğraş göstermeniz gerekir. Örneğin öncelikli olarak köpeğinizin hangi saatlerde tuvalete çıktığını bilmelisiniz. Ayrıca gün içerisinde kaç kez köpeğinizin tuvalet ihtiyacı hissettiğini bilmeniz de köpeğinizi düzenli şekilde tuvalet eğitimine çıkarmanız için yeterli olabilecektir. Düzenli olarak köpeğinizi dışarı çıkararak tuvalet eğitimi vermeniz, eğitim sürecini kolaylaştıracaktır.

Köpeğinizin tuvalet eğitimini rahatlıkla vermeniz adına köpeğinize baskı uygulamamanız gerekir. Ona sürekli olarak sert davranmanız, köpeğinize baskı uygulamanız, bağırmanız ve köpeğinizi azarlamanız; eğitim süreçleri içerisinde köpeğinizin ciddi sorunlar yaşamasına neden olabilecektir. Bu nedenle de köpeğinizin tuvalet eğitimini iyi şekilde tamamlayabilmeniz adına baskı uygulamadan ve anlayışlı şekilde sabırla eğitimi vermeniz gerekir. Anlayış ve sabır göstermeniz, köpeğinizin eğitimlerini kısa sürede tamamlayabilmesine olanak tanıyabilecektir.

Köpeklerin tuvalet eğitimi kimi zaman zor olabilir ancak yine de sabır ve özveri göstererek köpeğinizin kısa sürede tuvalet eğitimini almasına yardımcı olabilirsiniz. Bu süreçler içerisinde anlayış göstermeniz ve köpeğinizi düzenli olarak tuvalet ihtiyacını gidermesi için dışarı çıkarmanız önemlidir.

Pitbull Tuvalet Eğitimi İçin Pratik Yöntemler Nelerdir?

Köpeğinizin tuvalet eğitimi için tercih edebileceğiniz pratik yöntemlerden biri, evde tuvalet yapmaya alışmış olan köpeğinizin tuvalet pedini dışarı taşımanız olabilecektir. Kullanılmış olan tuvalet pedinin bir kısmını dışarı çıkarken yanınızda götürürseniz köpeğiniz bu alana da tuvaletini yapabileceğini anlayacaktır. Bu sayede ev içerisinde tuvaletini yapmaya alışmış olan köpeğinizin dışarıda da tuvaletini yapmaya alışması mümkün olabilecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpeklerde Kabızlık Belirtileri ve Nedenleri

Her eğitimde köpek ödül mamalarını tercih etmek, pekiştirici bir işleve sahiptir. Bu nedenle de köpeğinizin tuvalet eğitimi sırasında köpek ödül mamalarını tercih etmeniz, köpeğinizin tuvalet eğitimi kolaylaştırabilecektir. Özellikle de köpeğiniz tuvaletini dışarıda ilk kez yaptığında ona ödül maması vermeniz, onun bu davranışının doğru olduğunu anlamasına yardımcı olabilecektir. Bu sayede köpeğinizin rahatlıkla tuvalet eğitimini tamamlaması da mümkün olacaktır.

Pekiştirici yöntemlerden biri de köpeklerin eğitimlerini bir oyun haline getirmektir. Özellikle de itaatkar olmayan ve sahiplerinin sözünden çıkabilecek olan köpeklerde oyun ile eğitim yöntemleri sıklıkla kullanılmaktadır. Örneğin köpeğinize dışarıda bir süre oyun oynatmanız, tuvaletini yapabileceği alanlarda onu sık sık dolaştırmanız ve köpeğinizin topu ya da oyuncakları ile bu alanlarda oynamasına izin vermeniz; köpeğinizin tuvaletini yapacağı alanları daha iyi tanımasını sağlayabilecektir. Ayrıca köpeğinizin sık sık dışarıda oyun oynamasını ve özellikle de tuvalet saatlerine yakın zaman içerisinde dışarıda olmasını sağlamanız, köpeğinizin tuvalet ihtiyacını gidermek için de kendisini rahat hissetmesine olanak tanıyabilecektir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.