Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Portuguese Water Dog (Portekiz Su Köpeği) Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Abone Ol 
Portuguese Water Dog (Portekiz Su Köpeği) Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Portuguese Water Dog diğer ismi ile Portekiz Su Köpeği, orta ila büyük boy safkan bir köpektir. Yakın zamana kadar nadir görülen bir türdü. İtaat, çeviklik, arama kurtarma, alma ve koruma gibi çeşitli yeteneklere sahip olduğundan popülaritesi arttı. Bir zamanlar balıkçılar tarafından tercih edilen bir köpekken, şimdi hala suya sevgisi olan akıllı bir arkadaştır.

Portuguese Water Dog Karakter Özellikleri

Oyun oynamayı ve eğlenmeyi seven ve harika bir mizah anlayışı olan son derece enerjik bir köpektir. Kesinlikle akıllı bir köpek ama sizi eğlendirmek için mutlu bir şekilde palyaço gibi davranacaktır. Tam bir insan köpeğidir ve bulunduğunuz yerde ve ailenizle birlikte olmak ister. Yine de bir sahiple daha yakın bağ kurma eğilimindedir.

Daha rahat mı, daha inatçı mı olduğu bir köpekten diğerine değişebilir. Çok mutlu ve neşeli bir köpektir ve sunabileceği çok fazla sevgi ve şefkat vardır. Aynı zamanda tetiktedir ve bir davetsiz misafirin içeri girmeye çalışıp çalışmadığını size bildirir. Ayrıca bazı koruyucu içgüdülere sahiptir. Yeni bir sahip onunla iyi olabilirken, inatçılık seviyesi değişebileceğinden ve çok yüksek enerji olduğundan deneyimli sahiplerle daha iyi anlaşabilir.

Bu köpek uzun süre yalnız bırakılmamayı tercih eder ve muhtemelen sizi evin içinde takip eder. Tatlı ve hareketlidir, ancak doğru egzersiz ve yetiştirme ile sakin olma eğilimindedir. Çiğnemeyi sevse de dikkatli olun, bu yüzden başını belaya sokmadan çiğneyebileceği oyuncaklar edinmenizde yarar vardır. Güvenli ve eğlenceli köpek oyuncaklarını keşfetmek için TIKLAYINIZ!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  English Cocker Spaniel Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Bakım ve Sağlık

Ara sıra havlama eğilimindedir, fakat bu bazı köpeklerde daha sık olabilir. Bazıları kendi yollarını bulmaya çalışmak için çok fazla ses çıkaracaktır. Bu durumun üstesinden gelmek için köpeğinizin eğitimine yoğunlaşmanızda yarar vardır. Havlamaları oldukça belirgindir ve gürültülüdür. Genellikle yabancılarla arkadaş canlısıdır. Ayrıca, selamlarken zıplamayı sever.

Portuguese Water Dog Tarihçesi

Yüzlerce yıl önce balıkçılara yardım eden çalışan bir köpek olarak yetiştirilmiştir. Portekiz’e özgüdür. Kaniş’in bazı versiyonları ile aralarında bir ilişki olduğunu öne süren bir teori var.

Harika yüzücüler olduklarından ağlara balık güderler, bir gemiden diğerine kurye olurlar, kayıp takımları, ağları ve hatta tek kişiyi kurtarmak için suya atlarlardı. Balıkçılar tarafından mürettebatın bir parçası olarak görüldüler. Cins, Algarvian Su Köpeği ve Portekiz Balıkçı Köpeği olarak adlandırıldı.

İşlerinde o kadar iyiydiler ki, sıradan balık avlama gezilerine çıkmak isteyen insanlar bile yanlarında gelmeleri için sık sık onları kiralardı. Yıllar geçtikçe, teknoloji geliştikçe köpeklere daha az ihtiyaç duyuldu. 1930’larda sayıları çok düşüktü ve tür yok olma tehlikesiyle karşı karşıyaydı.

Portuguese Water Dog Fiziksel Özellikleri

Orta ila büyük boy bir köpektir. Geniş başlı, geniş siyah burunlu, yuvarlak ve orta boy koyu renkli gözleri vardır. Yüksek ve aşağı sarkık kulakları olan kaslı, sağlam bir köpektir. Kuyruk tabanda kalındır ve daha sonra uca doğru incelir ve yüzerken ona yardımcı olması için havada kalır. Ayrıca daha iyi yüzmek için perdeli ayaklara sahiptir.

Portekiz Su Köpeğinin kürkü tek, kıvırcık veya dalgalı, kalın, kısa ve yoğundur. Yaygın renkler beyaz, kahverengi, siyah, gri ve gümüştür. Baş bölümündeki tüylerde karışık desenler olabilir.

Portuguese Water Dog Bakımı

Bu, düşük tüy döken bir köpektir ve herhangi bir köpeğin olabileceği kadar hipoalerjenik bir cins olarak kabul edilir. Alerjiler bir endişe ise satın almadan önce bunu bir ziyaretle kontrol etmelisiniz. Yine de tüy bakımı konusunda makul miktarda dikkat gerektiren bir ırktır. İyi görünmesini ve dolaşıklık olmamasını sağlamak için, tüyleri her gün değilse de haftada en az üç kez fırçalanmalıdır. Banyo, sadece ihtiyaç duyduğunda yaptırılmalıdır. Çok sık banyo yapması cildine zarar verebilir. Ayrıca banyo için köpeklere özel ürünler kullanılmalıdır. Köpek banyo ve temizlik ürünleri için online pet shop mağazamızı inceleyebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yaşlı Köpek Beslenmesi Nasıl Olmalı?

Göz çevresindeki tüylere ve yüzünün geriye doğru düzeltilmesine ihtiyaç duyacaktır. Herhangi bir köpeğin haftada en az iki ila üç kez dişlerinin fırçalanmasına ihtiyacı olacaktır. Ayrıca kulaklarında enfeksiyon olup olmadığını kontrol ettirmeli ve ardından bir pamuk topu, bez ve temizleyici ile temizlenmelidir. Tırnakları aktivite ile doğal olarak yıpranmamışsa, çok uzadığında kesilmelidir. Bu tecrübeli birinin yapması gereken bir şeydir. Fakat köpek tırnak makası ile bu işlemi güvenli olarak tamamlayabilirsiniz.

Portekiz Su Köpeği çok aktif bir cinstir, bu nedenle sahiplerin günde birkaç saat eğitim ve egzersiz yapmaları gerekir. Apartman yaşamına uyum sağlayabilir, ancak gerçekten ideal olarak bir avluya ihtiyaç duyar ve daha fazla alana sahip bir evde çok daha mutlu olur. Günde en az iki uzun tempolu yürüyüşe gereksinim duyacaktır, bazıları üçe ihtiyaç duyabilir.

Çok fazla dayanıklılığa sahip bir köpektir ve çalışmak için yetiştirilmiş bir köpektir. Bu yüzden meşgul tutulması gerekecektir. Cins, günün çoğunda tembellik etmekten mutlu olan bir köpek değildir. Yüzmeyi sever, yürüyüşlerde veya koşularda size katılmaktan ve tabii ki tasmasını çıkarıp sizinle oynayabileceği ve sosyalleşebileceği bir alana yapacağınız gezilerde size katılmaktan mutluluk duyacaktır.

Portuguese Water Dog Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Doğru yetiştirme ve sosyalleşme ile çocuklarla arası iyidir, onlarla oynamaktan ve onlarla enerjik olmaktan mutludur, özellikle birlikte büyüdüğü kişilere karşı sevecendir. Ancak, enerji seviyeleri ve dağınık olmaları nedeniyle küçük çocuklar için bunaltıcı olabilir. Çocuklara onlarla nasıl düzgün bir şekilde etkileşime gireceklerinin öğretildiğinden emin olun.

Diğer evcil hayvanlarla büyütüldüğünde onlarla iyi geçinir, hatta kedileri kabul eder. Bununla birlikte, sincap gibi ona garip gelen hayvanları kovalamak isteyebilir. Diğer köpeklerle iyi geçinir ve onlarla sosyalleşmesi tavsiye edilir.

Portuguese Water Dog Köpeklerde Beslenme

Köpeğinizin tam olarak ne kadar yemesi gerektiği, büyüklüğüne, yaşına, aktivite düzeyine ve metabolizma hızına bağlı olacaktır. Ortalama olarak, günde 2 ila 3 fincan kaliteli kuru köpek maması tüketmelidir. Bu miktarı tek seferde değil, en az iki öğünde yemelidir. Ayrıca tüm gün temiz suya sahip olduğundan emin olun.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Tibetan Terrier (Tibet Teriyeri) Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Portuguese Water Dog Eğitimi

Bir Portekiz Su Köpeğini eğitmek orta derecede kolaydır, bu nedenle sonuçlar kademeli olsa da çok fazla çaba veya zaman alacak bir şey değildir. Zekiler ve çalışkanlar, bu yüzden eğitime nasıl yaklaşmanız gerektiğini biliyorsanız, kısa zamanda başarı elde edersiniz. Açık ve adil kurallara, tutarlılığa, sabırlı ve pozitif bir eğiticiye ihtiyaç duyar. İkramlar, ödüller, övgü, bunun üstesinden gelmenin en iyi yoludur. Sakin olun ama her zaman sorumlu olun. Eğer yanına kâr kalacağını düşünürse, sizi ikna etmeye zorlayacaktır.

Erken sosyalleşme, farklı kişiler, yerler ve durumlardan memnun olan güvenilir bir köpeğe dönüşmesi için odaklanılması gereken başka bir şeydir. Çalışma geçmişi nedeniyle bu cins, fiziksel olduğu kadar zihinsel aktivitelere de ihtiyaç duyar. Eğitim ve sosyalleşme bu ihtiyaçları karşılamanın harika bir yoludur. Eğitim sırasında köpek oyuncakları, köpek eğitim ürünleri ve köpek ödül maması kullanmayı unutmamalısınız.

Portuguese Water Dog Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Irk hakkında en çok sorulan sorular:

Portuguese Water Dog Irkının Yatkın Olduğu Rahatsızlıklar Var Mı?

Bir Portie 10 ila 14 yıl yaşayabilir ve genel olarak çok sağlıklı bir ırktır. Elbette bazı rahatsızlıkları olabilir. Bunlara kalça displazisi, göz problemleri ve ölümcül bir sinir hastalığı dahildir.

Portuguese Water Dog Köpekler Hipoalerjenik Mi?

Irkın hipoalerjenik olduğu bilinmektedir.

Portuguese Water Dog Çok Salya Akıtır Mı?

Bu cins köpekler aşırı salya akıtmaya meyilli değildir.

Portuguese Water Dog Köpekler Çok Havlar Mı?

Bu cins köpekler çok sık havlamaz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.