Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Pug Köpek Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

Abone Ol 
Pug Köpek Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

Pug köpek ırkı bakımı, birçok insan tarafından merak edilir. Diğer evcil hayvanlarda olduğu gibi pug köpekler için de bakım, büyük bir titizlik ve özveri gerektirir. Peki, pug köpeklerin bakım gereksinimi nedir? İşte detaylar…

Pug Köpek Irkı Özellikleri Nedir?

Pug Köpek Irkı

Pug köpekler, açık kahverengi ve siyah tonlarında tüylere sahiptir. Pürüzsüz ve kısa tüyleri bulunur. Kısa bir burnu ve buruşuk yüz hatları mevcuttur. Kuyruğu kısadır. Aslen Çin’e özgüdür. Fakat dünya çapında tanınan ve tercih edilen bir ırktır.

Pug köpeklerin boyutu küçüktür. Bu nedenle her türlü ev için uygun kabul edilir. Öte yandan pug’lar, karakter özellikleri ile de dikkat çekerler. Uyumlu, sadık, sevecen ve dost canlısı bir köpektir. İyi huylu olan bu köpekler, oldukça cesaretlidir.

Hem çocuklar ve yaşlılar hem de diğer köpeklerle iyi anlaşır. İyi koşullarda bakılırsa 13-15 sene kadar hayatta kalır. Bu köpeklerin çok sevecen ve iyimser bir mizacı vardır. İnsanlara karşı sevgi dolu hareketlerde bulunurlar. Oynamayı, köpek tasması eşliğinde yürümeyi, insanların etkinliklerine dahil olmayı çok sever. Yoğun egzersiz gerektirmez. Biraz egzersiz yaptıktan sonra mutlu bir şekilde uykuya dalmaktan hoşlanır.

Herhangi bir tehlike karşısında koruyuculuk içgüdüleri devreye girer ve havlamaya başlar. Bunun dışında çok fazla havlamaz. Çoğunlukla sessiz bir köpektir. En sevdikleri insanın yanından ayrılmak istemezler. Düzenli olarak ilgi gösterilmesi gereken bir köpektir. Fakat aşırı talepkâr olmaz.

Pug Köpek Irkı Tüy Bakımı

Bu köpeklerin tüyleri kısadır. Hipoalerjenik değildir. Ancak düzenli bakımdan geçtiği taktirde tüyleri aşırı dökülmez. Köpek tarağı ile haftada birkaç kez taranması tavsiye edilir. Pug köpeklerin tüyleri kirlendiği zaman hayvanın banyo yaptırılması uygundur. Bu esnada köpek banyo ürünleri kullanılarak, tüy ve deri sağlığı teşvik edilmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  American Eskimo Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Bakım ve Sağlık

Pug Köpek Irkı Pati Bakımı

Pug Köpek Irkı

Pug köpeğinizin pati bakımına dikkat etmelisiniz. Özellikle dış mekan gezintisinden sonra köpeğin patilerini silmelisiniz. Tırnakları uzadıysa köpek tırnak makası ile kesim yapmalısınız.

Pug Köpek Irkı Göz ve Kulak Bakımı

Pug köpeğinizin sağlığını teşvik etmek ve enfeksiyonları önlemek için göz ve kulaklarına dikkat etmelisiniz. Bu bağlamda hayvanın gözlerini ve kulaklarını rutin olarak silmelisiniz.

Pug Köpek Irkı Ağız ve Diş Bakımı

Köpeğinizin ağız ve diş bakımı oldukça mühim bir konudur. Ağız ve diş problemlerinin oluşması, köpeğin genel sağlığını da etkiler. Bu nedenle köpeğinizin dişlerini düzenli şekilde fırçalamalısınız. Bu sırada köpek diş fırçası ve macunu kullanmalısınız.

Pug Köpek Irkı Egzersiz İhtiyacı

Pug köpeklerin aşırı egzersiz ihtiyaçları bulunmaz. Genel olarak günde yarım saatlik bir yürüyüş bile bu köpeklere yeterli olacaktır. Bunun yanı sıra köpek oyuncakları yoluyla köpeğin aktif kalmasını mümkün kılabilirsiniz.

Pug Köpek Irkı Beslenme İhtiyacı

Pug köpeğinizin sağlıklı ve refah içinde kalması amacıyla mutlaka kaliteli ve besleyici mamalar tüketmesini sağlamalısınız. Hayvana sunulacak olan mama lifler, protein, mineral ve vitamin açısından tam ve dengeli olmalıdır. Kuru köpek mamaları ile beraber yaş köpek mamalarını da pug köpeğinize yedirebilirsiniz. Ayrıca evcil dostunuzun her zaman temiz ve yeterli düzeyde suya erişimi bulunmalıdır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.