Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Quaker Papağanı Özellikleri ve Bakımı

Abone Ol 
Quaker Papağanı Özellikleri ve Bakımı

Quaker papağanı, en popüler kuş türlerinden biridir. Keşiş papağanı olarak da adlandırılır. Komik ve eğlenceli halleri ile öne çıkan bu papağanlar, insanların konuşmalarını da taklit edebilirler. Öğrenmeye istekli ve zeki bir hayvandır.

Quaker Papağanı Özellikleri Nedir?

Quaker papağanı

Orta ila küçük boyutlarda olabilen Quaker papağanı, kuş severler için eşsiz bir seçimdir. Popüler kuşlar söz konusu olduğunda dikkat çeken Keşiş papağanı, yeni sahiplere de hitap eder. Çünkü bu papağanların bakımı oldukça kolaydır. Birkaç basit uygulamaya odaklanarak, Keşiş papağanı için harika bir yaşam sunulabilir.

Quaker papağanı, farklı renk tonlarında olabilir. Ağırlıklı olarak yeşil renklerdedir. Eğlenceli, sosyal ve uyumlu bir kuştur.

Quaker Papağanı Kökeni Nedir?

Güney Amerika’ya özgü bir kuştur. Yaşam alanı orta Bolivya ve güney Brezilya’dır. Ayrıca Arjantin’in ortalarında da Keşiş papağanları vardır. Genelde ormanlık alanlarda yaşarlar. Güçlü topluluk bağları kurmalarıyla tanınırlar.

Yuva yaptığı bilinen tek papağan ırkıdır. Bu sevimli kuşlar, ince dallar ve çeşitli bitkiler ile özenle hazırlanmış evler oluşturabilirler. Yuvalarına birden fazla oda bile yapabilirler. Topluluk halinde yaşamayı seven bu kuşlar, insanlara karşı da ilgililer.

Quaker Papağanı Mizacı Nasıldır?

Keşiş papağanları, doğaları gereği kendilerine çok fazla güvenen ve sosyal olan kuşlardır. Oldukça eğlenceliler. Cesur ve dışa dönük halleri ile bilinen Keşiş papağanları, biraz fazla gürültülü olabilirler. Olağanüstü konuşma yetenekleri ise insanların ilgisini çeker.

Keşiş papağanı, evcil hayvan olarak bakıldığında bir kişi ile daha yakın bağlar kurma eğilimindedir. Sadık bir hayvandır ve sahibine bağlılığı ile de bir adım öne çıkar. Okşanmaktan ve iletişim kurmaktan çok hoşlanan bir kuştur. Eve döndüğünüzde sizi heyecanla karşılar. Sabırsızlıkla kendisiyle ilgilenmenizi bekler. Çok nazik bir kuş olduğundan dolayı çocuklar için de uygundur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Papağanların İhtiyaç Duyduğu Ürünler

Quaker Papağanı Konuşur mu?

Keşiş papağanlarının konuşma yetenekleri vardır. Dolayısıyla onlarca farklı kelimeler öğrenebilir, şarkılar söyleyebilir ve insanların konuşmalarını taklit edebilir. Sesleri taklit etmek ve şarkılar mırıldanmak için özel yeteneklere sahipmiş gibi görünür. Çünkü her şeyi kolay ve zahmetsiz bir şekilde öğrenebilen bir kuş olarak lanse edilir.

Keşiş papağanlarının ses yüksekliği kendilerine özeldir. Kimi sahipler kuşlarının sessiz olduğunu söyler. Bazıları ise kuşunun biraz fazla gürültülü olduğunu dile getirir. Genelde bu kuşların sesi yüksektir ve biraz çok konuşabilirler. Yine de gürültüleri rahatsız edici değildir. Bu nedenle Keşiş papağanları, apartman yaşamına da adapte edilebilir.

Quaker Papağanı Renkleri Nelerdir?

Keşiş papağanları ağırlıklı olarak yeşil tonlarında olurlar. Tipik renkleri baş, sırt ve kanatlarda canlı yeşil olarak kendini gösterir. Göğüs, yanaklar ve boğaz kısmında farklı renkler olabilir. Kimilerinde mavi uçuş tüyleri bulunur. Kuyruğun alt tarafında da yeşil renk tonları gözlemlenir.

Quaker Papağanı Bakımı Nasıldır?

Keşiş papağanlarının bakımı kolay olduğu için bu kuşlar, yeni sahipler için de ideal kabul edilir. Çok aktif kuşlar olan Keşiş papağanları, geniş bir kuş kafesi gerektirir. Kafesin büyük boyutlu olması oldukça önemlidir. Böylece kuşunuz, özgürce hareket etme şansı yakalayacaktır.

Kuşun kafesinde çeşitli kuş oyuncakları ve aksesuarlar olmalıdır. Bu durum, kuşun sizin yokken eğlenceli zamanlar geçirmesine izin verir. Kuş banyoloğu da kafeste yer alması gereken malzemelerden biridir. Saatlerce eğlence sunan kuş banyosu etkinliği, Keşiş papağanlarının da sevdiği bir aktivitedir. Kuşunuzun sağlığından emin olmak için onu düzenli olarak veterinere götürmelisiniz.

Quaker Papağanı Beslenme İhtiyacı Nedir?

Keşiş papağanına kaliteli ve taze yemler sunmalısınız. Kuşa verilecek olan yem, papağan yemi olmalıdır. Böylece kuşun sağlıklı beslenmesi sağlanabilecektir. Öte yandan papağanın düzenli olarak temiz ve tatlı suya erişimi bulunmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  5 Maddede En Renkli Papağan Türleri
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.