Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Ragamuffin Kedi Irkı Özellikleri ve Bakımı

Abone Ol 
Ragamuffin Kedi Irkı Özellikleri ve Bakımı
621.50₺

512.89₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
999.00₺

737.89₺

Enjoy Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
2090.41₺

1703.78₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
4905.00₺

2745.55₺

N&D Tahılsız Tavuklu ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Ragamuffin kedi ırkı, herkesçe sevilen çok sempatik bir kedi cinsi olmaktadır. Bu yazımızda güzel dostlarımızla alakalı her bir bilgiyi bulabilirsiniz. İşte tüm detaylar ve daha fazlası…

 

Karakter Özellikleri

Bu kediler için kucak kedisi tabiri son derece uygundur. Bu devasa evcil kedilerimiz kucakta oturmaya resmen aşıktırlar. İnsanlara çok düşkün olurlar.

  • Bu kediler yumuşak bir mizaca sahiptir. Diğer kediler ve çocuklarla iyi anlaşırlar. Yetişkinlerle bile iyi anlaşırlar.
  • Oyun oynama bağımlısıdırlar. Fakat fazla oyuncu değildirler.
  • Ragamuffin kedi ırkı çok konuşmaz. Az miyavlar.
  • İnsanları takip etmeyi çok seven bir kedi olduğunu söyleyebiliriz.
  • Bu kedilerin köpeklerle arası çoğu zaman iyi olmaktadır. Bu sebeple çocuklu ve tabii ki köpekli geniş aileler bakımından kusursuz bir kedi olmaktadır.
  • Son derece basit adapte olmaktadırlar. Apartman yaşamına harika uyum sağlarlar. Zaten bu kediler evde yaşar, dışarısı onlar için biraz tehlikeli olabilmektedir.
  • Zeki kedilerdir bu nedenle herkesin ilgisini çekmeyi her daim başaran bir yapıları vardır diyebiliriz.
  • Kusursuz bir evcil dosttur.
  • Tabii hepsi aynı değildir.

Tarihçesi

Bu kedilerin kökeni bir derece karmaşık olmaktadır. Bu durumun temel nedeni ise Ragamuffin kedi ırkının Ankara Kedisi ve Ragdoll kedisi arasında çaprazlama üretildiği içindir. Bilinmekte olan Ragdoll yetiştiricisi Ann Baker adlı kişinin bu kedi cinsinin gelişmesinde de önemli bir role sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Kedi yetiştiricilerinin bu cinsi tam olarak nasıl ortaya çıkardıkları bilinmiyor olsa bile bu ırkın meydana gelmesiyle beraber Amerikan Kedi Meraklıları Derneği ve Kedi Meraklıları Federasyonu tarzında birçok önemli kuruluş da bu kediyi tanımıştır.

Fiziksel Özellikleri

Ragamuffin

Beyaz Ragamuffin Kedisi

Haydi gelin bu kedi ırkının fiziksel özelliklerine beraber bakalım. İşte o özellikler ve ayrıntıları…

  • Ragamuffin kedi ırkının hemen hemen ağırlığı 5,5 kg kadardır.
  • Tüyleri ise mavi, krem, siyah, kızıl, leylak, kahverengi, açık kahverengi, platin, çikolata, tarçın, kestane, lavanta gibi birçok renkte olabilmektedir.
  • Bu kediler uzun tüylü olur ve tüyleri yumuşacıktır.
  • İri bir kedidir. Kafası büyüktür ama vücuduyla oranlı bir büyüklüktedir. Kulakları dik ve geniştir.
  • Bu kedilerin en ilgi çekici özelliklerinden biri ise anlamlı bakmakta olan gözleridir.
  • Bu kedilerin gözleri tüylerine göre değişir. Irk içerisinde görülen gözler ise genelde yeşil, turkuaz, mavi ve derin mavi olmaktadır. Fakat başka göz renklerine sahip olanlarını da görebilirsiniz.
  • Uzun ve tüylü kuyrukları vardır.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Alerjisi Nasıl Geçer?

Bakımı

Bu kedilerin bakımını yapmanın ne denli kolay olduğunu bilemezsiniz. Yumuşak ve son derece ipeksi tüyleri vardır. Fırçayla düzenli olarak taranması gerekir. Bu da zaten tüy bakımını yeteri kadar yaptığınızı gösteren önemli bir durumdur. Kulak temizliği yapılmalıdır. Bu kedilere dışarda değil evde bakmalısınız.

Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Bu kediler sakindirler. Ragamuffin kedileri uysal kişilikleri ile bilinmektedirler. Çocuklu aileler için son derece uygundurlar. Her zaman kucakta kalmaya aşıktırlar. Çocuklarla koşmayı severler. Ufaklık halinden itibaren kedi ya da köpekle büyütürseniz herhangi bir sorun yaşamamış olursunuz.

Üreme

Bu kediler en az bir yaşını tamamlamış, gereken sağlık kontrollerinden geçmiş bir dişi olarak çiftleşmek için olgunluğa erişmiş demektir. Gebelik boyunca uygulanmakta olan bakımı ise önemlidir. Dişi olan kedinin genel sağlık durumunun dışında çiftleşmiş olduğu erkek kedinin herhangi bir hastalığa sahip olup olmaması da bebek kedi sayısını etkileyen temel bir durum olmaktadır. Hemen hemen 65 gün boyunca süren bir gebelik dönemi geçirirler.

Beslenme

Bu kedilerin beslenmesi her daim kontrol edilmelidir. Çünkü alt karnı yağlanmaya yatkın olmaktadır diyebiliriz. Formda kalabilmesi amacıyla ona oyun oynatın. Bunun haricinde egzersiz de yapsın. Obezite olmaması için çaba gösterin. Onu kaliteli kedi maması ile besleyin.

Sıkça Sorulan Sorular

Bu kedilerle alakalı en çok sorulan soruları ve bu soruların cevaplarını sizler için derledik. İşte detaylar…

Ragamuffin Kedi Irkının Sağlık Durumu Nasıldır?

Bu kediler genel manada sağlıklı olmaktadır. Bilinmekte olan herhangi bir rahatsızlığa yatkınlıkları yoktur. Bu nedenle de 16 seneye dek yaşayabilirler. Elbette ona iyi bakmanız gerekir. İyi bir bakımla beraber daha uzun süre yaşar.

Bu Kedi Irkı Eğitilebilir mi?

En zeki kedi ırklarından biri olan bu kediler, dediğiniz her şeyi anlar ve uygulamak ister. Sergilemekte olduğu numaralarla sahibini şaşkınlığa sürükler. Tut getir gibi birçok oyunu oynayabilen bir kedi ırkı olarak dikkat çeker.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Oyunları Nelerdir?

Fazla Sevgiden Hoşlanır mı?

Bu kediler için tam bir sevgi yumağı dersek hiç de yanılmış olmayız diye düşünüyoruz desek? Gerçekten sizin sevginize muhtaç olduğunu direkt olarak belli eden bir kedi ırkıdır. Bu kedilere her daim ilgi gösterin. Sizi en yakın arkadaşı olarak beller ve bu da böyle devam eder. Onun sizinle vakit geçirmesine müsaade etmeyi ihmal etmeyin.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.