Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Ragdoll Kedisi Irkı Özellikleri ve Bakımı

Abone Ol 
Ragdoll Kedisi Irkı Özellikleri ve Bakımı
1900.50₺

1287.55₺

Felicia Somonlu Az Tahıllı Kısır Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
999.00₺

717.55₺

Enjoy Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
1989.00₺

1271.55₺

Felicia Az Tahıllı Sterilised Tavuklu HypoAllergenic Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
2898.50₺

1920.10₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Ragdoll kedisi ırkı, dünya çapında en popüler kedilerden biridir. Sevimli görünümü ve eğlenceli halleri ile bir adım öne çıkan Ragdoll, eşsiz bir evcil hayvan olarak lanse edilir. İşte, Ragdoll kedileriyle alakalı tüm detaylar…

Ragdoll Kedisi Irkı Özellikleri

Ragdoll Kedisi Irkı

Ragdoll kedileri, büyük boyutlu ve sevecen canlılardır. Sevilmeyi ve ilgi görmeyi önemseyen bu kediler, aileler için en iyi tercihlerden biridir. Çocuklarla arası iyi olan Ragdoll kedileri, aynı zamanda diğer hayvanlarla da uyumludur. Bu kediler ortalama dört yaşına kadar tam boyutuna erişmez.

Büyük mavi gözleri ile hemen herkesin ilgisini çeken Ragdoll, yumuşacık tüyleri ve oyuncu davranışlarıyla farkını ortaya koyar. Çok sosyal olan bu kediler, dost canlısı kabul edilir. İnsanların ve diğer hayvanların olduğu bir evde yaşamaktan memnun olur.

Ragdoll kedilerinin tüyleri krem, gri, kahverengi ve çikolata tonlarında olabilir. Hipoalerjenik değildir. Gözleri genelde mavidir. İyi bakılırsa ve beslenme gereksinimleri karşılanırsa, 17 sene kadar hayatta kalabilir. Menşei Kaliforniya’dır.

Ragdoll Kedisi Irkı Karakteri

Rahat kişiliği ve sosyal mizacı ile bir adım öne çıkan Ragdoll kedisi, hemen herkes ile arkadaşlık kurmaya çok heveslidir. Aşırı egzersize ihtiyaç duymaz. Fakat ilgi görmeyi çok sever. Aynı şekilde sahiplerine karşı ilgili ve sadık bir kedidir. Birçok hayvan türüyle ve çocuklarla zaman geçirmekten memnuniyet duyar. Aile etkinliklerine dahil olmak ister.

Ragdoll Kedisi Irkı Tarihçesi

Ragdoll Kedisi Irkı

Ragdoll kedileri 1960’lı yıllarda Kaliforniya’da ortaya çıktı. Ann Baker tarafından geliştirilen bu kediler, sevgi dolu bir kedi yaratma isteğinden doğdu. Uzun tüylü ve kökeni bilinmeyen beyaz bir kedi ile diğer kedilerin çiftleştirilmesi sonucunda Ragdoll kedisi elde edildi. CFA bu cins kedileri 1993 senesinde tanıdı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Bombay Kedi Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı

Ragdoll Kedisi Irkı Bakımı

Ragdoll bakımı nispeten kolaydır. Tüyleri kedi tarağı ile haftada birkaç kez taranmalıdır. Pati bakımı aksatılmamalıdır. Patileri silinip tırnakları uzun ise kırpılmalıdır. Düzenli şekilde gözleri ve kulakları silinmelidir. Ağız ve diş sorunları yaşamaması adına kedinin dişleri rutin olarak fırçalanmalıdır. Evcil dostunuzun sağlığından emin olmak için onu veteriner kontrollerine götürmeyi ihmal etmemelisiniz.

Ragdoll Kedisi Irkı Beslenme İhtiyacı

Ragdoll kedilerine kaliteli ve dengeli şekilde formüle edilen mamalar sunulmalıdır. Kediye verilecek olan mamanın protein, mineral, lif ve vitamin açısından zengin olmasına dikkat edilmelidir. Her zaman kedi su kabı kontrol edilmeli ve kedinin temiz ve yeterli miktarda suya erişimi olması sağlanmalıdır. Kediye sadece kuru mamalar değil, konserve ve ödül mamaları da sunulmalıdır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.