Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Roborovski Hamsterı Bakımı Nasıl Olmalı?

23.08.2023
439
Abone Ol 
Roborovski Hamsterı Bakımı Nasıl Olmalı?

Roborovski hamsterı bakımı büyük bir titizlik ve özveri gerektirir. Robo hamster olarak da bilinen Roborovski, en küçük hamster cinslerinden biridir. Cüce hamster şeklinde de isimlendirilir. Bu küçük kemirgenler genel olarak hızlı ve meraklı canlılardır. Çoğunun uysal olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Kendi türlerinden olan diğer hamsterlar ile uyum içinde yaşayabilirler. Ayrıca insanlara karşı çok fazla yabancılık çekmezler. Roborovski hamster sahiplenecekseniz, bu hayvanlarla ilgili bilinmesi gerekenleri yazımızda bulabilirsiniz.

Roborovski hamsterı bakımı konusunda bazı detaylara dikkat etmek gerekir. Roborovski, küçük boyutu, hızlılığı ve çekingenliği nedeniyle ele alınması kolay olmayan bir kemirgendir. Birkaç farklı türü olmasına karşın genel olarak hemen hepsi kum rengindedir. Gözlerinin üstünde beyaz noktalar olabilir. Bu hamsterların bakımı kolaydır. Fakat birkaç püf noktanın bilinmesi şarttır. Konuyla alakalı diğer detayları açıkladık.

Roborovski Hamster Davranışı Nasıldır?

Roborovski Hamsterı Bakımı

Roborovski hamster bakımı doğru bir şekilde yapılabilmesi adına hamsterın davranışı ve mizacı hakkında bilgili olmak lazımdır. Bu hamsterlar gececidir. Genel olarak akşam karanlığında uyanırlar ve gece süresince aktif kalırlar. Kimi zaman yumuşak sesler çıkarsalar bile geceleri hareketli olduklarını söyleyebiliriz.

Bu hamsterların bakımı, diğer hamster çeşitlerine göre daha kolaydır. Ayrıca Roborovski hamsterını izlemesi de çok eğlencelidir. Çok fazla elle tutulmayı sevmezler. Uysal olsalar da korktukları zaman ısırabilirler.

Zamanla insanları tanımayı öğrenirler ve siz kafesin yanına yanaştığınızda size doğru gelebilirler. Diğer ev hayvanlarından uzak tutulması gerekir. Ama Roborovski hamsterlar kendi türleri ile aynı kafeste ve uyum içinde bir yaşam sürebilirler. Küçük gruplar halinde yaşamayı severler. Küçük yaşlardan itibaren aynı yerde yaşayan hamsterlar, birbirleriyle çok daha iyi anlaşırlar. Aksi durumda bölgesellik sorunu ortaya çıkabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Hamster Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Roborovski Hamsterı Boyutu Nedir?

Roborovski Hamsterı Bakımı

Roborovski hamsterı bakımı konusunda bilgi almak isteyenler, bu hayvanların boyutunu da bilmek ister. Roborovski hamster boyutu beş cm uzunluğundadır. Yaklaşık iki aylıktan sonra normal boyutuna ulaşır. Cüce hamsterlardan biridir.

Roborovski Hamster Bakımı: Kafes İhtiyacı

Roborovski Hamsterı Bakımı

Roborovski hamster bakımı söz konusu olduğunda en önemli hususlardan biri de hamsterın kafes gereksinimidir. Roborovski hamster için geniş bir kafes edinmek önemlidir. Çünkü bu hamsterlar bolca hareket etme ihtiyacı duyarlar ve geniş alanlarda yaşamayı severler.

Roborovski kafesinde hayvanın egzersiz ve zihinsel uyarım ihtiyacı için çeşitli hamster aksesuarları mutlaka olmalıdır. Ayrıca hamster kafesi kaliteli malzemelerden imal edilmiş olmalı, kemirgen dostunuz için güvenli bir yaşam alanı sağlamalıdır.

Hamsterın kendini güvende hissedebilmesi adına hamster yatağı da yine kafese dahil edilmelidir. Bir uyku kulübesi gibi bir malzeme de hamsterınız için iyi bir seçim olacaktır. Roborovski hamserın kafesini doğrudan güneş ve rüzgar alan bir yerde konumlandırmamanız çok önemlidir.

Roborovski Hamster Bakımı: Beslenme İhtiyacı

Roborovski hamster bakımı, beslenme konusunu da kapsar. Bu hamsterlar için en iyi beslenme, hamster yemi ile gerçekleşmektedir. Hamsterlar için özel olarak formüle edilen yemler, evcil dostunuzun sağlıklı beslenmesine yardımcı olacaktır. Hamsterın sağlıklı ve dengeli beslenmesini sağlamak ve beslenmesinde çeşitlilik yaratmak amacıyla ona meyve ve sebzeler ile farklı kemirgen otları da sunabilirsiniz.

Roborovski hamster bakımı sırasında unutulmaması gereken bir diğer önemli husus ise su tüketimi olmaktadır. Hamsterınızın her daim temiz ve yeterli oranda suya erişimi bulunmalıdır. Dolayısıyla kemirgen suluğu da hamster kafesinde mutlaka konumlanmalıdır.

Roborovski Hamsterı Yaygın Sağlık Sorunları

Roborovski hamsterı bakımı iyi bir şekilde gerçekleştiği taktirde evcil hayvanın sağlıklı ve uzun ömürlü olması mümkündür. Ancak kimi Roborovski hamsterların bazı sağlık problemleri olabilir. Bunlar:

  • Bakteri, alerji ya da mantar hastalığı nedeniyle hamsterda tüy dökülmesi
  • İshal
  • Enfeksiyon ya da alerji nedeniyle ortaya çıkan solunum yolu hastalıkları
  • Hamsterlarda diş büyümesi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Guinea Pig Hakkında Önemli Bilgiler
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.