Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Rottweiler Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Mizacı

Abone Ol 
Rottweiler Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Mizacı

Rottweiler iyi bir aile arkadaşı olmak için kapsamlı bakıma ve sürekli sosyalleşmeye ihtiyaç duyar. Bu akıllı ve kendine güvenen köpeğin boyutuna rağmen bakımı kolaydır. Irk, daha küçük köpeklerin işlevlerinin çoğunu üstlenmesine ve bakımının kolay olmasına rağmen, 1800’lerin sonlarında neredeyse nesli tükenmişti. Fakat günümüzde en popüler köpek ırklarından biridir. Rottweiler köpek özellikleri ve mizacı hakkında diğer bütün bilgiler yazımızın devamında!

Rottweiler Köpek Mizacı

İyi yetiştirildiği zaman gayet sakin ve kendinden emin olabilir. Genelde tanımadığı kişilere karşı soğuk davranır. Ama asla çekingen ya da korkak değildir. Yeni insanlarla ve durumlarla karşılaştıklarında “bekle ve gör” tavrı sergiler. Yakınlarını korumak söz konusu olduğunda doğal içgüdüleri devreye girer ve savunmalarında acımasız olabilirler.

Bu köpekler için erken sosyalleşme, sağlam, adil, tutarlı eğitim, liderlik yapabilecekleri düzenli bir iş sağlayarak, güçlerini ve koruyuculuğunu kanalize etmek çok önemlidir. Bunlar olmadığında, tehlikeli hale gelebilirler.

Rottweiler, koruyuculuk ve saldırganlık arasında ince bir çizgide yürür. Sakin, zeki bir mizaç için dikkatlice yetiştirilmezlerse ve uygun şekilde sosyalleşip, eğitilmezlerse, aşırı derecede koruyucu olabilirler. Rottweiler’ınıza öfke veya fiziksel güce başvurmadan güvenebileceği ve saygı duyabileceği bir liderlik eğitimi sağlamalısınız.

Rottweiler Köpek Tarihçesi

Bilinen en eski köpek ırkları arasındadır. Mastiff tipi bir köpek olan Molossus’tan gelir. Kökeni Almanya’ya dayanır. Adını Rottweil kasabasından almıştır. Roma döneminde ortaya çıkan bu köpek ırkı, bekçilik ve sürü gütme gibi amaçlarla yetiştirildi. 1800’lü senelerde nesli tükenmekteydi, fakat 20’nci yüzyılın sonuna doğru tekrardan popüler oldu. Günümüzde polis köpeği ve bekçi köpeği olarak da görev yapar. Bununla birlikte sık olarak tercih edilen evcil köpek ırkı grubundadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Pomeranian Boo Köpek Özellikleri

Rottweiler

Rottweiler Köpek Fiziki Özellikleri

Bu köpek cinsinde kulaklar başa oldukça sıkı yatar ve bir şekilde aşağı sarkar. Ağız bölümü kare biçimindedir ve güçlüdür. Tüyleri kısa, yoğun ve biraz serttir. Daha büyük ırklarda olduğu gibi, rottweiler’lar yavaş olgunlaşabilir. Birçoğu 2 veya 3 yaşına kadar tam yetişkin boyutuna ulaşmaz. Yine de yetişkin boyu bir yaş olarak belirlenmiştir. Diğer özellikleri:

  • Ortalama ömür: 8-10 sene
  • Boy: Erkek: 61-69 cm, Dişi: 56-63 cm
  • Kilo: Erkek: 50-60 kg, Dişi: 35-48 kg
  • Renkler: Kahverengi tonları ve siyah

Rottweiler Köpek Irkı Kişiliği

İyi sosyalleşmiş rottweiler’lar insanlarla ve diğer köpeklerle iyi geçinir. Fakat özellikle erkekler biraz agresif ve baskın olabilir. Bu aktif ve zeki köpekler, kendi başlarına hareket edecek kadar kendinden eminler. Bu nedenle en başından itibaren iyi eğitime ihtiyaçları var.

Kendi hallerine bırakılırsa, rottweiler’lar rahatsız edici havlayıcılar veya kazıcılar haline gelebilir, çok fazla tahrip oluşturabilirler. Çalışmak için yetiştirilen bu ırk, bir çocuğun arkadaşı olarak bile olsa, eğitim ve yapılacak işler konusunda en iyisini yapar. Rottweilerlar çalışmayı severler ve itaatten çobanlığa ve ağırlık çekmeye kadar neredeyse tüm köpek aktivitelerinde mutlu bir şekilde rekabet edeceklerdir. Saldırganlık bir sorun olabilir ve böyle bir durumda bu köpek tamamen ciddi hasara yol açabilir. Bu yüzden rottweiler’ların sağlam, sabırlı bir ele ve bilgili bir sahibe ihtiyacı vardır.

Rottweiler

Rottweiler Köpek Irkı Beslenme İhtiyacı

Önerilen günlük miktar, iki öğüne bölünmüş günde 4 ila 10 fincan yüksek kaliteli kuru mamadır. Unutulmamalıdır ki, günlük mama tüketim miktarı köpekten köpeğe farklılık gösterir. Bu miktar tam olarak köpeğinizin fiziki özellikleriyle ilgilidir. Bununla birlikte, tercih ettiğiniz mamanın kalitesi de köpeğinizin sağlığı üzerinde büyük öneme sahiptir. Köpek maması ne kadar iyi olursa tüylü arkadaşınızın refahı, mutluluk ve sağlık düzeyi de o kadar iyi olur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Hamile Köpek Belirtileri Nelerdir?

En iyi köpek mamalarını keşfetmek için online petshop mağazamıza göz atabilirsiniz.

Rottweiler Köpek Irkı Bakımı

Rottweiler’ın evinde insan dostlarıyla birlikte yaşaması önemlidir. Arka bahçede sürekli yalnız bırakılırsa sıkılabilir. Büyük olmalarına rağmen, Rottweiler iç mekanlarda aktif değildir. Mülküne gelen diğer köpeklere ve yabancılara karşı saldırgan olma ihtimalleri bulunduğundan, çitlerle çevrili bir bahçeye ihtiyaç duyar.

Orta derecede aktif olanlar, her gün 30 ila 45 dakikalık egzersiz gerektirir. Ayrıca toplarla oynamayı ve yürüyüşe çıkmayı da severler. Daha enerjik olanlar daha uzun egzersiz sürelerine ve daha gelişmiş faaliyet türlerine gereksinim duyabilir. Yeterince egzersiz yapmadıkları takdirde obezite eğilimi gösterirler. Atletik olmaları, zekaları ve eğitilebilirlikleri, onları çeviklik ve itaat rekabetinin yanı sıra izleme, terapi çalışmaları için çok uygun hale getirir.

Tüy bakım gereksinimi minimum düzeydedir. Haftalık bir tımar çoğu zaman yeterli olacaktır. Köpeğinizin tüy sağlığını korumak için kaliteli köpek fırçası kullandığınızdan emin olun.

En iyi köpek bakım ürünleri için online petshop mağazamızı ziyaret edebilirsiniz.

Birçok ırkta olduğu gibi bu köpek cinsinde de eğitim bir zorunluluktur ve erken dönemde başlanmalıdır. Bu cins kesinlikle sadece saygın bir yetiştiriciden satın alınması gereken bir ırktır, çünkü popülaritesi bazı mizaç ve sağlık sorunlarına yol açmıştır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.