Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Sarı Prenses Kuluçka Süresi Nedir?

17.12.2023
458
Abone Ol 
Sarı Prenses Kuluçka Süresi Nedir?

Sarı prenses kuluçka süresi sıklıkla merak edilir. Günümüzde balık beslemeyi seven birçok kişi bulunmaktadır. Akvaryumların gözdesi olan sarı prensesler de, balık severlerin oldukça ilgisini çeken bir türdür. Sarı prenses; canlı renkleri, enerjik davranışları, estetik görünümleri ile birlikte akvaryumları büyüleyici bir atmosfere dönüştürmektedir.

Sarı prensesler, Malawi ciklet türüne aittir ve sıkça tercih edilen akvaryum balıkları arasında yer almaktadırlar. Kendi türleriyle ve farklı balık türleriyle uyum içinde yaşama eğilimindedirler. Bu durum da onları akvaryum hobileri için ideal bir seçenek haline getirmektedir. Bu bilgilerin yanı sıra sarı prenses balık türünü besleyen kişilerin en merak ettiği konular arasında sarı prenses kuluçka süresi yer almaktadır. Bu içeriğimizde aradığınız sorunun cevabını ve daha fazlasını net bir şekilde öğreneceksiniz!

Sarı Prenses Kuluçka Süresi

Sarı Prenses Kuluçka Süresi

Sarı prenses kuluçka süresi sıklıkla merak edilir. Bu balıkların kuluçka süresi genel olarak 21 gün civarı sürmektedir. Yaklaşık olan bu süre zarfında dişi sarı prenses, yem yiyemediği için bazı akvaryum sahiplerinin, yumurtaları elle çıkarmak amacıyla anne balığına kuluçka sürecinin 12 ila 13 gününden sonra müdahalede bulunmaları gerekmektedir.

Sarı Prenses Balığı Özellikleri

Sarı prenses kuluçka süresi hakkında bilgi verdik. Sarı prenses beslemek isteyen kişiler veya sarı prenses besleyen kişiler genel olarak bu balığın özelliklerini merak etmektedir. Aşağıda sarı prenses balığı özellikleri maddeler halinde listelenmiştir.

  • Tabiatları gereği kayalık bölgelerin dip yerlerde yaşamlarını sürdürmeyi tercih ederler.
  • Hem etobur hem otobur özelliklere sahip bir balık türüdür. Bu nedenle buna uygun balık yemi ile beslenmeliler.
  • Beslenme alışkanlıkları doğal yaşam alanlarında dip bölgelerinden kaynaklanmaktadır.
  • Maksimum uzunlukları 15 santimetre civarında olmaktadır.
  • Sarı prenses balık türü genel olarak sakin ve barışçıl bir karaktere sahiptir. Fakat, bunun yanı sıra üreme dönemlerinde kendi türlerine ve benzer türlerle karşı agresif olabilmektedirler.
  • Dayanıklı bir yapıları vardır. Böylece çeşitli zor koşullara uyum sağlayabilirler.
  • Canlı ve hareketli bir yaşam tarzına sahiptirler.
  • Cinsiyet ayrımı yapmak görece kolaydır. Erkek sarı prenseslerin alt yüzgeçlerinde belirgin siyah bir çizgi bulunur. Bunun yanı sıra, bu çizgi dişilerde görülmez.
  • Sarı prenses balık türünde çoğunlukla erkekler, dişilere kıyasla daha büyük olabilmektedir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  7 Maddede Etçil Akvaryum Balıkları

Sarı Prenses Balığı Bakımı

Sarı Prenses Kuluçka Süresi

Sarı prenses kuluçka süresi araştırması yapanlar, bu balıkların bakım ihtiyaçlarıyla ilgili bilgi edinmek isteyebilirler. Sarı prenses balığı sahiplerinin, bu balık türüne bakarken oldukça dikkatli olmaları gerekmektedir. Sarı prenses balığı bakımı için bazı ipuçları aşağıda maddeler halinde listelenmiştir.

  • Sarı prenses balığı için minimum olarak 120-130 litrelik bir akvaryum gerekmektedir. Fakat, 150 litrelik bir akvaryum, balıkların hareketlerini sınırlandırmamak için daha iyi bir seçenek olarak görülebilir. Akvaryumda bol miktarda saklanma alanı oluşturulmalıdır. pH değerini yüksek tutmak için mercan kırıkları veya aragonit kumu, akvaryum içinde kullanabilir.
  • Sarı prenses balık türleri, bitkileri kökünden sökmese bile onları yemek istemektedirler. Durumun bu şekilde olmasından dolayı akvaryum içerisinde bitki kullanmak istiyorsanız dikkatli olmanız gerekmektedir.
  • Sarı prenses balığı, diğer Malawi balıkları gibi yüksek oksijen ihtiyacına sahip balık türlerindendir. Bu tarz bir sisteme sahip olduklarından ötürü suyu hızla kirletme eğilimde olabilmektedirler. Bu yüzden ise iyi bir akvaryum filtre sistemine ihtiyaç duymaktadırlar.
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.