Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Sealyham Terrier Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Bakım ve Sağlık

Abone Ol 
Sealyham Terrier Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Bakım ve Sağlık

Bugünkü yazımızda Sealyham Terrier köpek ırkının özelliklerinden söz ediyor olacağız. Haydi gelin bu sevimli köpek cinsini daha da yakından tanımış olalım.

Karakter Özellikleri

Bu köpekler her daim sevecen, sadık ve sahibine bağlı olur. Özgürlükçüdür, bağımsızlığına düşkün olan bir yapısı vardır. Orijinal terrier ruhuna sahip olmasıyla dikkat çeken bu köpek ırkı, cesaret ve neşenin en harika birleşimi olmaktadır. Öteki terrierlar gibi kavgacı olmaz. Gürültü de yapmamasıyla bilinir.

Yabancı insanlara karşı mesafeli olan bu köpekler, genel olarak öteki köpeklerle anlaşamaz. Ama diğer hayvanlarla iyi anlaştığı görülmektedir. Havlamaktan hoşlanır. Eğitimi zordur. Buna karşın ailesine karşı söz dinleyen bir tavrı da vardır. Harika bir bekçi köpeğidir. Ava onunla çıkabilirsiniz, mükemmel iz sürer.

Sıçan ve fare avlar. Sürü köpeği olmaktadır. Bu sebeple ailenin bir üyesi olmaya gereksinim duyan bir köpek ırkıdır. Bazen köpeklerle de arkadaş olabilir ama bunun için ilk önce sosyal halde yetiştirilmesi gerekmektedir. Aksi halde sorunlar meydana gelebilecek demektir.

Tarihçesi

Sealyham Terrier

Çimde Bir Sealyham Terrier Köpek Irkı

Sealyham Terrier köpekleri, on dokuzuncu yüzyılın orta kısımlarında Galler bölgesinde görev yapmakta olan kaptan John Edwards sayesinde yetiştirilmeye başlanmıştır. American Kennel Club tarafından 1911 senesi itibarıyla resmiyeti de onaylanmıştır. Haydi gelin fiziksel özelliklerine bakalım…

Fiziksel Özellikleri

Bu köpekler sarı ya da beyaz gibi olan bir renkte ufak bir köpek ırkı olmaktadır. Kafası yuvarlak olur. Burnu ise uzundur. Burun ucu simsiyahtır. Çenesi güçlüdür ve aşırı derecede uzun köpek dişlerine sahip olmasıyla bilinir. Gözleri ise koyu renktir ve biçimsel açıdan yuvarlaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpeklerde Bağışıklık Sistemi Nasıl Güçlendirilir?

Geniş kulaklıdır, kulakları düşük ve kısa olur. Ön bacakları ise düz ve kısadır. Arka bacakları kaslı olur, gayet güçlü bir köpektir. Kürkü asla su geçirmez çünkü çift katmana sahiptir. Sık ve yumuşak olan tabakanın iç bölgesini sert tüyler çevreler.

Bakımı

Bu köpekleri düzgün bir şekilde haftada birkaç kez taramalısınız. Bunu yumuşak bir fırça ile yapabilirsiniz. Mama ve su kabını düzenli şekilde yıkamayı da unutmayın. Bu köpekler biraz fazla titizdir. Kirli bir kaptan yemek yemezler ve su da içmezler, bu hep böyledir.

Beslenme

Sealyham Terrier köpek ırkının beslenmesine ömür boyu özenli bir şekilde devam etmeniz gerektiğini asla unutmamalısınız. Bu harika köpek ırkının her zaman için kaliteli kuru köpek mamaları ile beslenmesi şarttır. Mama ve su kabında yer alan ögeleri de düzenli olarak tazelemelisiniz, ona her zaman için taze su verin.

Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Eğer bu köpek ırkını ufak halleri itibarıyla sosyal bir şekilde yetiştirdiyseniz hem çocuklarla hem de hayvanlarla harika bir bağ kuracaktır. Fakat tam aksine agresif büyüdüyse herkes için korkulu bir rüya haline gelir. Bu da büyük bir sorun olacak demektir. Onun sakin olmasını istiyorsanız sosyal bir biçimde büyütün deriz.

Sıkça Sorulan Sorular

Yazımızın son kısmında Sealyham Terrier köpek ırkı ile ilgili çokça sorulan soruları cevaplıyoruz.

Yaşam alanı Nasıl Olmalıdır?

Bu köpekler, apartman hayatına rahatlıkla uyum sağlar. Ev ortamında çok aktif bir biçimde hareket halinde olmaz. Serin iklimlerde rahat olan bir köpektir. Bahçeli bir ev bu köpekler için şart olan önemli bir unsur değildir. Bahçesiz bir evde de pekala rahatlıkla yaşayabilirler.

Egzersiz Gereksinimi Var mıdır?

Bu köpeklerin egzersiz ihtiyacı ortalama bir seviyede olmaktadır. Gün içerisinde ufak yürüyüşler kafi olacaktır. Çok da enerjik hareket etmeyen bu köpekler harika bir yürüyüş arkadaşı olur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Küçük Köpeklerin Yaşam Süresi Nedir?

Kaç Yavru Doğurur?

Sağlıklı olan ve birer sene ara ile doğuran dişi bir Sealyham, üç ila altı tane arasında yavru köpek doğurabiliyor. Yavru sayısı tamamen dişi köpeğin özelliklerine, sağlığına ve çiftleşmekte olduğu erkek köpeğe göre değişiklik gösteriyor diyebiliriz kesinlikle.

Çok Tüy Döker mi?

Az tüy döken hayvanlardır fakat bakım gereksinimleri de göz ardı edilemez. Haftada birkaç kez tararsanız tüyleri açısından doğru şeyi yapmışsınız demektir. Gözlerini tamamen kapatan tüylerinin rutin bir biçimde kısaltılması önemli bir durumdur.

Kaç Saat Uyur?

Çok uyuyan bir köpek ırkı değildir. Fakat genel manada tetikte olurlar. Yetişkin olanları gün içerisinde hemen hemen on iki saat kadar uyur. Yavru olanlar ise yirmi saat bile uyuyabilir, çünkü onlar daha yavru olduklarından böyle uyurlar. Çünkü yavru köpeklerin her daim enerjiye gereksinimi vardır. Ancak bu şekilde sağlıklı bir köpek olurlar.

Eğitimi Zor mudur?

Bu köpek ırkı öğrenmeye yatkın olmasıyla dikkat çeker. Genel olarak kolay eğitilirler. Fakat yanlış bir yaklaşımı benimserseniz eğitim konusunda zorlanacaksınız demektir. Bu sebeple tamamen deneyimli olan bir eğitmen ile eğitilmesi biraz daha iyi olacaktır. Tabii bir köpeğe eğitim verme konusunda kendinize güvenen biriyseniz kesinlikle köpeğinizi kendiniz eğitin deriz biz. Köpeğiniz ancak o zaman verimli bir eğitimden geçmiş olur.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.