Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Shiba Inu Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Abone Ol 
Shiba Inu Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Shiba Inu, orijinal olarak küçük hayvanları avlamak ve kuşları yakalamak için tasarlanmış küçük ila orta safkan bir ırktır. Şu anda çoğunlukla izleme, avlanma, çeviklik ve korumayı içeren alanlarda tercih edilmektedir. Japonya’ya özgü 6 ırktan biridir, diğerleri Kai, Hokkaiso, Akita, Kishu ve Shikoku’dur. Bazen bir Hokkaiso veya Akita Inu ile karıştırılır, ancak görünüşü benzer olsa da tamamen farklı bir türdür.

Shiba Inu Köpek Karakter Özellikleri

Shiba Inu, Japon ırklarının en küçüğüdür. Avcılık için yetiştirilmiştir. İyi yetiştirilmiş, sosyalleşmiş ve eğitimli bir Shiba, güçlü iradeli ve kendinden emin, iyi huylu, sevecen, dışa dönük ve çok sadıktır. İyi yetiştirilmezse, kontrol edilmesi zor olabilir, saldırgan ve yabancılara karşı aşırı şüphecidir. Uyanık olduğu için çok iyi bir bekçi olabilir ve davetsiz misafir olup olmadığını havlayarak size haber verir. Ayrıca bazı koruyucu içgüdüleri vardır, bu yüzden sizi savunmak için hareket edebilir. Bununla birlikte ruhlu bir köpektir.

Bazı iyi eğitim teknikleri kullandığınız sürece, bir Shiba ile iyi şekilde başa çıkabilirsiniz. Sahibiyle çok yakın bir bağ kurma eğilimindedir ve cesurdur. Sizi test etmeye ve kendi yolunu elde etmek için manipüle etmeye çalışabilir. Akıllı bir köpektir ve baskın taraf olmaya çalışacaktır. Bu, başa çıkmaya hazır olmanız gereken bir şey.

Bu köpek için hazır olmanız gereken bir şey onun çığlığa benzeyen havlamasıdır. Memnun olmadığında veya heyecanlandığında tiz ve yüksek bir çığlık atabilir. Biraz yaramaz bir mizah anlayışı var, bu yüzden istemediğiniz bazı şeylere ayak uydurabilir. Ayrıca eşyalarına, yiyeceklerine, oyuncaklarına çok sahip çıkıyor. Kendi eşyaları, paylaşmak isteyebileceği şeyler değil.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpeklerde Pire Sorunu Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Shiba Inu’yu eğitmek orta derecede zordur ve gerçekten sağlam, tutarlı ve sabırlı birisine ihtiyaç duyacaktır. İnatçı ve iradeli bir köpek olduğu için sonuçlar yavaş olacaktır ve sizi kandırmaya veya patron olmasına izin vermeniz için manipüle etmeye çalışacaktır. Akıllı olsa da, ne yapıp ne yapamayacağının söylenmesinden hoşlanmaz! Yaklaşımınızın olumlu teknikler kullandığından emin olun ve her şeye hazırlıklı olun.

Temiz bir köpektir ve işini dışarıda yapmaktan mutluluk duyacaktır. Eğitiminin bir kısmı tasma eğitimini içermelidir. Tasmalı olmayı sevmez, bu yüzden bu konuda katı olmanız gerekecek. Tasmasız çıkarabileceğiniz ve yanınızda olacağına güvenebileceğiniz bir köpek değildir.

Erken sosyalleşme aynı zamanda erken eğitiminin hayati bir parçasıdır. Farklı yerlere, insanlara, hayvanlara ve durumlara maruz kaldığından emin olun, böylece nasıl tepki vereceğini kontrol edebilir ve dışarıya çıkarırken daha emin olabilirsiniz.

Shiba Inu Köpek Tarihçesi

Yaşı tam olarak bilinmemekle birlikte, kan testleri, modern ırklardan önce geldiğini, yani kökenlerinin 1800’lerden önce gerçekleştiğini göstermiştir. Cinsi korumak için Japonya’da çaba sarf edildi ve ilk cins standardı 1934’te geldi. Aralık 1936’da Japon Köpeğini Koruma Derneği, Shiba’yı Japonya’nın özel bir köpeği olarak tanıdı. Ancak İkinci Dünya Savaşı sırasında bombalama, yiyecek kıtlığı ve savaşın hemen ardından Japonya’yı kasıp kavuran bir hastalık salgını gibi çeşitli nedenlerle nesli tükenmek üzereydi.

Shiba Inu Köpek Fiziksel Özellikleri

Shiba Inu, küçük ila orta boy bir köpektir. Kalın ve sevimli oyuncak ayı görünümüne katkıda bulunan çift katmanı vardır. Katmanın dışı düz ve sert, altı kalın ve yumuşaktır. Ortak renkler siyah, ten rengi, beyaz ve kırmızıdır. Kompakt ve iyi orantılı bir köpektir. Siyah bir burnu, siyah çerçeveli gözleri, üçgen ve koyu renkli dik kulaklara sahiptir. Tilki gibi bir yüze sahiptir. Kuyruğu kıvrılır, sırt üstü ve yüksekte kalabilir.

Shiba Inu Köpek Bakımı

Shiba Inu temiz bir köpektir, neredeyse kedi gibi temiz ve düzenli olmak ister. Bu nedenle, tımar ve bakım ihtiyaçlarına dikkat etmek önemlidir. Çok fazla tüy döker ve aynı zamanda mevsimsel dönemlerde aşırı tüy dökümü olur. Bununla birlikte kokan bir köpek değildir ve kirden, su birikintilerinden ve benzerlerinden kaçınmak için elinden gelenin en iyisini yapacağından, banyo yapmak, gerçekten ihtiyaç duyduğunda ara sıra yapılacak bir şey olacaktır. Sadece doğal cilt yağlarını korumak için köpek şampuanı kullandığınızdan emin olun.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpekler İçin Gereken Malzemeler

Ayrıca dişlerini haftada en az iki ila üç kez, mümkünse günlük olarak fırçalamaya da ihtiyacı olacaktır. Çok uzarsa tırnaklarının kesilmesi gerekecektir. Köpek tırnağı hakkında bilginiz varsa bunu kendiniz de yapabilirsiniz ya da bir kuaförün sizin için yapmasını sağlayabilirsiniz. Kulakları da enfeksiyon için haftada bir kez kontrol edilmeli ve temizlenmelidir. Köpek bakım ürünleri kullanarak, sevimli dostunuzun sağlıklı ve temiz kalmasını sağlayabilirsiniz.

Shiba oldukça aktiftir ve bir apartman dairesinde yaşamanın iyi olduğu bir boyutta olsa da, onu mutlu ve sağlıklı tutmak için günde birkaç yürüyüşe ihtiyacı olacaktır. Bir bahçeye erişimi varsa, daha mutlu vakit geçirebilir. Sizinle birlikte oynama süresinin yanı sıra biraz tasmasız kalma süresi isteyecektir.

Shiba Inu Köpeklerin Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

İyi yetiştirilmemiş bir Shiba’nın çabuk ve saldırgan olabileceğini ve bu nedenle çocuklarla, diğer köpeklerle ve diğer hayvanlarla iyi geçinemeyebileceğini hatırlamak önemlidir. Ancak sosyalleşme ve eğitimle ve çocuklarla büyütüldüğünde daha iyisini yapabilir. Sadece oyuncaklarının veya yiyeceklerinin karıştırılmasından hoşlanmaz. Daha küçük çocuklar gözetim altında tutulmalıdır.

Kısırlaştırılmamış erkek Shiba, baskınlık ve bölgesel sorunlar nedeniyle birbirleriyle iyi geçinemez ve saldırgan olabilir. Aynı zamanda yüksek bir av sürüşüne sahiptir. Bu nedenle avını kovalamayı düşündüğü daha küçük evcil hayvanlar için iyi değildir. Küçük çocukları ve başka evcil hayvanları olmayan bir ev onun için daha idealdir.

Shiba Inu Köpeklerde Beslenme

Günde 1,5-2 fincan arasında kaliteli bir kuru köpek maması ile beslenmesi gerekecektir. Bu, köpeğinizin sağlığı için en az iki öğüne bölünmelidir. Köpeğinizin ne kadar büyük olduğu, metabolizması, aktivite düzeyi ve yaşı, ne kadar yiyeceğe ihtiyaç duyacağını belirleyecek faktörlerdir. Ona ara sıra konserve köpek maması sunmayı da ihmal etmemelisiniz. Kaliteli ve besleyicilik düzeyi yüksek köpek mamaları için TIKLAYINIZ!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Finnish Spitz Köpek Irkı Özellikleri ve Bakımı

Shiba Inu Köpekler Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Irk hakkında en çok merak edilen sorular ve cevapları şöyle:

Shiba Inu Köpeklerin Yatkın Olduğu Sağlık Sorunları Var Mı?

12 ila 16 yıl yaşayabilir ve sağlığı genellikle oldukça iyi olsa da, eğilimli olabileceği sorunlar vardır. Alerjiler, şilotoraks, göz problemleri, kanser, epilepsi, hipotiroidizm, kalça displazisi bu rahatsızlıklar arasında yer alır.

Shiba Inu Köpekler Çok Havlar Mı?

Düşük ila orta dereceli havlar. Bazen çığlık atar.

Shiba Inu Köpekler Apartman Yaşamına Uygun Mu?

Apartman yaşamı için uygun bir köpektir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.