Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Sibirya Hamsterı Özellikleri ve Bakımı

06.10.2023
365
Abone Ol 
Sibirya Hamsterı Özellikleri ve Bakımı

Sibirya hamsterı, Rus cüce hamsterı olarak da bilinir. Sosyal kişiliğe sahip küçük bir hamster türüdür. Evcil hayvan olarak sıklıkla tercih edilmesinin nedeni uysal olması, kolayca idare edilmesi ve bakımının kolay olmasıdır. Çabukluğu nedeniyle elde tutulması biraz zor olabilir.

Sibirya Hamsterı Özellikleri Nelerdir?

Sibirya Hamsterı

Rus cüce hamsterı, Suriye hamsterının boyutunun yarısı kadardır. Tüyleri genelde grimsi kahverengi tonlarındadır. Kışın ise tüyleri beyaz renge döner. Bu durum vahşi doğada mevcuttur. Ancak normalde de gözlemlenebilir. Evcil olarak bakılan Sibirya hamsterının kış aylarında daha az ışık görmesi durumunda tüylerinin rengi değişebilir. Bu hamsterların bakımı nispeten kolaydır. Son derece basit bir beslenme ve barınma düzeni gerektirir. Ömür süresi ortalama 1-3 sene kadardır.

Sibirya Hamsterı Davranışı ve Mizacı

Rus cüce hamsterı, hamster bakımında yeni olanlar için mükemmel bir kemirgen olabilir. Az bakım gerektiren bu hayvanlar, iyi huyludur ve diğer pek hamster türüne göre daha toleranslıdır. Bu da onların ısırma ihtimalini azaltır.

İrkildiğinde, itildiğinde ya da sıkıştığında ısırabilme olasılığı bulunmaktadır. Ayrıca, özellikle de küçük çocukların nazik ve güvenli bir şekilde elde tutamayacakları kadar küçük ve hızlıdırlar. Bu hamsterlar gececidir. Fakat gün boyunca kısa süreliğine de olsa aktif kalabilirler. Genellikle sessiz bir hamster olduğunu söyleyebiliriz.

Genç yaşta diğer hamsterlar ile tanıştırılmaları önerilir. Böylece mutlu, sosyal ve huzurlu olabilirler. Gruplar halinde tutulmaları tavsiye edilir.

Sibirya Hamsterı Boyutu Nedir?

Rus cüce hamsterlar ortalama 7-10 cm boyutunda olurlar. Bu kemirgenlerin ağırlığı ise 25-60 gram arasında değişir. Küçük ve hafif bir hayvandır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Dişi Tavşan Adet Görür Mü?

Sibirya Hamsterı Yaşam Alanı Nasıl Olmalı?

Hamsterın rahatlıkla sığabileceği, hareket edebileceği ve oynayabileceği boyutlarda hamster kafesi edinmelisiniz. Burası hamsterın egzersiz ve zihinsel uyarım için birincil alanı olacağı için özenle tasarlanmalıdır. Hamsterın kafesi yeterince hava almalı, güvenli olmalı ve sıkça temizlenmelidir. Kemirgen suluğu, hamster aksesuarları ve oyuncaklar gibi çeşitli malzemeler de yine kafes içinde yer almalıdır.

Sibirya Hamsterı Beslenme İhtiyacı

Rus cüce hamster kaliteli ve besleyici yemler tüketmelidir. Her daim temiz suya erişimi bulunmalıdır. Özel hamster yemleri ile beslenmesi, sağlıklı ve uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır. Hamstera çeşitli otlar, meyve ve sebzeler de verilebilir. Ancak temel beslenmesi yemler olmalıdır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.