Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Siyah Neon Tetra Balığı Bakımı Nasıl Olmalı?

05.08.2023
466
Abone Ol 
Siyah Neon Tetra Balığı Bakımı Nasıl Olmalı?

Siyah neon tetra balığı, en popüler balık cinslerinden biridir. Sevimli duruşu, bakımının kolay olması gibi sebeplerden dolayı çoğu insanın favorisidir. Peki, bu balıkların bakımı nasıl olmalı?

Siyah Neon Tetra Balığı Özellikleri

Siyah Neon Tetra Balığı

Tatlı su balığı türü olan siyah neon tetra balığı, bitkili akvaryumlarda yaşamayı sever. Kadifemsi, parlak siyah ile zıt bir kontrast oluşturan yatay neon bantları vardır. Doğal yaşam alanında beş senelik ömrü olduğunu söyleyebiliriz. Akvaryumlarda ise iyi bakıldığı taktirde on seneye kadar yaşayabilir. Bu cinsin dişilerini ve erkeklerini ayırt etmek zor olabilir. Ancak ilerleyen dönemde bunu kolay bir şekilde fark edebilirsiniz. Olgun dişilerin karın bölümü biraz daha yuvarlak olur ve boyutları büyüktür. Renkler hem dişide hem de erkekte aynı olmaktadır.

Siyah neon tetra balığı genelde 3-4 cm uzunluğundadır. İyi huylu ve uyumlu bir balıktır. Diğer birçok balık cinsi ile yaşayabilir. Yaşam alanında muhakkak akvaryum bitkileri yer almalıdır. Agresif değildir ve oldukça sakin bir balıktır.

Siyah Neon Tetra Balığı Yaşam Alanı

Yukarıda da söz ettiğimiz gibi bu balıklar bitkili bir yaşam alanı gerektirir. Çok sert asitli sularda yaşayabilir. Aynı zamanda yumuşak asitli sularda da yaşayabilmektedir. Siyah neon tetra balığı için geniş bir akvaryum sağlamak gerekir. Bu sayede balıklarınız rahatlıkla hareket edebilecektir.

Siyah Neon Tetra Balığı Hangi Balıklar ile Uyumlu?

Bu balık cinsi huzurlu ve uyumludur. Aynı şekilde tıpkı kendisi gibi uyumlu olan balıklarla aynı yaşam alanını paylaşabilir. Tüm tetra türlerinde olduğu gibi siyah neon tetra balıkları da canlı doğururlar. Rasbora ve Guramiler ile çok iyi anlaşırlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  15 Maddede Akvaryum Balık Cinsleri

Siyah Neon Tetra Balığı Ne Yer?

Siyah neon tetra balığı için beslenme en önemli hususlardan biridir. Uzun ömürlü ve sağlıklı kalabilmesi adına mutlaka kaliteli balık yemleri tüketmesi gerekir. Bu balığa sunulacak olan yem, vitaminler ve mineraller yönünden zengin olmalıdır.

Doğada meyveler, çürümüş bitkiler, filamentli algleri, kabuklular ve küçük omurgazıslar ile beslenir. Ayrıca omnivor olduğunu söyleyebiliriz. Tür, hayvansal ve bitkisel bileşenler içeren pul yemler tüketebilir. Buna ek olarak tablet yem de cins için uygun bir beslenme olacaktır.

Neon Tetra Balığı Akvaryum Bakımı

Bu balıkların geniş bir akvaryum gerektirdiklerini belirtmiştir. Siyah neon tetra balıklarının sağlıklı kalmalarının bir diğer önemli koşulu ise temiz bir yaşam alanına sahip olmalarıdır. Bu yüzden de akvaryum bakım ve temizlik malzemeleri kullanılarak, akvaryumlarının düzenli şekilde temizlenmesi gerekir. Yalnızca akvaryum değil, akvaryumda kullanılan ekipmanlar da rutin olarak temizlenmeli ve gerekiyor ise değiştirilmelidir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.