Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Smooth Fox Terrier Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Sağlık

Abone Ol 
Smooth Fox Terrier Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Sağlık

İlgi çekici köpeklerden biri de Smooth Fox Terrier. Rahatça kucaklayacak kadar küçük, fakat herhangi bir açık hava gezisinin üstesinden gelebilecek kadar iyimser ve maceracı bir köpek mi arıyorsunuz? Tercihinizi bu köpek ırkından yana kullanabilirsiniz! Bu cins, tek başına maceralardan ve aile ile kaliteli zaman geçirmekten eşit derecede zevk alan, kendine hakim küçük bir ırktır. İşte, bu cins köpekler hakkında bilmeniz gerekenler!

Smooth Fox Terrier Köpek Karakter Özellikleri

Smooth Fox Terrier köpek ırkı, her daim cesur yapısı ile bilinen bir köpektir. Karakteri sağlam olan bir köpek türüdür. Çocuklarla harika bir iletişim kurar fakat ısırma davranışı gösterebileceği de unutulmamalıdır. Aile köpeği olduğunu ifade edersek pek de yanılmış olmayız. Kıskançlık kanında vardır. Sahibini herkesten kıskanan bir köpektir. Neşeli hareketleri ile herkesin yüzünde bir tebessüm oluşmasını sağlar. Basit hareketleri öğrenme konusundaki kabiliyeti ise son derece etkileyici olmaktadır. Bu durumdan her zaman için keyif alan bir köpek ırkıdır.

Sahibini iyi hissettirmek için yapmayacağı şey yoktur, fedakardır. Yeterli ilgiyi göremediği zaman ise agresifleşebilir. Etrafında yer alan köpeklere karşı her zaman için hassastır ve kendinden daha büyük olan köpeklerle bile kavga eder. Ona kusursuz bir eğitim vadetmediğiniz sürece ev ortamındaki öteki canlılara karşı zarar verme eğilimi her zaman için bulunmaktadır. En çok da yavru olduğu zamanlarda sosyalleştirilmesi bu köpek ve çevresi açısından en iyisi olacak demektir. Bu köpeği dışarıda gezdireceğiniz anlarda tasma takmayı unutmayın, aksi bir durumda kaçar ve kaybolur. Havlamayı seven bir köpektir bu nedenle bekçilik görevini rahatlıkla üstlenebilir. Son derece inatçı bir köpek olan Smooth Fox Terrier her şeye rağmen beraber yaşaması keyifli bir köpektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Sealyham Terrier Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Bakım ve Sağlık

Smooth Fox Terrier Köpek Tarihçesi

Doğal zekası, çevikliği ve atletik hünerleri onları 1900’lerin başında gösterilerde popüler hale getirdi. Smooth Fox Terrier köpekleri, İngiliz ırkı bir köpek olmaktadır. On sekizinci yüzyıl itibarıyla İngilizler aracılığıyla tilki avı için görevlendirilmiştirler. Bunun yanı sıra iyi bir kemirgen avcısı olduğunu söylemeden de geçmek istemeyiz. 1985 senesine dek düz tüylü ve kıvırcık tüylü olacak biçimde 2 farklı türü bulunan tek bir köpek ırkı olarak görülmüştür.

1985 senesinde ise American Kennel Club tarafından iki farklı ırk biçiminde kabul görmüş ve farklı standartlar belirlenerek yetiştirilmiş bir köpek olmuştur. Bunun nedeni ise bu iki farklı ırkın kökenlerinin komple farklı yapıda olduğuna inanılmasıdır. Düz tüylü olan Fox Terrier köpeklerinin geliştirilmesi konusunda aktif olarak kullanılan ırklar düz tüylü siyah ve ten rengi olan teriyerlerdir. Aynı zamanda Bull Terrier, Dachshund, Greyhound, Fox Hound, English Hound ve Beagle olmaktadır. Günümüze bakıldığı zaman ise Fox teriyerler ev köpeği olarak bakılır. Bu köpeklerin geçmişi bu şekilde süregelmiştir.

Smooth Fox Terrier Köpek Fiziksel Özellikleri

Bu köpek ırkı, en eski İngiliz köpeklerinden biri olması ile her zaman için dikkat çeker. Hemen hemen yüz senedir Amerika’da düz tüylü ve kıvırcık tüylü olacak şekilde iki farklı tür biçiminde bulunan tek köpek ırkı olmuştur. Bu köpekler son derece zariftir. Stil sahibi olmaları ile de herkesin dikkatini çekmeyi başarırlar. Ufak bir köpek türü olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Kısacık tüyleri bembeyaz bir renk almaktadır. Kahverengi ve siyah desenleri vardır. Yassı, gitgide dar hale gelen sivri bir kafaya sahip olurlar. Bedeni ufak, kaslıdır. Bacaklarının uzunluğu orta bir seviyededir. Boyun kısmı ise kalın bir yapıya sahip olur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  10 Maddede Küçük Süs Köpeği Cinsleri

Kulaklarının uç kısımları V biçiminde katlanmıştır. Gözleri koyu bir renge sahip olur ve ufacıktır. Canlı bir yüz ifadesi olduğunu anında anlamanız mümkün olacaktır. Kuyruk kısmı ise genel olarak kendi uzunluğunun dörtte biri kalacak biçimde kısaltılır ve genelde kuyruk kısmı dik durmaktadır. Fox Terrier köpek ırkı tamamen sağlam dişlere ve güçlü bir çeneye sahip olması ile dikkat çeken bir köpek türüdür diyebiliriz. Canlı bir köpektir, fiziksel güç açısından aşırı derecede güçlü olması ile dikkat çeker. Cesur bir köpektir. Fox Terrier köpek ırkının ufak bedenine olağanüstü seviyede bir güç sığıyor.

Smooth Fox Terrier Köpek Bakımı

Kıvrak zekası ile her daim dikkat çeken Smooth Fox Terrier köpek ırkının bakımının tam olarak nasıl yapıldığına daha detaylı bir göz atmaya ne dersiniz? Kürkü kısa tüylü olduğu için bu bebeklere bakmak son derece kolay olmaktadır. Düzenli bir biçimde fırçalanması ve gerektiği zamanlarda banyo ettirilmesi ya da kuru köpek şampuanı yardımı ile temizlenmesi yeterli olacaktır. Bu köpekler orta seviyede tüy dökme özelliğine sahiptirler. Bu nedenle, köpek tarağı ile haftalık fırçalama yeterlidir. Kulakları, dişleri ve tırnakları da düzenli olarak kontrol etmeyi unutmamalısınız.

Küçük boy ama koşmayı ve dolaşmayı seven bu ırk köpekler, son derece aktiftir. Daha küçük evler için uygun boyutta olmalarına rağmen, bu meraklı ve enerjik köpeklerin, bir bahçeye erişimi olmalıdır. Kazmayı, keşfetmeyi ve oynamayı severler. Bu neşeli teriyerler, gün boyunca birden fazla kez açık hava egzersizine gereksinim duyarlar. Bu yüzden onu bahçede özgür bırakmalı, köpek oyuncakları ile eğlenmesini sağlamalısınız.

Smooth Fox Terrier Köpeklerde Beslenme

Bu atletik küçük yavrular için sağlıklı proteinler ve yağlar beslenmelerinin en önemli parçasıdır. Onlara aktif kalmaları için ihtiyaç duydukları enerjiyi, kas geliştirme kapasitesini ve sağlıklı omega yağ asitlerini vermek için balık ve kümes hayvanları gibi bol miktarda yağsız hayvansal protein içeren köpek maması seçin. Ona her zaman kaliteli kuru köpek maması vermelisiniz. Belirli aralıklarla köpek konserve maması sunmayı da unutmamalısınız. Ancak bu şekilde kendini çok daha sağlıklı hissedecektir. Ayrıca, sevimli dostunuzun köpek mama ve su kabı her gün yıkanmalıdır!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  En Popüler Aile Köpeği Irkları

Smooth Fox Terrier Köpek Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Havlama ve ısırma davranışı göstermeye fazla meyilli olduğu için ufak çocuklarla bir arada bırakılması önerilmez. Fakat sizin gözetiminiz altındayken 8-10 yaşındaki çocuklarla oynaması sağlanabilir. Sabırsız bir köpektir, bu nedenle yaramaz bir çocuğunuz varsa fazla tolerans göstermeyebilir, bu gibi durumlarda dikkatli olmanızda kesinlikle fayda var demektir.

Smooth Fox Terrier Köpek Irkı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Bu ırkla ilgili merak edilenler:

Smooth Fox Terrier Köpek Eğitimi Zor Mu?

Bu ırk köpekler zeki ve sağlamdır, pozitif pekiştirmeyle çabuk öğrenirler. Ama aynı zamanda inatçıdırlar ve çabuk sıkılırlar. Bu yavrular, onlara yapı ve rehberlik sağlamak için terrier deneyimli bir sahip gerektirir. Ayrıca, eğitim sırasında köpek eğitim ürünleri kullanmak da öğrenme sürecini destekleyecektir.

Smooth Fox Terrier Köpek Irkının Yatkın Olduğu Rahatsızlıklar Var Mı?

Bu cins köpekler genetik olarak oldukça sağlam ve sağlıklıdır. Bununla birlikte, eğilimli oldukları birkaç kalıtsal hastalık vardır. Bunlar arasında; göz sorunları, omuz çıkığı, sağırlık ve guatr sayılabilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.