Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Snowshoe Kedi Irkı Fiziksel Özellikleri ve Bakımı

Abone Ol 
Snowshoe Kedi Irkı Fiziksel Özellikleri ve Bakımı
396.75₺

336.53₺

Royal Canin Digest Sensitive Gravy Kedi Yaş Maması 85 gr 12 Adet

Ürünü İncele
1900.50₺

1245.55₺

Felicia Somonlu Az Tahıllı Kısır Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
2090.41₺

1703.78₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Snowshoe kedi ırkı, beyaz ayaklarıyla dikkat çeken sevimli bir cinstir. Zaten bu kediler adlarını kar ayak kelime grubundan almaktadır. Beyaz patileriyle her zaman ilgi odağı olan bu kedileri tanımaya karar verdik. İşte tüm detaylarıyla bu özel kediler…

https://www.youtube.com/watch?v=VLTCkaYoAOU

Karakter Özellikleri

Snowshoe

Yatan Snowshoe Kedi Irkı

Bu kediler son derece cana yakın, insanları seven ve dostane bir yapıdadır. Ev için harika bir kedidir diyebiliriz. En çok da çocuklu aileler bu kedilerden sahiplenmeyi gözden geçirsin. Sevimli hallerine güzeller güzeli suratı da eklenince her evde kesinlikle yaşaması gereken bir kedi görmüş oluyoruz.

Eğer kim bu kediye bakar ya da alakadar olursa ona karşı derin bir bağ ile bağlanmış olur. Sahibiyle her daim yan yana ve dip dibe olmak isteyen bu kediler, aynı esnada ev ortamında durmaksızın sizi takiptedir. Sadece bu takip özelliğiyle sınırlı olmayan bu kediler, sizinle beraber uyumaya bile gelir. Hiç şaşırmayın.

Özet geçecek olursak; bu kedilerle sadece evinizi değil, yaşamınızı da bir nevi paylaşır hale gelmiş olacaksınız. Sizin gözünüze bakar, sizi kırmaktan aşırı derecede korkan bir kedi ırkıdır. Bu kediler ev ortamında sergiledikleri doğal ve komik hareketleriyle bilinir. Sırt üstü yere yatar ve bir anda sürüklenmeye başlar.

En çok da sizin ilginizi istediği zamanlarda bu numaraya başvuran bir kedi ırkıdır diyebiliriz. Ev ortamı açısından son derece uyumlu olan bu kedi, düzenli bir yaşamı ister. Bunu tercih eder. Hemen hemen her gün aynı saatlerde aynı şeyleri yapmaktan hoşlanan bir kedidir. Monotonluktan hoşlanır.

Yemeklerini yani öğünlerini hiçbir zaman aksatmamanız gerekir. Şayet oyun oynuyorsa dahi aynı saatlerde şekerleme yapması gerekecektir. Etrafına ve sahibine bağlı bir kedidir. Konuşkan yapısı nedeniyle sizinle her an iletişimde kalmak isteyecektir. Sıcacık sesiyle çevresine birtakım şeyler anlatmayı sever.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Oriental Shorthair Irkı Hakkında Daha Önce Duymadığınız Bilgiler

Tarihçesi

 

Snowshoe kedi ırkı, Siyam kedi cinsi ile akraba olmaktadır. Siyam kedilerine benzeyen bir kürk yapısı vardır. Ortaya ilk çıktığı tarih itibarıyla kürk görünümü nedeniyle ilgi odağı olan bu özel kediler, Victorian dönemlerinde azar azar yaygın hale gelmeye başlamıştır. Bu dönemden sonra ise 20. yüzyıla değin, üzerinde bir hayli fazla araştırma ya da çalışma yapılmamış olan bu kediler, 60’lı senelerde Amerika Birleşik Devletleri dolaylarında kontrollü şekilde üretilmeye başlanmıştır. 60’lı seneler itibarıyla Amerika’da üretilmeye başlanan Snowshoe kedileri, 1982 senesi itibarıyla uluslararası kuruluşlar tarafından tanınır hale gelmiştir. 1994 senesinde birçok kuruluş tarafından tanınır hale gelse bile bazı kuruluşlar bu kedi ırkını halen özgün bir ırk olarak onaylamıyor.

Fiziksel Özellikleri

Snowshoe kedi ırkı, tamamen orta boyuta sahip bir kedidir. Siyam kedisiyle hemen hemen ikiz gibi görünürler. Bu kedi cinsini Siyam kedilerinden ayıran en temel özellik ise tüylerinin büyük bir kısmının beyaz renge sahip olmasıdır. Patileri kar gibi beyazdır. Adı da bu yüzden snow shoe yani kar ayak olmaktadır.

Yüz kısmında yer alan tüyler ise farklı tonlarla farklı alanlarda yer aldığından resmen smokine benzeyen bir görünüm vermektedir. Bu kediler henüz yavru oldukları dönemde tamamen beyaz olmaktadır. Gün geçtikçe tüylerinin rengi farklı bir hal almaktadır. Tüyleri çok uzun değildir. Kıvamı ise yoğundur.

Yumuşacık ve parlak tüyleri sahiptir. Onu sevmeye bir an olsun doyamazsınız bundan emin olabilirsiniz. Dayanıklı ve uzun olan bir bedene sahiptir. Kafası ise ortalama bir boyutta yer alır. Büyük kulakları olan bu sevimli canlının dişi olanı erkek olanına göre biraz daha ufak boyutlarda olur.

Bakımı

Bu kediler ortalama bir boyuta sahip olmalarına karşın yoğun bir tüy yapısı barındırmaktadır. Bu nedenle haftada en az birkaç kez taranma gereksinimleri olur. Bunu bir kedi fırça ve tarakları ile nazikçe yapabilirsiniz. Yumuşak uçlu bir tarak seçimi yapmayı ihmal etmemelisiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kediler İçin Yılbaşı Hediye Önerileri!

Bu kedilerin bakımı için gerekli olan öteki şey ise evinizin her zaman için temiz olmasıdır. Snowshoe kedi ırkı yaşadığı alanın temizliği konusunda hassastır. Mama ve su kabını her zaman temizleyin. Aksi halde yemek yemeyi reddedecektir. Bu nedenle kapları her gün duru suyla yıkayın, mamaları yenileyin.

Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Bu kediler çocuklarla tamamen kusursuz bir biçimde geçinir diyebiliriz. Yaşı fark etmeksizin her çocukla oynayabilen bir kedi cinsi olmaktadır. Sert hareketlere karşı sabırlı bir kedidir. Bu kediler çocuklarla baş başa bırakılabilen kedilerdir. Sosyal olurlar. Evcil hayvanlarla da iyi anlaşırlar. Hemen hemen her kedi ve köpek ırkını dost bilir, ona göre yaklaşır. Harika değil mi sahiden de?

Beslenme

Bu kedilerin beslenmesi sağlıklı ve kaliteli olan mama grupları ve taze bir suyla yapılmalıdır. Evdeki yemek artıkları, yağlı yemekler, katkı maddesi yüksek olan gıdalar ve ev yemekleri bu kedilere asla verilmemelidir. Hatta hiçbir kediye verilmemelidir. Gerektiğinde ise veteriner hekim kontrolü dahilinde vitamin ve takviye gıda verebilirsiniz. Kuru kedi maması verebilirsiniz. Ara sıra yaş mama da verilebilen bir kedi türüdür.

Sıkça Sorulan Sorular

Snowshoe kedi ırkı ile alakalı en çok sorulan soruları sizler için yanıtladık. İşte detaylar…

Snowshoe Kedi Irkının Sağlık Durumu Nasıldır?

Bu kedi ırkı en sağlıklı kedilerden biridir. Bu nedenle herhangi bir kalıtsal hastalığı da yoktur. Bu kedileri kaliteli bir mamayla besleyip veteriner kontrollerini aksatmazsanız 15 sene bile yaşayabilecektir.

Bu Kediler Eğitilebilir mi?

Zeki bir kedidir ama eğitime yanaşmaz. Zaten uslu bir kedidir bu nedenle eğitim konusu hiçbir zaman aklınıza gelmeyecektir diyebiliriz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.