Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Softshell Kaplumbağası Özellikleri ve Bakımı

02.10.2023
639
Abone Ol 
Softshell Kaplumbağası Özellikleri ve Bakımı

Softshell kaplumbağası, aynı zamanda yumuşak kabuklu Çin kaplumbağası, Fırat kaplumbağası ve Nil kaplumbağası isimleri ile de bilinmektedir. Bu sevimli kaplumbağa cinsi hakkında öğrenilmesi gerekenleri sizler için araştırdık.

Softshell Kaplumbağası Özellikleri

Softshell Kaplumbağası

İsminden de anlaşılacağı gibi Softshell, diğer tüm kaplumbağaların paylaştığı bir özellikten yoksundur. Bu özellik ise sert kabuktur. Yumuşak kabuğu bulunan Softshell kaplumbağalar, bundan dolayı vahşi doğada saldırılara karşı daha duyarlıdır. Fakat diğer kaplumbağaların aksine çok daha hızlı hareket eder. Softshell kaplumbağalar, Afrika, Kuzey Amerika ve Asya’ya özgüdür. 25 sene kadar ömür süresi bulunur.

Softshell Kaplumbağası Davranışı

Softshell kaplumbağalar vahşi doğada toplayıcıdır. Sert kabuğu olmadığından ötürü yırtıcı hayvanlara karşı savunmasızdır. Bu nedenle saldırgan davranışlar sergileyebilir. Aynı türden Softshell kaplumbağasını bir yerde tutmak önerilmez. Çünkü birbirlerine karşı da saldırgan davranışlar geliştirebilirler.

Bu hayvanların güçlü bir çenesi ve keskin pençeleri vardır. Genel olarak kendisine dokunulmasından pek hoşlanmaz. Tehdit hissederse saldırıya geçebilir. Saldırgan doğası sebebi ile çocuklu ailelere önerilmemektedir.

Dişi Softshell kaplumbağaları, erkek Softshell kaplumbağalarından biraz daha büyük olur. Bu yüzden geniş bir muhafaza alanı gerektirirler. Yaşam alanı gerektiği gibi donatılmalıdır. Bakımı kolay değildir ve kaplumbağa bakımında tecrübeli kişilere önerilir.

Softshell Kaplumbağası Yaşam Alanı

Bu su kaplumbağası geniş bir akvaryum gerektirir. Softshell, yüzmek için büyük bir alana gereksinim duyar. Kaplumbağanın yaşam alanı için hazırlanan suyun çok temiz olması gerekir. Akvaryumun içinde pürüzlü ve keskin hiçbir materyal bulunmamalıdır.

Softshell, kendisini kuma ya da çamura gömmeyi çok sever. Bu sebeple yaşam alanında temiz oyun kumu yer alabilir. Çakıl gibi yüzey malzemeleri önerilmez. Bunlar, kaplumbağanın cildine zarar verebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Çamur Kaplumbağası Özellikleri ve Bakımı

Softshell Kaplumbağası Sıcaklık İhtiyacı

Softshell, 21-26 derecelik bir sıcaklığa gereksinim duyar. Sürüngen ısıtıcı kullanarak, ideal ortam sıcaklığı yaratılabilir.

Softshell Kaplumbağa Işık İhtiyacı

Kaplumbağanın kalsiyumu metabolize etmesine yardımcı olmak için UVB aydınlatmaya ihtiyaç vardır. Bunun için sürüngen lambası tercih edebilirsiniz. Lamba, günde 10-12 saat açık kaldığı taktirde kaplumbağanın ihtiyacı karşılanacaktır.

Softshell Kaplumbağa Beslenme İhtiyacı

Softshell kaplumbağasının sağlıklı ve uzun ömürlü olması için kaliteli beslenmesi gerekir. Bu nedenle özel kaplumbağa yemleri temin etmeniz gereklidir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.