Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Yavru Su Kaplumbağası Ne Yer?

28.02.2022
13.611
Abone Ol 
Yavru Su Kaplumbağası Ne Yer?

Yavru su kaplumbağası evde beslemesi oldukça keyifli olan bir evcil hayvan türüdür. Kendiniz bakmak için ya da çocuklarınızın gelişiminde sorumluluk alabilmeyi öğrenmeleri için bir su kaplumbağası alarak onu besleyebilirsiniz.

Yavru Su Kaplumbağası Bakımı ve Beslenmesi

Su kaplumbağalarının ömrü oldukça uzundur fakat bakımları ve beslenmeleri hakkında hassas olmanız gereken noktalar da bulunur. Bir su kaplumbağası almaya karar verdiğinizde ve almaya gittiğinizde genellikle res eared slider cinsi su kaplumbağalarıyla karşılaşırsınız. Bu kaplumbağalara kırmızı yanaklı ismi verilmiştir. Onlar henüz yavruyken birkaç santimetre boyunda ve oldukça küçüklerdir.

Zamanla doğru şekilde bakılıp beslendiğinde 25-30 santimetre boyuna kadar ulaşabilirler. Onlar doğal yaşamlarında 70 yıla kadar yaşayabilirler fakat ev ortamında ömürleri daha kısa olmaktadır. Yine de bir su kaplumbağası edinerek onların beslenme ve bakımını üstlenebilirsiniz. Bir canlının beslenmesi ve bakımı da onların sağlıklı bir şekilde uzun yıllar yaşaması için oldukça önemlidir. Gelin birlikte yavru su kaplumbağaları ne yemeli ve bakımları nasıl olmalıdır bunları daha yakından inceleyelim.

Yavru Su Kaplumbağası Ne ile Beslenir?

Yavru Su Kaplumbağası

Her canlı için beslenmesi sağlıklı ve uzun ömürlü olması için çok önemlidir. Bir evcil hayvan edindiğimizde onun beslenme ve bakım sorumluluğu da tamamen bizlere aittir. Hayvanlar kendi doğal koşullarında ihtiyacı olan besini bulup tüketebilirler fakat evcil dostlarımızı bizler onlara uygun şekillerde beslemek durumundayız. Yavru su kaplumbağası edindiğiniz zaman onların besin ihtiyaçlarını uygun şekilde karşılamanız gerekir. Su kaplumbağalar hem etçil hem otçul hayvanlardır.

Kaplumbağalarınıza her gün gerektiği miktarda kaplumbağa yemi vermeniz önemlidir. Bu yemlerde dikkat edilmesi gereken şey ise kesinlikle besin değerlerinin yüksek olmasıdır. Kalitesiz ve içerik bakımından faydası olmayan yemler kaplumbağanızın yeterince beslenememesine ve zamanla sağlıksız olmasına sebep olur. Onlar için alacağınız yemlerin besleyici içerikte olmasında ve yoğunlukla deniz ürün ve bitkilerinden üretilmiş olmasına dikkat etmek gerekir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Sürüngenlerin Genel Özellikleri Nelerdir?

Onlar için faydalı olan bu yemlerden edinip her gün düzenli olarak beslenmelerini sağlamalısınız. Sürüngen yemleri dışında su kaplumbağanıza üç günde bir olacak şekilde farklı besinler vermenizde de fayda var. Onlara belirli periyodlarla haşlanmış balık, tavuk, karides gibi hayvansal gıdalar ve marul, yeşillik gibi bitkisel gıdalar vereniz oldukça faydalı olacaktır. Kaplumbağanız için yemler ve çeşitli gıdalarla oluşturulan bir beslenme rutini oldukça faydalı olacaktır. Onların vitamin ihtiyaçlarını da birtakım takviyelerle giderebilmeniz mümkündür.

Yavru Su Kaplumbağası Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Su kaplumbağaları istedikleri zaman yüzebilecekleri istedikleri zaman da sudan çıkıp dinlenebilecekleri bir alana ihtiyaç duyarlar. İçinde yaşadıkları alanda hem belli oranda bir su birikintisi hem de üzerine çıkabileceği çıkıntılar bulunmalıdır. Tabii su kaplumbağası beslemek konusunda bunlar tek başına yeterli değildir.

Kaplumbağalarının su ısısı da oldukça önemlidir. Onlar için uygun olmayan su ısısında kolaylıkla hasta olabilirler. Bir kaplumbağanın yaşadığı suyun ısısı ortalama 25-26 derece olmalıdır. Gereğinden soğuk bir su içerisinde hasta olabilirler ya da kış uykusuna yatabilirler. Bir termometre ve sürüngen ısıtıcı sayesinde kaplumbağanızın yaşam alanındaki su ısısını dengede tutabilmek mümkündür.

Su kaplumbağalarının bakımında güneş ışığı da oldukça önemlidir. Güneş ışığı onların kabuklarının sağlığı için büyük önem taşır. Kaplumbağanızı günde toplamda 1,5 saat olacak şekilde 15-20 dakikalık periyodlarla güneşe çıkarmanız gerekir. Güneşe koyuldukları sırada su içerisinde olmalarına özen göstermeli ve kurumalarını önlemelisiniz.

Eviniz güneş almıyorsa ya da kaplumbağanızı bazı dönemler güneşe çıkaramıyorsanız, yaşam alanı için alacağınız bir sürüngen lambası yani UV lamba sayesinde de bu ihtiyacını karşılamanız mümkün olacaktır. UV lambaları her ne kadar kurtarıcı olsa da onlar için güneşin açık ara faydası oldukça fazladır. Bu sebeple kaplumbağanızı düzenli periyodlarla güneş ışığı altında tutmanız onlar için hayati derecede önemlidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Küçük Su Kaplumbağası Bakımı Nasıl Olmalı?

Yavru Su Kaplumbağası Kış Uykusu

Su kaplumbağaları kış uykusuna yatan bir canlı türüdür. Hatta kış uykusuna yattığını bilmeyen sahipleri onları öldü zannedip paniğe kapılabilirler. Su kaplumbağaları genellikle kasım ve mart ayları arasında kış uykusuna yatarlar. Kış uykusuna yattıkları zamanlarda vücutlarının çalışma hızında ve yağ depolama aktivitelerinde azalma görülür.

Genellikle içgüdüsel olarak havalar soğuduğunda ve güneş ışınlarının etkisi azaldığında kış uykusuna yatan su kaplumbağalarının her ne kadar ev ortamında olsalar da böyle bir soğuma etkisi olmadan da içgüdüsel olarak kış uykusuna yattıkları görülebilir. Bunun dışında yaşam alanlarında bulunan suyun ısısı düştüğünde de kış uykusuna yattıkları görülebilmektedir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.