Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Sokoke Kedi Irkı Özellikleri, Karakteri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı

Abone Ol 
Sokoke Kedi Irkı Özellikleri, Karakteri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı
4905.00₺

2745.55₺

N&D Tahılsız Tavuklu ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
999.00₺

737.89₺

Enjoy Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
621.50₺

512.89₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
1141.80₺

713.78₺

Pro Plan Senior Somonlu Yaşlı Kedi Maması 3 kg

Ürünü İncele

Köklü, vahşi ve eğlenceli bir içgüdüye sahip, Afrika kökenli yaşlı bir kedi. Sokoke kedi ırkı, birçok eğlenceli özelliğe sahip oldukça ilginç bir kedidir. Şimdi genel özelliklerini inceleyelim.

Sokoke Karakter Özelikleri

Sokoke

African Shorthair olarak da bilinen Sokoke, Doğu Kenya’da ortaya çıkan egzotik görünümlü bir cinstir. Çarpıcı bir tüy kaplaması, arkadaş canlısı bir kişilik ve ilgiye düşkünlük, bu eşsiz türün öne çıkan özellikleridir. Bir köpeğin davranışına benzer şekilde son derece sevgi dolu, şefkatli ve eğlencelidirler. Zekaları, tıpkı köpekler gibi getirme ve tasma eğitimi gibi çeşitli şeyler yapmak için eğitilebilecekleri anlamına gelir. İnsan ebeveynlerini çok severler, muhtemelen her yerde onları takip ederler ve uzun süre yalnız kaldıklarında kendilerini kötü hissederler.

Sokoke Tarihçesi

1977’de Jeni Slater, Kenya’nın doğu bölgesinde ailesinin sahip olduğu bir arazide bir ormanın kenarında yaşayan büyük kedi ve yavru kedi buldu. 1978’de Slater, Watamu bölgesindeki kedileri kullanarak üreme programına ciddi bir şekilde başladı. Bazıları yavru kedi olarak elde edildi ve diğerleri, yiyecek ödüllerinin yardımıyla evcilleştirilen vahşi kedilerdi. Sokoke kedi yetiştirme programı, Gloria Moeldrop’un Danimarka’ya bir çift Slater’in kedisini getirmesiyle 1983’te genişletildi.

Bu kediler esasen orijinal olarak nadir bulunan ve doğal olarak yetiştirilmiş bir Kenyalı kedidir. Bu kedi cinsi, Arabuko Sokoke ormanının adını almıştır ve oldukça ilginç bir kedi cinsidir. Arap kökenli Asya kedileriyle çiftleşen vahşi kedilerin bir karışımıdır. Danimarka’ya ihraç edildikten sonra daha da popüler olmaya başladılar. Sonunda 2004 yılında Uluslararası Kedi Derneği tarafından bir cins olarak tanındılar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kediler Portakal Yiyebilir mi?

Sokoke Fiziksel Özellikleri

İnce görünümlü kaslı yapısı nedeniyle zarif ve kaslı bir duruş sergileyen orta büyüklükte bir kedidir. Yaklaşık üç ila altı kilogram ağırlığındadırlar ancak cinsiyete ve beslenme düzenine bağlı olarak daha küçük veya daha büyük olabilirler. Tipik olarak yeşilden sarıya gölgeli gözleri, büyük yuvarlak kulakları ve baskılı bir kürkü vardır. Tüyleri ince ve kısadır ve kahverengi, bej ve siyah tonlarında olabilir.

Sokoke Bakımı

Bu kedi cinsinin de onu güvende ve sağlıklı tutmak için yerine getirmeniz gereken bazı ihtiyaçları ve gereksinimleri olacaktır. Bunlar, muayeneler için düzenli veteriner randevuları planlama, haşarat giderme tabletleri ve aşılar gibi temel bilgileri içerir. Onu sağlıklı ve dengeli beslemenin yanı sıra ona eğlenceli kedi oyuncakları da sunmalısınız. Tırmalama direği sağlamak, sağlıklı tırnak büyümesini desteklediği için kediniz için harika olacaktır. Zaman zaman kulak temizliği de tavsiye edilir. Bunun dışında, tüyleri oldukça kısadır ve tımar bir sorun olmayacaktır. Yine de kaliteli kedi bakım ürünleri ile düzenli olarak ona bakım yapmanız çok önemlidir.

Sokoke Kedi Irkının Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Bu kediler için oyun zamanları günün önemli bir parçasıdır ve diğer hayvanlarla arkadaşlık etmekten gerçekten zevk alırlar. Bu yüzden ne kadar fazla olursa o kadar mutlu olurlar. Aynı şekilde çocuklarla da çok iyi geçinen bir ırktır.

Sokoke Kedilerde Beslenme

Irkın özel beslenme ihtiyaçları olmamasına rağmen, yüksek kaliteli kedi mamaları ile iyi bir şekilde gelişirler. Kedi maması seçerken bol protein ve az karbonhidrat sağlayan bir markaya yatırım yapmalısınız. Gerçek et veya balığın ana içerik olduğundan emin olun. Ek olarak, kedinizin yaşam evresine uygun yiyecekler satın almanız önemlidir. Kaliteli kedi mamalarını keşfetmek için TIKLAYINIZ!

Sokoke Kediler Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Irk hakkında merak edilen sorular ve cevapları:

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerin Bıyıkları Ne İşe Yarar? Kedi Bıyığının Fonksiyonu Nedir?

Sokoke Sağlık Riskleri Nelerdir?

Tüm kediler gibi, bu kediler de özellikle düzenli olarak egzersiz yapmıyorsa veya sağlıklı ve dengeli beslenmiyorsa, zaman zaman hastalanma olasılığı yüksektir. Bununla birlikte, birçok kedinin aksine, bu cinsin kendisiyle ilişkili herhangi bir cinse özgü sağlık sorunu yoktur. Ancak her zaman dikkat etmeyi, onu kaliteli mamalarla beslemeyi ve kedinizi herhangi bir rahatsızlığın erken belirtilerine karşı izlemeyi unutmayın.

Sokoke Kediler Kaç Yıl Yaşar?

Bu kediler ortalama 15-20 yıl yaşarlar.

Sokoke Kedisi Çok Uyur Mu?

Bu kediler günde ortalama 12-16 saat uyurlar.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.