Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Staff Köpek Irkı Özellikleri ve Bakımı

Abone Ol 
Staff Köpek Irkı Özellikleri ve Bakımı

Zeki, sevecen, korkusuz, cesur ve inatçı mizacıyla öne çıkan Staff köpek, insanlar için eğlenceli bir arkadaştır. Genelde 12-14 yıl arasında yaşar. Staff köpekler hakkında bilgi arıyorsanız, detaylar yazımızın devamında!

Staff Köpek Irkı Genel Özellikleri

Staff’lar Terrier ırkına aittir. Tıknaz, kaslı ve alışılmadık derecede güçlü, küçük ila orta boy bir köpektir. Ağırlığı ortalama 11-17 kg, boyutu ise 33-41 santimdir. Hem ağırlık hem de boyut, dişi ve erkeklerde farklılık gösterebilir. Staff’lar, kaya gibi sağlam, kaslı teriyerdir.

Baş, belirgin yanak kasları ile kısa ve geniştir. Tüyleri çeşitli renklerde olabilir. Geniş bir göğsü, güçlü omuzları, iyi kemikli geniş bacakları, alçakta taşınan orta uzunlukta bir kuyruğu ve kısa bir ağzı vardır.

Staff Köpek Beslenme İhtiyacı

Staffordshire Bull Terrier, yüksek kaliteli bir köpek maması ile beslenmelidir. Herhangi bir köpek maması, köpeğinizin yaşına uygun olmalıdır. Köpeğiniz yavruysa, yavru köpek maması verdiğinizden emin olun. Bazı köpekler fazla kilo almaya meyillidir. Bu yüzden köpeğinizin kalori tüketimini ve kilo seviyesini takip etmeyi unutmayın.

Çok fazla mama verilmesi, köpeğin obeziteye yakalanmasına neden olabilir. Köpeğinizin kilosu ya da diyetiyle ilgili endişeleriniz varsa veterinerinize danışın. Staff köpeğinize her zaman temiz ve tatlı su sağlamalısınız.

Staff Köpek

Staff Köpek Bakımı

Bir Staff köpeğin iyi görünmesini sağlamak uzun uğraşlar gerekmez. Ölü tüyleri uzaklaştırmak için ara sıra banyo yaptırmak ve köpek tarağı ile haftalık olarak tüylerini fırçalamak yeterlidir. Tırnakları en az ayda bir kesilmelidir. Aşırı uzun tırnaklar onun için oldukça acı verici olabileceğinden, tırnakların uzamasına izin vermekten kaçının.

Kulak enfeksiyonuna neden olabilecek fazla kiri ve birikintiyi gidermek için kulakları düzenli olarak temizleyin. Köpek kulak temizleyici solüsyon ile bunu kolayca halledebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  12 Maddede Tazı Grubu Köpek Irkları

Staff Köpek Egzersiz İhtiyacı

Bu cins zihinsel ve fiziksel olarak formda kalmak için düzenli egzersiz gerektirir. Egzersizler, arka bahçeye atılan bir topu kovalamaya, bisiklet süren ya da koşu yapan sahibinin yanında koşmaya ve yürüyüşe çıkmaya kadar pek çok aktiviteyi içerebilir. Bununla birlikte, cins ısıya tahammülsüz olabilir ve asla sıcak ya da nemli havalarda aşırı egzersiz yapmamalıdır.

Staff Köpek Eğitimi

Staffordshire Bull Terrier zekidir, kolayca öğrenir, çabuk tepki verir. Ayrıca sakin bir şekilde koruyucudur, sevgi dolu ve eğlenceli bir arkadaş olabilir. Sahibini memnun etmek için çabalar.

Gerçekten mükemmel bir evcil hayvan olmak için mizaç özelliklerinin kontrol edilmesi önemlidir. Bu sebeple Staff’ların iyi bir şekilde eğitilmeleri gerekir. Başlangıçtan itibaren bir Staff yavru köpeğinin açık ve tutarlı bir eğitim alması zorunludur. Sadece kuralları öğrenmemeli, aynı zamanda onlara her zaman uymaları gerektiğini de kabul etmelidir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.