Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Su Kaplumbağası Ne Yer? Su Kaplumbağası Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

13.06.2021
1.705
Abone Ol 
Su Kaplumbağası Ne Yer? Su Kaplumbağası Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Sevimlilikleri ile ön plana çıkan su kaplumbağası ne yer? Bu tatlı dostlarımızı nasıl beslemeliyiz ve onların ihtiyaç duyduğu bakımı nasıl uygulamalıyız? Hepsi ve daha fazlası bu yazıda sizleri bekliyor.

Su kaplumbağaları ülkemiz genelinde ve dünyada da en fazla beslenen hayvanlar arasında yer almaktadır. Bunun nedeni ise su kaplumbağalarını beslemenin son derece kolay olmasıdır.

Su kaplumbağalarını cam fanusların içerisinde ya da plastik türdeki kaplarda beslemek çabuk ölmelerine sebep olur. Bu nedenle onlara teraryum içerisinde bakmanız gerekmektedir.

Bakımları kolay olsa bile dikkatli olmanız gereken birçok nokta bulunmaktadır. Yaşadıkları yerden tükettikleri gıdalara dek özenli davranmanız gerekir. Su kaplumbağaları hayvansal ve bitkisel gıdaları tüketebilirler.

Yeterli ve dengeli bir beslenme rutini ile su kaplumbağasının ömrünü uzatabilirsiniz. Fakat kemik gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla hava akımı bulunmayan bir alanda güneşlenmelerini sağlamalısınız.

Direkt olarak güneş altında kalmasınlar. Teraryumun bir bölümü kesinlikle gölgede yer almalı. Bu kısma da suya girebilecekleri bir havuz yapmalısınız. Kış mevsiminde ısınabilmeleri için UV A/B türünde lambalar kullanın.

Su Kaplumbağası Yaşamını Nerede Sürdürür?

Su kaplumbağası ne yer konulu yazımıza devam ediyoruz. Su kaplumbağaları sıcağa ve neme karşı duyarlı evcil hayvanlar olmaktadır. Bu nedenle bakılacakları alan da buna göre hazırlanmak zorundadır. Onlar için ideal denebilecek yaşam alanı teraryumdur.

Teraryum, plastik ya da cam maddeden meydana getirilen sürüngen hayvanlar için oluşturulan bir tanktık. Biraz da olsa akvaryuma benzer. Bahsi geçen bu tank içerisine nemlendirecek bir yer hazırlanmalıdır. Termostatlı ısıtıcılar da içerisine eklenmelidir.

Teraryum, su kaplumbağası aracılığı ile kısa bir zaman dilimi içerisinde kirletilecektir. İçine kesinlikle su ilavesi yapın. Suyu sık sık değiştirin. Kirli su, hayvanın sağlığı ile oynayabilir. Bunun sonucunda da vefat edebilir. Dikkat etmeniz gerek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  İguana Akvaryumu Nasıl Olmalı?

Sürüngen aksesuarları için TIKLAYINIZ!

Su Kaplumbağaları Kış Uykusu Uyur mu?

Su kaplumbağaları da birçok hayvan gibi kış vaktinde uykuya yatmaktadır. Yatmaları durumunda da tepkileri sona erer. Yalnızca derileri aracılığıyla nefes alıp verebilirler. Dakikada birkaç kez kalpleri atmaktadır. Bu canlılar, yalnızca kışın uykuya yatarlar.

Havalar ısındığı zaman ise uyanırlar. Fakat evde beslemekte olduğunuz kaplumbağanın kış uykusuna yatmaması gerekir. Bunun nedeni ise evde bakılan kaplumbağaların kış uykularından kalkmalarının son derece zor olmasıdır. Hatta öyle ki uyanamazlar ve ölmüş olurlar.

En çok da su kaplumbağası dört yaşından daha ufaksa uyanmayabilir. Bu nedenle uyumasına müsaade etmemelisiniz. Bunu başarmak için de suyunu yirmi dört ve üzeri bir dereceye ayarlamalısınız. İdeal olan su ısısı ise yirmi sekiz derece olacağı için bu civarda bir su ayarlamanız daha mantıklıdır.

Su Kaplumbağası Beslenme Rutini Nasıldır?

Su kaplumbağası ne yer konulu yazımızın en önemli başlığına sıra geldi. Su kaplumbağaları son derece obur dostlarımızdır. Önlerine sınırsız miktarda yiyecek koyun hepsini yerler. Bunun sonucunda da ona az miktarda, sık sık besin vermeye özen göstermeniz gerektiğini belirtmek isteriz.

Henüz yavru olan su kaplumbağasına gün içerisinde üç defa, yetişkin olanlara ise yaz mevsiminde günde iki defa, kış mevsiminde de bir defa olacak şekilde yiyecek vermelisiniz. Beslenmeden sonra artan besinleri kesinlikle yaşam alanından uzaklaştırmalısınız.

Çünkü bu besinler suyu kirletir. Kaplumbağaların tükettikleri gıdalar oda sıcaklığında olursa iyi olur. Aksi halde hastalanarak ölebilirler. Bu nedenle dikkatli olmanızda yarar vardır. Yonca, asma ve incir yaprağı bu canlıların en sevdiği besinler arasında yer alır. Onu bu gıdalarla her zaman besleyebilirsiniz.

Sürüngen yemleri için online petshop mağazamıza göz atabilirsiniz!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.