Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Sultan Kuşu Ne Kadar Yaşar? Bu Kuşların Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Abone Ol 
Sultan Kuşu Ne Kadar Yaşar? Bu Kuşların Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Bugünkü yazımızda sultan kuşu hakkında önemli bilgiler veriyor olacağız. Sultan kuşlarını tanımak istediğinizi biliyoruz, o nedenle bugün bu güzel kuşlarla dost olacağız. Bu papağanlar esasen Avustralya kökenli olmaktadır. Ülkemiz genelinde en fazla beslenen papağan türü ise yine sultan papağanı olmaktadır.

Çok sempatik hayvanlardır. Dost canlısıdırlar. Onları her zaman çok seveceğinizden asla şüphemiz yok. Bahsi geçen papağan türü, zahmetsiz bir bakım ister. Evde yaşayan herkesle iyi anlaşır. Sosyal bir hayvan olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz. Kendine has bir görünümü vardır. Meraklı bir kuştur.

Bu özellikleri aracılığı ile eğitilmesi de her daim kolay olur. Hatta papağan türleri arasında en kolay eğitim alan kuşun sultan papağanı olduğunu söylememiz mümkündür. Yapmanız gereken tek şey onu koşulsuz sevmek olmalıdır. Ancak bu şekilde ilişkiniz güzel ilerler.

Sultan Kuşu Ne Kadar Süre Boyunca Yaşar?

Evet, birçok kişi sultan kuşu ömrü ne kadar sorusunu soruyor. Bu kuş türünün toplam ömrü on beş sene kadardır. Ama bu durum aslında bu kuşlara ne kadar özenli baktığınıza göre değişir. Ona her daim güzel bakarsanız, yiyeceğini eksik etmezseniz yirmi sene bile yaşayabilir. Kaliteli bir kuş yemi kullanmalısınız.

Bakımını aksatacak olursanız on beş sene bile yaşaması güçtür. Bu duruma dikkat etmeniz gerçekten de önemlidir. Sultan papağanı ömrü ancak bu biçimde biçimlenebilir. Peki bu kuş türünün renkleri nelerdir? Hangi renklerde karşımıza çıkma olasılıkları vardır?

Sultan Kuşu Renkleri Hangileridir? Hangi Renklerde Karşımıza Çıkarlar?

Sultan Kuşu

Sarı Sultan Papağanı

Bu kuş türünün sarı, beyaz ve gri renkleri olmaktadır. Yanak bölgelerinde ve kulaklarının belli kısımlarında turuncu renge sahip olan tüylerin var olması onları diğer kuşlardan her daim ayırır. Sultan kuşu cinsinin cinsiyet ayrımını yapmak mümkün müdür? Mümkünse nasıldır? İşte detaylar…

Erkek olan sultan kuşları genelde koyu renklerde olur. Gözlerinin etrafı da sarı renkli tüylerle çevrelenmiştir. Çok sık konuşurlar, çeneleri düşüktür. Sesleri ise her daim gür olur. Dişi olan sultan kuşları ise soluk bir renktedir. Fazla konuşmazlar. Sesleri çok incedir. Az çeşitte ötüş sesi olur. Bu da zaten nadirdir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Arkadaş Canlısı Kuş Türleri Hangileri?

Bu nedenle konuşabilmesi için bir kuş sahibi olmak istiyorsanız bu kuş her daim erkek cinsiyete sahip olan bir sultan papağanı sahiplenmelisiniz. Sultan kuşu sizinle ve evdekilerle durmadan sohbet etmeye bayılır. Dişi olan papağanlar ise daha sessizdir. Suskun bir hali vardır. Seçim bu durumda elbette size kalıyor.

Sultan Kuşu Genel Özellikleri Hakkında Bilgiler

Evde beslenen diğer kuş türlerine göre sultan kuşları evcilleştirilmeye daha yatkındır ve konuşturulmaya da bayılan bir kuş türüdür. Sizinle oyun oynamayı çok isterler. Sosyal bir kuş türüdür. Sizinle beraber yaşamak onun için her daim güzeldir, bundan emin olabilirsiniz kesinlikle.

Sultan kuşu cinsi olan kuşların her biri apayrı bir karaktere sahip olmasıyla bilinmektedir. Bu kuş türünün büyük bir bölümü kolayca eğitilir. Fakat şansınıza zor eğitilen bir sultan kuşunun denk gelme olasılığı da son derece yüksektir. Bu kuşlar belirlenen bir kelimenin anlamını öğrenme edimine her daim sahiptir.

Bu kuşlar genel manada üçüncü ay ve sonrasındaki zaman diliminde konuşma eğilimine girmeye başlarlar. Sadece birkaç tane sözcük öğrenebilirler. Fakat istisnai durumlar da yaşanabilir. Dişi olan sultan kuşları tek ve sabit bir ses çıkarır. Erkek olan sultan kuşları ise korna ve kapı zili sesi çıkarma konusunda ustadır.

Hareketleri ve çeşitli türde davranışları ile etrafına bir şeyler anlatmaya çalışır. Bu papağan türü, doğal yaşam bölgesinde uzun süreli biçimde uçabilme kabiliyetine sahip olmaktadır. Yaşadıkları alanda stres altına girerlerse bir anda bağırmaya, hatta çeşitli türde çığlıklar atmaya başlarlar.

Sultan kuşunun ömrü ise on beş senedir. Ona her zaman özenle bakarsanız yirmi sene kadar yaşayabilir. Doğa ortamında en çok rastlanan sultan kuşunun türü ise gri renkte olanlardır. Ayak bölgelerinde tüy olmadığından üşüdüğü an ilk olarak ayaklarından üşümektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Konuşan Kuş Türleri Nelerdir?

Sultan Kuşu Çeşitleri Hangileri Olmaktadır?

Bu kuş türünün 8 farklı çeşidi bulunmaktadır. Bu çeşitlerin bazıları da doğa ortamında mutasyona uğramıştır. Geriye kalan kısmı ise kuş üreticileri vasıtasıyla farklı kuş çeşitleri ile eşleştirildi, ardından tekrar mutasyona uğratıldı. Her papağan çeşidinin özellikleri kendine hastır. Ev ortamında bakabileceğiniz kuş türlerini sizler için sıraladık:

  • Sultan kuşu türleri arasında ilk sırada albino sultan papağanı var. Bu kuş türünün bedeninin her tarafı beyazdır. Gözleri kırmızı renktedir. Bedeninde değişik bir renk olmamasının sebebi de melanin isimli pigmentin bu kuşlarda olmaması ile yakından alakalıdır. Dünya genelinde bu papağan türüne çok az rastlanmaktadır.
  • Cinnamon sultan papağanı da açık gri renktedir. Bu papağanların kanatlarının kenar bölgeleri iki cm kadar olan beyaz renkteki şeritlerle sarılı halde olmaktadır. Yüz kısımlarında ise turuncu renkli benekler var olmaktadır. Genel olarak yüz renkleri cinsiyetlerine göre değişir. Gaga ve ayak kısımlarında azıcık da olsa siyahlık bulunur.
  • Lutino sultan papağanı da sarı ve beyaz renklerinin kombinasyonlarından meydana gelmektedir. Benekleri ise turuncu bir renktedir. Kanatlarında sarı renkler vardır. Yüz kısımlarında da bu rengi görebilirsiniz. Bazı Lutino sultan kuşlarının bedenleri tamamen sarı renktedir. Gagaları ve ayakları ise pembedir. Sık rastlanan bir kuş türüdür. Herkes bu kuşları çok sever.
  • Normal grey sultan kuşları ise her daim koyu gri renkte karşımıza çıkar. Üzerlerinde turuncu renk benekler olur. Kanatlarının kenarlarında beyaz renkte şeritler bulunmaktadır.

Böylece sultan kuşu türlerini de görmüş olduk. Sultan kuşları her daim sevgi ve ilgi isterler, bunu asla unutmayın!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.