Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Sultan Papağanı Özellikleri Nelerdir?

Abone Ol 
Sultan Papağanı Özellikleri Nelerdir?

Sultan papağanı sahiplenmeyi düşünüyorsanız; sultan papağanı özellikleri hakkında bilgi edinmek isteyebilirsiniz. Popüler evcil hayvanlar arasında sayılan bu kuş türü hakkında önemli bilgiler yazımızda!

Sultan Papağanı Özellikleri Hakkında Bilgiler

Sultan papağanları özellikle de görünümleri ile dikkat çeken kuşlardır. Eşsiz görünümleri, neşeli davranışları ve kolay eğitilebilir olmaları ile sultan papağanları sıklıkla tercih edilen kuş türleri arasında yer alır. Peki, neşeli ve özel görünüme sahip sultan papağanı özellikleri nelerdir?

Sultan papağanları kolay eğitilebilir olmaları ile öne çıkar. Bu zeki hayvanların basit sesleri taklit etmesi, kolay kelimeleri söyleyebilmesi için çok uğraşmak gerekmez. Bu nedenle de ses eğitimlerinin kolay olduğunu söylemek mümkündür.

Ayrıca ilgi görmeyi seven bu kuş türü yalnız kalmaktan da pek hoşlanmaz. Özellikle de bir eşleri olması onların hoşuna gidecektir. Bu sayede kafeste de yalnız kalmazlar ve siz evde olmasanız bile sıkılmaz ya da ilgisiz kalmazlar. Oyun oynamaktan çok hoşlanan bu kuşlara daima farklı oyunlar oynatmak onları neşelendireceği gibi yeni şeyler öğrenmelerine de yardımcı olabilir. Sultan papağanınız için geniş bir kafes ve çeşitli kafes aksesuarları edinmeniz önemlidir.

sultan papağanı özellikleri

Birkaç basit kelimeyi ve basit sesleri taklit etmeyi öğrenebilen sultan papağanları üçüncü aydan sonra konuşmaya başlarlar. Erkek sultan papağanları genel olarak dişilere göre daha fazla öter. Dişi sultan papağanları ise daha sessiz ve sakin mizaca sahiplerdir. Yine de dişi ve erkek sultan papağanların her birinin mizaç özellikleri farklılık gösterebilmektedir.

Sultan papağanlarının ayaklarında tüy bulunmaz. Bu nedenle de ayaklarının soğuk ortamlarda çok fazla üşümesi olasıdır. Kafesin soğuk ve hava akımı olan ortamlarda bulunmamasına özen göstermek gerekir. Kuşların pek çoğu soğuk ortamlarda ciddi hastalıklara sahip olabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  7 Maddede Kuş Besleyenlerin Bilmesi Gerekenler!

Sultan Papağanlarının Fiziksel Özellikleri Nelerdir?

Sultan papağanları farklı renklerde olabilir. Albino sultan papağanları nadir bulunsa da çok sevilen türlerden biridir. Tamamen beyaz tüyleri ve kırmızı gözleri ile öne çıkan bu tür sultan papağanları içinde en az bulunan türlerden biridir.

Turuncu, sarı, gri gibi farklı renklere sahip olabilen bu kuşların kafalarının üzerinde bir taç gibi yer alan tüyleri onların en belirgin ve farklı fiziksel özelliklerinden biridir. Genel olarak hemen hemen her sultan papağanının yanaklarında turuncu tüyleri bulunabilir. Bu da onların farklı tarzına bir renk katar.

Dişi sultan papağanlarının kanatlarının iç kısmında benekler yer alabilir. Erkeklerde ise bu benekler bulunmaz. Bu nedenle kanatlarına bakarak sultan papağanlarının cinsiyetini anlamak da mümkün olabilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.