Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Sultan Papağanı Ne Zaman Konuşur?

Abone Ol 
Sultan Papağanı Ne Zaman Konuşur?

Bugünkü yazımızda sultan papağanı ne zaman konuşur sorusunun yanıtlarını arıyor olacağız. Sultan papağanı sahiplenen her birey, kuşun ritmik şekilde şarkı söyleyebilmesini ve konuşabilmesini büyük bir hevesle bekler. Bu papağanlar rengarenk görüntüleri ve sempatik tavırları ile dikkat çekerler.

Evcil beslenme durumlarında basit bir biçimde sahiplerine alışırlar. Bulundukları bölgeye anında ayak uydurmalarıyla bilinirler. Eğitim süreçleri her daim sabır ister. İlk olarak sultan papağanının size ve etrafına alışması lazımdır. En uygulanması gereken şeyler de zaten bunlar olmaktadır.

Papağan sahiplenen her birey, papağanın konuşmasını diler. Ayrıca aralarında bulunan bağın en iyi seviyelere gelmesini de ister. Fakat bu olay her daim bu denli basit ve hızlı sonuçlar ile bilinmez. Sultan papağanının konuşmasını büyük bir hevesle istiyorsanız ve izlemek istediğiniz yolda kararsızsanız tavsiyelerimizi dikkate almanızı öneririz. Daha sonra ise eğitimlere başlayarak sürece ayak uydurabilirsiniz.

Bu papağanlara konuşmayı öğretirken en mühim kriterlerden biri de papağanın cinsiyeti olmaktadır. Bu mevzuda erkek sultan papağanlarının dişilere nazaran daha yetenekli olduğunu görüyoruz. Dişi olanların çoğu zaman düz bir biçimde ötmesi, erkek olanların ise ritmik tondaki ıslıklarla şarkı söylemesi dikkat çeker.

Bu papağanların nasıl konuşturulduğu sık sık sorulur. Renk türü açısından bu konuda aslında fazla bir fark görülmez. Yani albino, grey ya da lutino gibi renkler kuşların konuşmasıyla alakalı bir etkiye sahip olmayacaktır. Sultan papağanı ne zaman konuşur sorusunun yanıtlarını aramaya devam edelim o zaman.

Bu papağanlar konuşma, taklit ve kendilerini geliştirebilme mevzusunda son derece yetenekli olurlar. Bu esnada her papağan ırkıyla karşılaştırma yapılmamalı ve aynı özellikleri de içeriyor olması beklenmemelidir diye düşünüyoruz. Mesela papağanın ırkı ve cinsi farklıysa daha fazla kelime ezberleyebilir.

Fakat siz bu kelime sınırının sahiplenmiş olduğunuz papağanda da olmasını dilerseniz yanlış bir kanıya varırsınız. Bu papağanların konuşma evresinde yeteri kadar ilgi ve destek görmesi gerekir. İlk olarak işe tek bir sözcük öğreterek başlamanız gerektiğini unutmamalısınız. Uzun yapıdaki cümleleri ve sözcükleri öğretmeye çalışırsanız bunlar hafızasından hemen silinir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Papağanlar Nasıl Eğitilir?

Başlangıç kısmında alışılan kelimeleri tercih etmeye çalışın. Cici kuş, nasılsın, babacık, kızım, oğlum ve merhaba türevinde kelimeler iyidir. Fakat kendi sözcüklerimi öğrensin isterim diyor iseniz eğer, kelime uzunluğunun söz ettiğimiz örnekteki gibi olmasına özen gösterin. İlk kısımlarda kısa sözcükleri daha rahat ezberleyeceklerdir. Bunun sonucunda eğitimin meyvesini almak da basit hale gelecek demektir. Deneyin deriz. İlerleyen evrelerde daha fazla sözcük ya da cümle eğitimlerine devam edebilirsiniz. Fakat bu konuda ulaşacağınız yere gelene kadar çok süre geçeceğini unutmadan, sabırlı şekilde hareket etmelisiniz.

Sultan Papağanına Kelimeler Sürekli Olarak Tekrar Edilmelidir

Sultan papağanı ne zaman konuşur

Beyaz Sarı Renkli Sultan Papağanı

Sultan papağanı ne zaman konuşur konulu yazımıza devam ediyoruz. Bu papağanlar genelde taklit özellikleri ile kendilerini belli ederler ve en belirgin fonksiyonlarından biri de bu olur. Konuşma eğitimi verilmediği takdirde evinize bir süre alıştıklarından sonra etraflarında çıkan sesleri dinler ve taklit ederler.

Çalar saat, kapı zili, telefon sesi ve duvar saati sesi gibi birçok sesi taklit edebilir. Bunları bir eğitim görmeden yapar. Çünkü bunlar sürekli duyulan seslerdir. Hafızalarında tutmaları daha kolaydır. Papağanlar, akıllarında yer edinen birçok şeyi söyleyebilir. Bu nedenle eğitim esnasında kelime tekrarına kesinlikle önem verin.

Bu papağanlar kelime tekrarını pek de rahat kavrayamaz. Bu aslında sıklıkla bir yaşını geçmemiş papağanlarda görülen bir durum olmaktadır. Yaşını doldurmamış olan ve yavru halinden beri evinizde yer alan papağan kelime tekrarlarını çözemez ve konuşamaz. Bunu dert etmeyin. Bir yaşını geçince daha gayretli olacak, göreceksiniz pes etmeyin asla.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Güvercin Hastalıkları Nelerdir?

Eğitim Esnasında Onu Ödüllendirin

Sultan papağanları ödül yemi ister ve bu da morallerini yerine getirir. Evcil hayvan eğitiminde her zaman sabırlı ve sevgi dolu olmanız gerekir. Bu durumu da her zaman sevimli dostunuza hissettirmeniz lazım. Bu şekilde öğreteceğiniz her bir sözcük, kuşunuz tarafından öğrenilecek demektir diyebiliriz. Ödül olarak dal darı, ceviz ya da salatalık vermeyi deneyin.

Sultan Papağanı ile Konuştuğunuz Esnada Net Bir Ses Tonu Kullanın

Bu canlılar genel manada gözlemleri ve duyguları ile hareket etmekten hoşlanır. Konuşturma eğitimi esnasında her daim ona karşı ses tonunuz aynı kalmalıdır. Sevimli ve kızgın konuşmalar gerçekleştirirken aklını karıştırabilirsiniz. Bu da sizi tanıması konusunda onu zorlar. Peki sultan papağanı ne zaman konuşur?

Size alışmamış olan bir kuşun konuşmasını beklemeyin. Ona yakın davranın ve onu sevin. Ancak bu şekilde canı konuşmak ister ve bu konu ile alakalı bir heves göstermeye başlar. Onunla konuşurken bir dostunuzla sohbet halinde gibi davranın. Kişilere karşı olan konuşmanız ve ses tonunuzu ona da gösterin.

Eğitim Sürecinde Her Daim Sabırlı Olmanız Gerekecek

Sultan papağanı eğitim süreci zorlu bir süreç olmaktadır. her adıma ve yönteme titiz bir şekilde karar vermeniz gerekecektir. Bu durum bir hayli can sıkıcı olabilir. Fakat neticesini en iyi şekilde göreceğinizi hayal ettiğinizde çektiğiniz zahmetler de değerini yitirecektir.

Her kuş, canlı ve papağan farklı huylarla doğar. Öğrenme evresi ise bununla alakalı olarak farklıdır. Bu durumda kuşunuz ile asla diğer papağan türlerini karşılaştırmamanız gerekir. Bazı papağanlar kısa sürede konuşurken bazıları inatçıdır. Bir türlü konuşmaz. Bu konuda onu zorlamayın. Sabredin. Sonuçları en iyi şekilde alacağınızdan asla bir şüphemiz yok.

Eğitimde Kuşunuzu Fazla Yormamalısınız

Bu canlılar genel manada hareketlidirler. Yaramaz olduklarını da söyleyebiliriz. Fakat bazı zamanlarda kendilerini iyi hissetmedikleri de olur. Genel olarak baktığımızda mevsim değişim süreçlerinde yaramazlardır. Onları eğitim esnasında çok yorarsanız sizinle asla konuşmazlar. Dinlendirmeyi unutmamalısınız. Sultan papağanı ne zaman konuşur konulu yazımızın sonuna geldik.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Muhabbet Kuşunun Ömrü,Bakımı ve Hastalıkları
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.