Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Tavşan Bakımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

19.02.2022
896
Abone Ol 
Tavşan Bakımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Evde tavşan beslemek istiyorsanız; tavşan bakımı hakkında doğru bilgi edinmek önemlidir. Eğer tavşan bakmayı düşünüyorsanız; yazımızdaki bilgiler işinize yarayacak!

Evde Tavşan Bakımı Hakkında Bilgiler

Tavşanlar, tavşanlar için güvenli bir odada veya odalarda yaşayabilirler. Bir tavşan evi yapılacaksa, bu evin yeterli oranda büyüklüğe ve tavşanın kolaylıkla gezinebileceği kadar geniş bir alana sahip olması gerekir. Eğer tavşanınızı küçük bir tavşan evi ya da tavşan kafesi içerisinde tutacaksanız, gün içerisinde birkaç saat egzersiz yapabilmesi adına tavşanınızı belli aralıklarla dışarıya çıkarmanız gerekmektedir.

Tavşan bakımı hakkında en önemli konulardan bir tanesi de egzersizdir. Hayatınıza bir tavşan dahil etmeyi düşünüyorsanız ancak, onun hayatını sürdürebilmesi için bir bahçeniz yoksa, tavşanınızı her ne olursa olsun aile yaşantınız içine de dahil etmeniz gerekir. Tavşanınızı kesinlikle kullanılmayan bir alana hapsetmemelisiniz. Tavşan bakımı esnasında tavşan konumunun, aile üyelerine yakın bir yerde olması önemlidir. Bu yüzden tavşan için oluşturacağınız evi, oturma odasına veya salona yakın bir alana yerleştirmeye çalışın.

Evde Tavşan Beslerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tavşan bakımı hakkında bilinmesi gereken pek çok detay var. Tavşanınızı elinizden bir saniye bile bırakmak istemiyor, devamlı öpmek istiyorsunuz. Fakat kabul edelim, bunu devamlı yapamazsınız. Gözünüzü devamlı tavşanınızın üstünde tutmanız imkânsız. Tavşanınızın evde koşuştururken hem kendisine hem de eve zarar vermemesini sağlayabilmeniz gerekiyor. Bu sayede tavşan bakımı konusunun mühim adımlarından bir tanesi ise evinizi tavşanınızın yaşayabileceği bir hale getirmektir. Tavşanlar gezmek ve keşfetmek için belirli alanlara gereksinim duyarlar.

Tavşanınız için güvenli bir ortam kurmak ve bu esnada da eşyalarınızı korumak için, tavşanın bulunduğu ortamı dikkatle incelemeniz gerekir. Bu durumda bütün kabloları plastik kaplamalar ya da elastik borularla kaplamayı deneyebilirsiniz. Hatta mümkünse kablolarınızı tavşanın ulaşamayacağı bir alana kaldırmaya çalışın. Tavşanların yatak altlarını, ev bitkilerini ve diğer çiğneyebilecekleri belirli yerleri de kapatmanız gerekecek. Tavşanınız, erişilen her şeyi çiğnemeye çalışacaktır. Bu yüzden, tavşanınızın çiğnemesini istemediğiniz alanlara engel olmanız gerekecektir. Aynı zamanda tavşanınızın kemirme ihtiyacı için ona ona kemirme taşları sunabilirsiniz.

Tavşan sahiplenmek, evinizde bazı değişimler yapmanıza neden olabilir. Ancak bu durumun hem sizin hem de minik dostunuzun iyiliği için olduğunu unutmamalısınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Ginepig Beslenmesi Nasıl Olmalı?

Tavşan Bakımı Hakkında Bunları Unutmayın

Aynı şeyi devamlı tüketirsek, bir süre sonra ondan sıkılırız. Üstelik tek yönlü beslenme yalnızca damak zevkimiz için değil, sağlığımızı da bozabilir. Tavşanınız için de bu durum aynıdır. Öncelikle tavşan dostunuzun sağlıklı kalmasını sağlamanın en iyi yolu ona besleyici tavşan yemleri sağlamaktan geçer.

Tavşanınıza samanın yanında değişik lezzetler de sunmanız gerekir. Lif zengini besinler ve taze yiyecekler bu besinlerin başında gelmektedir. Bunun yanı sıra arada bir havuç vermek de tavşanınızın keyfini yerine getirecektir. Tavşan bakımı için gerekli olan bir başka nokta ise yeterli miktarda su içip içmedikleridir. Tavşanınızın ulaşabileceği bir alanda bir kase su bulundurmaya özen gösterin. Ayrıca koyacağınız bu suyu da sık sık yenilemeyi unutmayın. Tavşanınız sürekli hareket halinde olup yoruldukça su içmek isteyecektir.

Tavşan Tuvalet Eğitimi

Tavşan bakımı hakkında bir başka önemli detay da şüphesiz ki tuvalet eğitimi. Evcil hayvan sahiplenenlerin dikkat etmiş olduğu en önemli konulardan bir tanesi ise kesinlikle tuvalet eğitimidir. Konu tavşanlar olunca durum pek de değişik değil. Tavşanınıza tuvaletlerini kolaylıkla yapabilecekleri bir ortam yaratmak, tavşan bakımı açısından son derece önemlidir. Su, yiyecek ve saman kaselerinin yakınındaki bir alana orta büyüklükteki tavşan tuvaleti kurarak, tavşanınızı doğru yere tuvaletini yapması konusunda kolay bir şekilde eğitebilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.