Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Tavşan Sahibi Olmanın Faydaları Nelerdir?

16.04.2023
3.962
Abone Ol 
Tavşan Sahibi Olmanın Faydaları Nelerdir?

Tavşan sahibi olmanın faydaları oldukça fazla. Diğer evcil hayvanlarda olduğu gibi tavşanların da bakımları ve gereksinimleri bazı sahipler için düşündürücü olabilir. Yine de bir tavşan beslemek sanıldığı kadar zorlu bir deneyim değil.

Tavşanlar, arkadaş canlısı ve sevimli olmaları nedeniyle en popüler evcil hayvanlar arasındadır. Bakımları çoğunlukla bir problem teşkil etmez. Bu yüzden de birçok aile için en doğru seçimdir. Bu canlıların arkadaş olarak mükemmel bir seçim olabileceği doğru olsa da, özellikleri ve ihtiyaçları dikkate alınarak tavşan cinsine karar verilmelidir. Bir evcil hayvana sahip olmanın büyük bir sorumluluk olduğu unutulmamalıdır. Çünkü tavşanın yaşam kalitesi tamamen size bağlı. Peki, tavşan sahibi olmanın faydaları neler?

Tavşan Sahibi Olmanın Faydaları

Tavşan Sahibi Olmanın Faydaları

Tavşan dostlarımız, genel olarak sahiplerinin aşırı ilgisine ihtiyaç duymayan hayvanlardır. Bağımsız olduklarını söyleyebiliriz. Fakat bu durum insanlarla beraber yaşamaktan ve bizlerle vakit geçirmekten hoşlanmadıklarını göstermez. Tavşanlar, aslında insanların yaşam koşullarına çok iyi bir şekilde uyum sağlayabilirler. Bu sebeple de herkes için ideal bir evcil dosttur.

En önemlisi ise tavşanın bakım, beslenme ve hijyen ihtiyaçlarını karşılamaktır. Kaliteli tavşan yemleri evcil hayvana sunulmalı, ideal büyüklükteki tavşan kafesi içinde yaşaması sağlanmalı, rutin olan kafes temizliği gerçekleştirilmeli ve gün içinde kafes dışı zamana ihtiyacı olduğu bilinmelidir. Bir tavşan sahibi olmanın faydaları ise şunları içerir:

1. Birçok Farklı Tavşan Cinsi Arasından Seçim Yapabilme Şansınız Var

Tıpkı köpekler ve kedilerde olduğu gibi tek bir tavşan ırkı yok. Esasen günümüzde küçük, orta ve büyük olmak üzere 45’ten fazla tavşan ırkı bulunuyor. Bu da demek oluyor ki, bu sevimli canlıları sahiplenmek istediğinizde seçenekleriniz oldukça fazla. Sunabileceğiniz ilgi ve bakım uygulamalarına göre tavşan cinsine karar verebilirsiniz. Tavşanlar görünüşleriyle insanları cezbederler. Elbette tavşanınızla aranızdaki bağ da çok önemli. Bundan dolayı tavşanın görünüşünden ziyade aranızdaki iletişime ve size hissettirdiklerine odaklanmanızı öneririz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Singapur Tavşanı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

2. Tavşanlar Az Yer Kaplar

Tavşan sahibi olmanın faydaları arasında bir diğeri de tavşanların iç mekânda az yer kaplamalarıdır. Dolayısıyla evinizde veya bahçenizde yer işgal etmeyen bir evcil hayvana sahip olmuş olursunuz. Tavşanlar ayrıca gözetimsiz çok fazla zaman geçirdiği ya da diğer evcil hayvanlarla bir evi paylaştığı durumlarda, kapalı bir alanda ya da kafes içinde rahatlıkla yaşayabilir.

Bununla birlikte, kafesin onun oynaması ve hareket etmesi için yeterli alana sahip olması gerektiğini belirtmekte fayda var. Ayrıca tavşanın gün içinde kafes dışı zaman geçirmesini de sağlamalısınız. Bu sayede evcil dostunuz kendisini çok daha özgür ve mutlu hissedecektir.

3. Tavşanlar için Sağlık Harcamaları Daha Az

Tavşanlar için senelik zorunlu aşılar gibi ek maliyetlere girmenize gerek yoktur. Ancak bu durum, tavşan dostunuzun sağlığını ihmal edebileceğiniz anlamına gelmemeli. Tavşanı sahiplendiğiniz zaman onu veterinere götürmeli ve ihtiyaç duyduğu aşıları yaptırmalısınız. Her sene zorunlu aşılar olmadığı için fazladan harcama yapmanız gerekmez.

Genel kontrol için altı ayda bir tavşanı veterinere götürmeniz yeterli olacaktır. Dişi tavşanlar tümör gibi rahatsızlıklardan muzdarip olabilir. Bu nedenle tavşanlarda çeşitli hastalıkları önlemek ve yönetmek için rutin veteriner kontrolü önemlidir. Yine de altı ay gibi bir süre normal kabul edilir.

4. Tavşanlar Bağımsızdır

Tavşanlar günün büyük bir bölümünü kendi başlarına geçirmeyi başarırlar. Eğer ki, evcil hayvanınıza ayıracak çok fazla vaktiniz bulunmuyor ise üzülmeyin. Çünkü tavşan dostlarımız yalnız kalmaktan sıkılmazlar. Onlara yalnız kaldıkları zamanlarda keyifli vakit geçirebilmeleri için tavşan oyuncakları sunmayı unutmamalısınız. Kafes içinde aynı zamanda kemirgen suluğu ve içinde temiz su, tavşan tuvaleti, kemirgen otları da muhakkak olmalı. Böylece tavşanınız kendi gereksinimlerini kendisi rahatlıkla karşılayabilecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Hollanda Lop Tavşanı Bakımı Nasıl Olmalı?

5. Tavşanlar Çok Sevecendir

Tavşan sahibi olmanın faydaları arasında en önemlilerden biri de tavşanların çok iyi evcil dost olmalarıdır. Ayrıca bu canlılar oldukça sevecendir ve her yaştan insanın favorisi olabilir. Hem görünüşü hem de karakteri ile öne çıkan tavşanlar, diğer evcil hayvanlarla da uyumlu bir şekilde yaşayabilirler.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.