Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

12 Maddede Evcil Tavşan Türleri

29.01.2023
1.421
Abone Ol 
12 Maddede Evcil Tavşan Türleri

Evcil tavşan türleri dünya çapında popüler canlılardır. Hepsi farklı boyutlara, renklere, şekillere ve tüy yapılarına sahiptir. İnsanlar genellikle tavşanların tüy yapısına odaklansalar da her bir tavşanın kendine has mizacı vardır. Şimdi, evcil tavşan cinsleri nelerdir keşfedelim.

Evcil Tavşan Türleri

Evcil Tavşan Türleri

Sahiplenmek için tavşan arıyorsanız; en çok tercih edilen evcil tavşan türleri şunlardır:

1. Alaska Tavşanı

İsminden yola çıkarak bu tavşanın Alaska eyaletine özgü olduğunu düşünebilirsiniz. Fakat bu siyah tavşanlar Almanya’dan gelmektedir. Aslında kürk tavşanı olarak yetiştirilmişlerdir ama günümüzde evcil hayvan olarak sıklıkla tercih edilmektedir.

2. Amerikan Tavşanı

Bu, çok nadir bir tavşan ırkıdır. Açık mavi veya beyaz renklerde olabilir. Tatlı mizacı ve hoş tüyleriyle bir adım öne çıkar. Kafa yapısı biraz dardır. Vücudu orta yapılıdır. Kaliteli tavşan yemleri ile beslenmesi önemlidir.

3. Amerikan Çinçilla Tavşanı

Amerikan Chinchilla tavşan 1919 senesinden bu yana tanınmaktadır. Nazik ve dayanıklı bir tavşandır. Pürüzsüz ve parlak renklerde olan tüyleri oldukça yoğundur. Diğer birçok tavşan ırkına göre biraz daha yuvarlak bir vücudu vardır.

4. Amerikan Sable Tavşanı

Kuyruğunda, ayaklarında, kulaklarında ve yüz bölgesinde koyu renkler bulunan bir tavşandır. Evcil tavşan türleri arasında öne çıkanlardan biridir. Benzersiz kahverengi tüy rengiyle fark yaratır. Tüyleri yumuşak ve yoğundur. 1920’li senelerde farklı çinçilla tavşanlarıyla çaprazlanarak elde edildi.

5. Angora Tavşanı

Ankara’ya özgü olan bu tavşanlar, esasen tüm dünyada tanınmaktadır. İpeksi ve yoğun tüylere sahiptir. Tüylerinin düzenli bakıma ihtiyacı vardır. Aksi durumda tüylerinin karışması söz konusu olabilir. Ara sıra tüylerinin kırpılması gerekebilir. Özel ilgi isteyen bir tavşandır. Farklı ülkelerde çeşitli ırkları bulunmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Tavşanların Bakımı,Ömrü ve Beslenmesi

6. Argente Tavşanı

Argente tavşanları Fransa’ya özgüdür. Farklı hoş renklere sahiptir. Parlak ve ipeksi tüyleri ile bir adım öne çıkar. Gümüş-kahverengi, gümüş-mavi, kahverengi-gümüş, siyah gibi çeşitli tonlarda olabilir. Bakımı oldukça kolaydır. Ayrıca kaliteli kemirgen yemleri tüketmesi önem arz eder.

7. Belçika Tavşanı

Amerika’da 1880’lerde yetiştirilmeye başlanmış olan bir tavşandır. Amerika’nın en eski tavşanlarından biridir. Fakat bu tavşan cinsi Belçika’da çok daha önce geliştirilmiştir. İnce ve uzun gövdesi, kemerli sırtı ile karakterizedir. Vahşi bir tavşana benzese de aslında çok narin bir tavşandır. Ayrıca nadir bulunan tavşanlardan biridir.

8. Beyaz Hotot Tavşanı

Evcil tavşan türleri arasında yer alan Beyaz Hotot Tavşanı, bembeyaz tüyleri ile gören herkesin ilgisini çeker. Çok sevimli bir canlıdır. Koyu renklerinin çevresini saran siyah bir göz altı çizgisine sahiptir. On dokuzuncu yüzyılda Fransa’da geliştirilmiştir.

9. Kaliforniya Tavşanı

Bu tavşan Amerikan Tavşan Yetiştiricileri Derneği tarafından tanınan en popüler cinslerden biridir. İsminden de anlaşılacağı üzere Kaliforniya’dan gelmektedir. Kuyruğunda, ayaklarında, kulaklarında ve burnunda koyu renkler olmakla beraber genel vücudu beyaz renklidir.

10. Hollanda Tavşanı

Çift renk içeren bu canlılar, en bilindik tavşanlardan biridir. Hatta en popüler tavşan ırkları listesinde ilk on içinde yer almaktadır. Biraz küçük bir tavşandır ve bakımı da nispeten kolaydır. İsmine rağmen İngiltere’ye özgüdür. Arkadaş canlısı ve aktif bir canlıdır. Geniş bir tavşan kafesi gerektirir.

11. İngiliz Lop Tavşanı

Evcil tavşan türleri listemiz İngiliz Lop Tavşanı ile devam ediyor. Uzun kulakları ile ünlüdür. Sarkık kulaklı tavşan olarak da bilinir. 1800’lerden bu yana bilinmektedir. Kraliçe Victoria zamanında oldukça popülerdi. Sakin ve arkadaş canlısı bir hayvandır. Kaliteli tavşan yemleri ile beslenmeli ve kemirgen suluğu içinde her daim temiz suya erişim sağlamalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Campbell Hamsterı Bakımı ve Özellikleri

12. Patagonya Tavşanı

Belçika’nın Flanders şehrinden gelen bu tavşan, diğer birçok tavşana oranla çok daha iridir. Uzun ve ağır bir vücudu vardır. En büyük tavşan ırkları arasında yer almaktadır. Tatlı bir mizacı ile fark yaratır ve insanlarla arası çok iyidir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.