Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Tavşan Satılan Yerler Nereler? Tavşan Nerede Satılır?

03.05.2021
7.476
Abone Ol 
Tavşan Satılan Yerler Nereler? Tavşan Nerede Satılır?

Tavşan sahiplenmeyi planlıyorsanız; tavşan satılan yerler arıyor olabilirsiniz. Bir tavşana sahip olmak, finansal ve bakım açısından uzun vadeli bir sorumluluktur. Tavşanın ihtiyaçlarının karşılanmasını ve bunu sağlamak için tüm makul adımların atılmasını gerektirir. Peki, tavşan nerede satılır? Tavşan satılan yerler nereler?

Tavşan Satılan Yerler

Tavşan bakmak istiyorsanız, tavşan sahiplendirme veya tavşan satın alma ile bunu gerçekleştirebilirsiniz. Güvenilir platformların yavru tavşan sahiplendirme ya da yetişkin tavşan sahiplendirme ilanlarına göz atabilirsiniz. Varsa çevrenizdeki tavşan çiftliklerine uğrayabilirsiniz.

Bir tavşanın aşağıdakileri sağlamak için uygun bir ortamı olmalıdır:

  • Aşırı iklim koşullarına karşı koruma
  • Uygun bir beslenme düzeni ve su
  • Acı ve ıstıraptan korunma
  • Hareket özgürlüğü

Tavşanın sıkıntılı, hasta veya çevresiyle baş edemediği anlamına gelebilecek davranış değişikliklerini izlemek önemlidir. Böyle durumlar söz konusu ise tavşanın ihtiyaçları yeterince karşılanmıyor demektir. Tavşanınızın birincil bakıcısı bir yetişkin olmalıdır. Tavşanların 8 yaşın altındaki çocuklar için uygun evcil hayvanlar olmadığı bilinmelidir. 8 yaş ve üstü çocuklar için tavşanların birincil bakıcısı yine bir yetişkin olmalıdır.

Tavşan Satılan Yerler

Tavşan İçin Uygun Ortam Nedir?

Tavşan satılan yerler hakkında bilgi paylaştıktan sonra tavşanların gereksinim duyduğu ideal yaşam ortamından bahsedelim. Bir tavşanın ortamı, tavşanın erişebildiği herhangi bir alanı ifade eder. Tavşanın nerede yediğini, uyuduğunu, egzersiz yaptığını ve dışkıladığını içerir. Ortam, tavşanın aşağıdakilerin tümünü yapmasına izin verecek kadar yeterli olmalıdır:

  • Dinlenme ve uyku
  • Yeme ve içme
  • Egzersiz
  • Arkadaşlarla etkileşim
  • Oyun
  • Çiğneme

Çevre, tavşanlara daima aşağıdakilerden korunma ve barınma sağlamalıdır:

  • Kedi, köpek, tilki, yırtıcı kuşlar gibi yırtıcı hayvanlar
  • Hem iç hem de dış mekanlardaki aşırı sıcaklıklar
  • Yağmur, rüzgar ve güneş.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Tavşan Beslenmesinde Lifin Önemi Nedir?

Tavşanlar her zaman saklanma yerlerine erişebilmelidir. Muhafazada herhangi bir zamanda tüm hayvanların saklanmasına izin verecek kadar saklanma yeri olmalıdır. İyi bir saklanma yeri şunları yapmalıdır:

  • Tavşan için uygun bir yer olmak
  • Birden fazla girişe sahip olmak
  • Toksik olmayan malzemelerden yapılmalı
  • Keskin kenarlar içermemeli.

Tavşanlar İçin Dış Mekan Muhafazası

Tavşan satılan yerler arıyorsanız ve bir tavşan sahiplenmeye kararlıysanız, bu sevimli hayvanların dış mekan muhafazası hakkında da bilgili olmanız önemlidir. Tavşanlar her zaman avcılardan korunmaya ihtiyaç duyar. Dışarıda barındırıldıklarında, yırtıcı hayvanlardan korunaklı büyük bir kulübeye ihtiyaçları vardır. Bu böcek (sivrisinek) geçirmez olmalı ve tavşanları aşırı hava koşullarından korumalıdır.

Kulübeyi hava şartlarından da korunacak şekilde yerleştirin. Baraka su geçirmez, sağlam, temizlenmesi kolay ve yerden kaldırılmış olmalıdır. Aşırı ısınma meydana gelebileceğinden metal bir baraka veya kulübe kullanmayın. Tavşanlar strese yatkındır. Kış aylarında soğuk iklimlerde barakaya konulmalıdır. Tavşanları dış mekanda barındırmak için alan payı, kapı muhafazası ile aynıdır.

Tavşan İçin İdeal Sıcaklık ve Havalandırma

Tavşanlar, tüm ortamlarda (yaşam alanları ve açık hava koşumları dahil) aşırı sıcaklıktan ve kötü hava koşullarından korunmaya ihtiyaç duyar. Önerilen sıcaklık aralığı 10 ila 25 ° C’dir. Soğuk gecelerde açık hava kulübeleri bir battaniye veya halı ile örtülmelidir. Kapalı yaşam alanları, doğrudan güneş ışığından uzak, serin ve hava akımı olmayan bir odada olmalıdır. Kapalı binalarda havalandırma olmalıdır.

Tavşan Hijyeni

Tavşanın ortamının temiz ve hijyenik olmasını sağlamak tavşan bakımını üstlenen kişinin sorumluluğundadır. Temizlik için yalnızca kaliteli, evcil hayvan dostu dezenfektanlar kullanılmalıdır. Tavşan kafesine gelmeden önce kafesi iyice durulayın ve kurulayın. Yaşam alanı günlük olarak veya gerektiği sıklıkta temizlenmelidir. Böylece tavşanınız temiz ve sağlıklı bir ortama sahip olur. Temizlik şunları içermelidir:

  • Islak ve kirli yatakların çıkarılması ve değiştirilmesi
  • Yenmemiş taze yiyeceklerin uzaklaştırılması
  • Su ve yiyecek kaplarının temizlenmesi.
  • Tuvalet alanını her gün temizleyin. Tuvalet alanında kaliteli saman kullanın. Tavşan başına bir saman tepsisi önerilir.
  • Koşu alanları düzenli olarak döndürülmeli veya temizlenmelidir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Hamster Peynir Yiyebilir Mi?

Tavşan Beslenme İhtiyaçları

Tavşanlar ne yer? Tavşanlar, günde en az bir kez dengeli ve sağlıklı bir diyetle beslenmelidir. Kaliteli taze saman gibi yiyecekler tavşan için her zaman hem gündüz hem de gece sağlanmalıdır. Daha fazla yiyecek vermeden önce, önceki öğünden yenmemiş yiyecekler değerlendirilmelidir. Küflü veya kontamine yiyecekler derhal uzaklaştırılmalıdır.

Tavşanlar otoburdur. Tavşanın uygun bir yüksek lifli yiyeceklerle beslendiğinden emin olmak, sahibinin sorumluluğundadır. Lif, diş sağlığını korur ve sağlıklı bağırsak işlevini destekler. Yüksek lifli diyetler sağlığını iyi bir şekilde korur.

Tavşanlar için yüksek lifli diyet şunları içerir:

  • %90 iyi kalite saman (yulaf veya ot samanı)
  • % 10 yeşil yapraklı bitkiler
  • Küçük miktarlarda özel tavşan yemi (peletler veya külçeler) günde tavşan başına 1 çorba kaşığı ile sınırlandırılmalıdır. Bu yiyeceklerin aşırı tüketimi obeziteye neden olabilir. Müsli türü karışımları beslerken dikkatli olun çünkü tavşanlar seçici besleyicilerdir ve diyette dengesizliğe yol açan daha lezzetli içerikleri seçme eğilimindedirler.
  • Meyveler verilebilir, ancak yalnızca ara sıra sunulmalıdır.
  • Tüm yeşil yiyecekler yemlemeden önce yıkanmalı ve kurutulmalıdır. Birçok bitki tavşanlar için zehirlidir. Yalnızca tavşanlar için toksik olmadığı doğrulanan bitkiler verilmelidir.

Diyetteki değişiklikler, 2-4 hafta içinde kademeli olarak yapılmalıdır. Uygun olmayan yiyecekler tavşanlarda obezite, diş ve bağırsak problemlerine neden olabilir. Tavşanlar çok fazla özel tavşan ikramıyla beslenmemelidir. Bir tavşanın dişlerine zararlı olduğu için şekerli ikramlardan kaçının. Tavşanın yeme alışkanlıklarındaki değişiklikler, bir hastalık belirtisi olabileceğinden yakından izlenmelidir. Tavşanların hamileyken veya bir hastalıktan iyileşirken başka beslenme ihtiyaçları olabilir. Veterinerinizden veya nitelikli evcil hayvan bakımı uzmanınızdan tavsiye alın.

Bir tavşanın özel bir sindirim sistemi vardır ve daha fazla besin almak için yeniden sindirdiği, sekotrof adı verilen üzüm benzeri bir dışkı üretir. Yiyecek kapları, tüm tavşanlarınızın aynı anda rahatça besleyebileceği büyüklükte veya sayıda olmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Tavşanlarda İştahsızlık Sebepleri

Tavşan satılan yerler ve tavşan bakımı hakkında bilgiler paylaştığımız yazımızın sonuna geldik. En kaliteli tavşan yemleri, tavşan malzemeleri ve besleyici kemirgen otları için online pet shop mağazamıza göz atabilirsiniz!

Tavşanlar hakkında daha fazla bilgi için TIKLAYINIZ!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.