Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Tavşanın Özellikleri Nelerdir? Tavşanlar Ne Yer? Tavşanların Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

25.04.2021
1.678
Abone Ol 
Tavşanın Özellikleri Nelerdir? Tavşanlar Ne Yer? Tavşanların Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Bugünkü yazımızda tavşanın özellikleri ile alakalı birçok bilgiyi aynı anda öğrenebilirsiniz. Tavşanlar gerçekten de eşsiz varlıklar değil mi sizce de? Sağlıklı ve mutlu bir tavşanın ihtiyacı olan temel şeyler var. Evcil olan bir tavşanın bakımını yapmak da son derece önemli bir konudur. Tavşan bakımı mühimdir.

Tavşan yemi kalitesinden tutun da ona göstereceğiniz sevgi ve ilgiye kadar her şey detaylı olarak bu yazıda yer alıyor. Tabii bir tavşanın gereksinim duyacağı şeyler bunlarla da bitmiyor. Tavşan sahiplenmeye karar veren herkesin bu yazıyı dikkatli bir şekilde okumasını rica ediyoruz. O halde detayları verelim!

Ona Bir Oda ya da Geniş Bir Yuva Verin!

tavşanın özellikleri

Yavru Tavşan

Ev içerisinde tavşan beslemenin birçok yolu bulunuyor. Tavşanların hayatı açısından güvenli formda olan bir odacık her daim iş görecek demektir. Veyahut bir tavşan evini güzel bir hale getirip evinizin yeni üyesini burada barındırabilirsiniz. Tavşan evi her daim geniş olmalıdır, aksi takdirde sıkıcı olur.

Tavşanın özellikleri konumuz hız kesmeden devam ediyor… Tavşanlar her daim özgür ruhlu canlılardır. Rahat şekilde hareket edebilecekleri bir yerde yaşamayı dilerler. Şayet tavşanınızı tavşan evinde barındıracaksanız gün içinde birkaç saat boyunca egzersiz gereksinimini karşılaması için tavşanı dışarı çıkarın.

Tavşanınızın bakımını yapabilmeniz mevzusunda en önemli olan şeylerden biri de egzersiz ve yeteri kadar hareket edimidir. Eğer bir tavşanı sahiplenmek istiyorsanız ve bahçeniz yoksa tavşanı kesinlikle aile yaşamınıza dahil etmelisiniz. Aksi halde hayvan sıkılmaya başlar ve stresten ölebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Tavşan İhtiyaç Listesi

Tavşanınızı hiç kullanmadığınız bir yere hapsetmeye sakın kalkışmayın. Ona en iyi hayatı sunmak için her zaman aile üyelerine yakın olan bir yerde tutmanız gerekir. Bu nedenle tavşan yuvasını da salon ya da oturma odasına koyun. Bu şekilde problem en mantıklı halde çözülmüş olacaktır.

Evinizi Sevimli Dostunuza En Uygun Forma Getirmeyi Unutmayın!

Sahiplenmiş olduğunuz tavşan her daim tatlı görünüyor. Siz de onu bir an olsun elinizin içinden bırakmak istemeyen birisiniz. Sizi gayet iyi anlıyoruz, onun ne denli güzel olduğunu da biliyoruz. Tavşanın özellikleri arasında en çok bilinenlerden biri de ne kadar sevimli olduklarıdır aslında.

Her an onu sevmeyi istiyorsunuz. Ama bunu her an yapamayacağınızı bilmelisiniz. Yaşamın her anında onu kontrol etme imkanınız olamaz. Tavşanınızın ev ortamında yalnız şekilde koşturup etrafa ve kendine zarar vermesinin önüne geçmelisiniz kesinlikle.

Bu nedenle tavşanınızın bakımı konusunun en mühim kısımlarından birini evinizi tavşana göre dekore etme bölümü oluşturuyor. Tavşanların her biri koşup zıplamaya ve sürekli olarak hareket etmeye bayılan canlılardır. Tavşanlar çoğu zaman keşfe çıkmak için kendilerine özel bir alan isterler. Bu hep böyledir.

Tavşanınız açısından güvenli olan bir yer oluşturmak ve eşyalarınızı da tavşanınıza karşı korumak için tavşanınızın koşacağı alanları iyi seçmeniz gerekiyor diyebiliriz. Bunun için tüm kabloları plastik şekilde olan kaplamalarla sarmanız gerekir. Bu en güvenli yollar arasında her daim yer almaktadır.

Şayet mümkünse, kabloları tavşanın erişemeyeceği bir yere koyun veyahut kabloları bir duvarın üzerine sabitleyin. Tavşanlar hakkında vereceğimiz bilgiler henüz bitmedi. Peki sizce sırada ne var? Evet, sahiden de doğru bildiniz! Tavşanınızın samanını hiçbir zaman eksik etmemelisiniz. Saman her zaman önemli olacak!

Bir Tavşanın Her Daim Samanı Olmak Zorundadır

Yumurta, yoğurt, süt, ekmek… Herkesin alışveriş listesinde bu besinler yer alır. Peki tavşan sahiplenen birinin alışveriş listesinde neler vardır? Tabii ki saman! Herhangi bir tavşanın beslenme listesinde ilk sırada saman yer alır. Tavşanınıza her daim taze saman vermeniz gerekir. Yavru tavşanlara yonca verebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Lop Tavşanı Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Yetişkin tavşanlara ise timot saman verin. Yulaf samanı da verebilirsiniz. Tavşan bakımı mevzusunda tavşanın yediği besinler her zaman önemlidir. Tavşanın özellikleri bunlarla da sınırlı kalmaz. Tavşanınıza düzgün bir bakım yapabilmeniz için samanı her zaman kuru ve temiz bir yere koyun. Tavşanınız erişebilsin.

Tavşanınızın samanlara erişebilmesi için gezdiği yerlere yakın bir alana saman koyabilirsiniz. Geniş bir beslenme kabına samanları koyun. Samanı sık sık yenileyin. Yenilemezseniz tavşan hastalanır ve ölür. Tabii sadece saman vermek de olmaz. Onu başka besinlerle de ödüllendirmeniz gerekecektir diyebiliriz.

Her Zaman Saman Yenmez! Biraz Farklı Besinlere Yer Açın

Tavşanlar da bizler gibi sürekli aynı şeyi yemekten sıkılabilir. Tek yönlü beslenme hali sağlığı bozan bir durumdur, illaki duymuşsunuzdur. Tavşanlar durmaksızın saman yediklerinde sağlıklarından bile olabiliyorlar. Tavşanın özellikleri konumuzun sonuna geliyoruz.

Tavşanınıza saman dışında farklı besinler de verin. Lif bakımından zengin olan yiyecekler ve yeşillikler bir tavşanın olmazsa olmazlarındandır. Tabii ki ara sıra havuç verseniz de olur. Tavşanınızın suyunu da sık sık yenileyin. Kendiniz taze su içerken ona kötü bir su vermeyin. Tavşanınıza çok iyi bakın!

Tavşanlar her daim ilgi ve sevgi bekleyen canlılardır. Eğer gün içinde evde çok durmayan biriyseniz, yani tavşan sürekli olarak yalnız kalacaksa lütfen onu sahiplenmeyin. Çünkü o gün boyu sizi beklerken stres yaparak depresyona girebilir. Buna dikkat etmenizi rica ediyoruz.

Kemirgenler ile ilgili diğer yazılarımızı okumak için tıklayınız.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.