Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Evcil Hamster Cinsleri Hangileri?

01.10.2022
1.363
Abone Ol 
Evcil Hamster Cinsleri Hangileri?

Evcil hamster cinsleri, henüz bir kedi ya da köpek sahiplenmeye hazır olmayanlar için ideal bir evcil dost olarak kabul ediliyor. Hamster gibi minik bir canlının bakımı da daha kolay oluyor. Her yaştan insan için iyi bir seçim olan hamsterlar, birçok farklı ırkta karşımıza çıkıyor. Peki, evcil hamster türleri hangileri?

Evcil Hamster Cinsleri

Evcil Hamster Cinsleri

Bu ufak kemirgenler az bakım gerektiren evcil hayvanlar olarak bilinir. Bundan dolayı çoğu insanın favori seçimi olarak dikkat çeker. Evde besleyebileceğiniz evcil hamster cinsleri şu şekilde sıralanabilir:

Çin Hamsterı

Evcil hamster cinsleri arasında ilk sırada Çin hamsterı var. Diğer çoğu evcil hamster türüne göre bulunması biraz daha zor olan bir hamsterdır. En fazla dört cm uzunluğuna kadar büyüyebilen bu hamsterlar, genellik minyatür boyutları nedeniyle tercih edilir.

Bu hamsterlar Çin ve Moğolistan’a özgüdür. Kuyrukları da diğer hamsterlara oranla biraz daha uzundur. Tipik olarak uysal bir canlıdır. Evcilleştirilmesi kolaydır. Ancak biraz ürkek olduğunu söyleyebiliriz. Kaliteli hamster yemleri ile beslenmesine dikkat edilmelidir.

Roborovski Hamterı

Evcil hamster cinsleri listesinde yer alan Roborovski, pek fazla bilinmese de ideal bir evcil hamster olarak öne çıkar. Roborovski hamsterları Kuzey Çin ve Moğolistan’ın çöl bölgelerine özgü bir hayvandır. 1890’larda onu popüler hale getiren Teğmen Vsevolog Roborovski’nin ismini almışlardır.

Bu hamsterlar kısmen minik boyutlarından dolayı çok sevilir. Çok sosyal bir canlıdır. Bakımı da oldukça basittir. Yalnız yaşamayı sevmeyen Roborovski hamsterı, gruplar halinde bir kafeste tutulduğunda daha mutlu olur. Uysal ve eğlence düşkünü olduklarını söyleyebiliriz. Kafeslerinde hamster oyuncakları muhakkak yer almalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  5 Maddede En İyi Tavşan Yemleri

Diğer hamsterlara göre kafeste tünel açmayı ve zıplamayı severler. Kemirgen talaşları gibi malzemeler ile kafesi desteklenmelidir. Rutin olarak kafesi temizlenmeli ve evcil hayvana sağlıklı bir yaşam alanı sunulmalıdır.

Suriye Hamsterı

Evcil hamster cinsleri söz konusu olduğunda Suriye hamsterından da bahsetmek gerekir. Ülkemizde ve dünya çapında tanınan bir hamster cinsidir. Seçici üreme sayesinde farklı renklerde olabilir. Genelde altın renkli Suriye hamsterı daha yaygındır.

Suriye hamsterı, sevimliliğine ek olarak evcilleştirilmesi ve idare edilmesi en kolay cinslerden olduğundan, en çok tercih edilen hamsterlardan biridir. Çoğunlukla arkadaş canlısıdır. Gruplar halinde yaşamaktan memnun olur. Sağlıklı bir yaşam sürmesi adına kaliteli hamster yemleri tüketmelidir.

Winter White Hamster

Rus cüce hamster türüdür. Güneybatı Sibirya ve Doğu Kazakistan’a özgü olan bir cinstir. Sevimli, arkadaş canlısı ve eğlenceli bir evcil dosttur. Biraz çekingen olmalarına karşın sosyalleşmeye isteklidirler. Kendi başına yaşayabileceği gibi çoklu gruplar halinde de yaşayabilen bir hamsterdır.

Biraz zaman ve sabırla eğitildiklerinde harika bir evcil hamster olurlar. Boyutuna uygun bir hamster kafesi içinde bakılmalıdır. Kafes temizliği ise kesinlikle aksatılmamalı, düzenli şekilde yapılmalıdır.

Hamster Sahiplenecekseniz Bunları Unutmayın

Evcil hamster cinsleri çok sevimlidir ve çoğu insan onları beslemek için can atar. Oldukça az bakım gerektiren bu hayvanlar, aslında her aile için uygun bir seçim değildir. Özellikle evinizde köpek ya da kedi varsa hamster bakmak sizin için uygun olmayabilir.

Hamsterlar çok narin canlılardır. Çok küçük çocukların olmadığı evler onlar için uygundur. Çocuklu aileler hamster sahiplenmek istediklerinde, çocuklarına gerekli talimatları mutlaka vermeliler. Bu sayede hamster için güvenli ve sağlıklı bir ortam yaratılmış olacaktır.

Hamsterlar hızlı ve çevik olmalarıyla bilinir. Kafesten kaçtıkları anda evin içinde yaralanmaları ya da zarar görmeleri olasıdır. Bu yüzden güvenli, sağlam ve kullanışlı bir hamster kafesi edinmelisiniz. Hamster dostunuzun ihtiyaçlarını karşılamak için en iyi ürünleri hamster malzemeleri kategorimizde bulabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kış Aylarında Tavşan Bakımı İpuçları
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.