Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Tavşanların Yiyebileceği Meyveler Hangileri?

30.07.2023
965
Abone Ol 
Tavşanların Yiyebileceği Meyveler Hangileri?

Tavşanların yiyebileceği meyveler oldukça fazladır. Bu sevimli canlıların beslenmesine çok dikkat edilmelidir. Kaliteli ve dengeli beslenen tavşanlar, sizlere uzun seneler boyunca arkadaşlık edebilecektir.

Tavşanların Yiyebileceği Meyveler

Tavşanların Yiyebileceği Meyveler Hangileri?

Tavşan dostlarımız otçul canlılardır. Güvenle meyve yiyebilirler. Fakat meyveler, beslenme düzenlerinin çoğunu oluşturmamalıdır. Tavşanların temel beslenmesi elbette tavşan yemi olmalıdır. Çeşitli kemirgen otları, sebzeler ve meyveler de tavşanlara belirli miktarda verilmelidir.

Tavşanınıza ödül olarak meyve vermek istiyorsanız, miktarı iyi ayarlamanız gerekir. Ayrıca her defasında farklı meyve türleri ile tavşanı memnun edebilirsiniz. Sonuç olarak tavşanın farklı meyvelere nasıl tepki verdiğini de görmüş olursunuz. Tavşanınız bir meyveyi reddediyorsa, bir daha ona o meyveyi sunmamalısınız. Tavşanların yiyebileceği meyveler ise şu şekilde sıralanabilir:

1. Elma

Tavşan dostunuza ödül olarak elma dilimi verebilirsiniz. Tavşana elma vermeden önce meyvenin çekirdeklerini, sapını ve kabuklarını almayı ihmal etmemelisiniz.

2. Muz

Tavşanların yiyebileceği meyveler arasında bulunan muz, bu sevimli canlıların beğenerek tükettiği yiyeceklerden biridir. Muz çoğu tavşanın favorisidir. Fakat bu meyvenin şeker oranının yüksek olduğunu unutmamalısınız. Bu yüzden de tavşana muz verirken meyveyi birkaç dilim şeklinde ona sunmanız en doğrusu olacaktır. Tabii ki, muzun kabuğunu çıkarmayı da ihmal etmemelisiniz.

3. Çilek

Çilekler C vitamini açısından yoğun olan meyvelerdir. Bu meyveyi tavşanın tüketmesinde herhangi bir sakınca bulunmaz. Aksine çilek, tavşanın vitamin ihtiyacını optimal düzeyde karşılar. Ancak tavşana aşırı miktarda çilek vermemeye özen göstermelisiniz. Aşırı çilek tüketimi tavşanda ishal sorununu beraberinde getirebilir.

4. Kavun

Tavşanların yiyebileceği meyveler arasındadır. Küçük parçalar halinde tavşanlara kavun verilebilir. Yaz mevsiminde tavşanların serin kalmalarını sağlamanın kolay bir yoludur. Kavunun çekirdeklerini çıkarıp, kabuklarını soymayı unutmamalısınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Hamstera Verilmemesi Gereken Yiyecekler

5. Kuş Üzümü

Tavşanlar da kuş üzümü yiyebilirler. Bu kurutulmuş meyveler, tavşanlar için harika bir atıştırmalıktır. Üzümün çekirdeksiz olmasına dikkat etmek gerekir.

6. Kayısı

Çekirdekleri ve sapı alınmış kayısı, tavşanlar için güvenli bir meyvedir. Tatlı bir meyve olduğundan kayısı, tavşanların beğenerek tüketecekleri meyvelerden biridir.

7. Papaya

Tohumları alınmış papaya, tavşanların damak tadına hitap eder. Sindirim enzimleri içermesinden dolayı tavşanın sindirim sağlığını optimal anlamda teşvik eder. Ayrıca papaya tavşana verilecek ise hem çekirdeği hem de kabukları alınmalıdır.

8. Kivi

Kabuğu soyulan kivi, tavşanlara güvenle yedirilebilir. Bu meyvenin eşsiz dokusu ve tadı, tavşanların memnun olmasını sağlar.

9. Armut

Lif bakımından zengin olan armut, tavşanların yiyebileceği meyveler listesinde yer alır. En zengin lif içeriğine sahip olan meyvelerden biri de armuttur. Bu özelliğinden dolayı tavşanların sindirim problemi yaşamalarını önler.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.