Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Yaz Aylarında Tavşanları Serin Tutmanın Yolları

09.07.2023
581
Abone Ol 
Yaz Aylarında Tavşanları Serin Tutmanın Yolları

Yaz aylarında tavşanları serin tutmanın yolları bilinmelidir. Tavşan dostlarımız, yaz mevsiminde dışarıda zaman geçirmeyi ve evin içinde koşturmayı seven canlılardır. Şüphesiz ki, bir tavşan için günlük egzersiz çok önemlidir. Dışarısı çok sıcaksa veya evinizde klima bulunmuyor ise tavşanınız aşırı ısınabilir. Özellikle de çok tüylü, çok genç, yaşlı ve aşırı kilolu tavşanlar için sıcak havalar ciddi bir risk faktörüdür. Tavşanınızı yaz mevsiminde serin tutmak için bazı ipuçlarından yararlanabilirsiniz.

Yaz Aylarında Tavşanları Serin Tutmanın Yolları Nelerdir?

Yaz Aylarında Tavşanları Serin Tutmanın Yolları

Tavşan dostunuzun vücut ısısı çok yükselirse, önemli sorunlar oluşabilir. Tavşanı serinletmek ve aşırı ısınmasını engellemek için yapabileceğiniz bazı şeyler var. İşte, yaz aylarında tavşanları serin tutmanın yolları:

1. Klima

Tavşan için ideal sıcaklık 10 derecenin altına inmemeli ve 30 derecenin yukarısına çıkmamalıdır. Bunu elde etmek için klimadan faydalanabilirsiniz. Tavşanınız için ideal sıcaklığı elde etmek adına klima kullanabilirsiniz. Ancak, tavşan kafesi direkt olarak klimanın önünde konumlanmamalıdır.

2. Vantilatör

Klimanız yok ise yaz aylarında tavşanları serin tutmanın yolları arasında bulunan vantilatörleri de deneyebilirsiniz. Fanın, tavşanın üzerine üflemesini engellemelisiniz. Aksi durumda tavşanınız üşütüp hasta olabilir.

3. Tavan Vantilatörleri

Tavşan kafesinin yer aldığı odada tavan vantilatörü kullanabilirsiniz. Hem klimalı hem de klimasız ortamlarda tercih edilebilen bu ekipmanlar, konforlu bir oda sıcaklığının elde edilmesine olanak tanır.

4. Açık Pencereler

Klimanız, tavan vantilatörünüz veya fanınız yok ise açık pencerelerden yararlanabilirsiniz. Tavşan dostunuz tavşan oyuncakları ile oynarken, tavşan yemi ile beslenmesini gerçekleştirirken serin kalmasını sağlamak amacıyla pencereleri açabilirsiniz. Kafesi pencerenin yakınına konumlandırabilirsiniz. Tavşanın kaçmasını engellemek için gereken önlemleri almayı unutmamalısınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Aslanbaş Tavşanı Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Yaz Aylarında Tavşanları Serin Tutmanın Yolları

5. Tüy Kesimi

Yaz aylarında tavşanları serin tutmanın yolları söz konusu olduğunda tüy kesimi de önemli bir yöntem. Tavşanınızın çok fazla tüyü varsa, fazla tüyü poposundan, karnından ve kulaklarından kırpmak, hayvanın serin kalmasına yardımcı olabilir. Tüyleri uzunsa, düzenli olarak tavşan bakım ürünleri ile tüy bakımı yapmanı da ihmal etmemelisiniz. Tavşanların cildi oldukça hassastır. Bu yüzden de keskin bakım aletleri kullanmaktan kaçınmalısınız. Özel tüy kesim araçları tercih etmek en doğrusu ve en güvenlisidir.

6. Gölge

Tavşanınız dışarıdaysa, her zaman gölge bir alana erişebilir olduğundan emin olun. Tavşan kafesini mutlaka gölgede tutmalısınız. Güneş ışığına doğrudan maruz kalmak, tavşanın sağlığını riske atabilir.

7. Sprey Şişesi

Evcil hayvanınızın kulaklarını hafif bir şekilde buğulamak için sprey şişesine su doldurabilirsiniz. Buharlaşan su, tavşanın serinlemesine olanak tanıyacaktır.

8. Dondurulmuş Su Şişeleri

Yaz aylarında tavşanları serin tutmanın yolları arasında bir başka tavsiye ise dondurulmuş su şişeleri kullanmaktır. Plastik su şişelerini suyla doldurup buzlanmasını sağlayın. Ardından bu şişeleri tavşanın kafesine yerleştirin. Serin kalmak isteyen tavşanınız, dondurulmuş su şişeleri ile zaman geçirecektir.

9. Bol Su Tüketimi

Tavşanınız her daim bol suya erişim sağlayabilmelidir. Bu sebeple de kemirgen suluğu yeteri oranda su barındırmalıdır. Tavşana yaz aylarında serin su vermeyi ihmal etmemelisiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.