Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Hollanda Lop Tavşanı Hakkında 21 Önemli Bilgi

28.01.2021
6.029
Abone Ol 
Hollanda Lop Tavşanı Hakkında 21 Önemli Bilgi

Tavşanların da aynı diğer hayvanlarda olduğu gibi kendi içlerinde birçok faklı çeşidi vardır. Bugünkü yazımızda sizlere Hollanda Lop Tavşanı ile ilgili eşsiz bilgiler veriyor olacağız. Bu bilgilerden kimisi daha önce duyduğunuz, kimi ise ilk kez duyacağınız şeyler olacak. O halde vakit kaybetmeden bilgilerimizi vermeye başlayalım…

  1. Hollanda Lop Tavşanı ilk kez tam olarak 1960 senesinde Hollanda’da Netherland Dwarf ve French Lops adlı tavşan ırklarının birleşiminden doğmuştur.
  2. Bu tavşanın kökenleri, melez bir ırka kadar dayanmaktadır.
  3. Sevimli dostlarımızın son derece uzun kulakları vardır. Yapılan birçok araştırma, Hollanda Lop Tavşanının bu özelliği sayesinde herkesin dikkatini çektiğini kanıtlıyor.
  4. Birçok kişi, bu tavşanı bir oyuncağa benzetmektedir. Hamstera benzeten de çoktur. Sahiden benziyor.
  5. Kısa boylu olmalarına karşın kilolu bir yapıları vardır. Yine de çok ağır olmazlar.
  6. Hollanda Lop Tavşanı, oyun oynamaktan çok fazla keyif alır. Siz durmadıkça o da oyunu bırakmaz.
  7. Bu tavşanlar yetişkin oldukları zaman maksimum 2 kiloya yükselirler.
  8. Günde en fazla 700 ml su içtikleri görülmüştür.
  9. Cinsiyetleri ilk birkaç ay belli değildir. 5. Ay sonrasında cinsiyeti öğrenebiliyorsunuz.
  10. İyi bir bakım yaparsanız 14 sene yaşarlar.
  11. Bu tavşanların tuvalet eğitimine ihtiyaçları vardır. Özellikle küçükken öğretirseniz gidip tuvaletlerini kuma yaparlar. Aynı kediler gibi!
  12. Hollanda Lop Tavşanı tuvalet ihtiyacını giderdiğinde ağır bir koku duyuyorsanız muhakkak bir uzmana danışın. Ciddi hastalıklar meydana gelmiş olabilir.
  13. Bu tavşan türünün kemirme içgüdüsü yoktur. Bu harika bir şeydir, hiçbir yeri kemirmez. Sadece bebeklik zamanlarında kemirebiliyorlar.
  14. Asla kafeste beslemeyin. Özgürlüklerine düşkün olan bu güzel tavşanlar, kafeste yaşarken depresyon geçirebilir.
  15. Kafeste beslenen Hollanda Lop Tavşanı 2-3 sene ancak yaşayabilir.
  16. Bu tavşanlar kuru gıda, sebze ve meyvelerle beslenir. Dilerseniz tavşan yemi de satın alabilirsiniz. Bu tür ürünlerin içeriği çekirdek, fıstık, meyve parçaları, buğday, çim konsantresi ve keçiboynuzu gibi besinlerden oluşmaktadır.
  17. Tavşanınıza yonca yedirebilirsiniz. Buna bayılacak!
  18. Tuvaletinde yumuşaklık olan Hollanda Lop Tavşanı için yapabileceğiniz en iyi şey, ona bol bol kuru yapıdaki yoncalardan yedirmek olsun.
  19. Bu tavşan türü, sevgiyi de ilgisizliği de hissedebiliyor. Sevgi ve ilgi görmeyen Hollanda Lop Tavşanı zamanla hastalanarak kendini kötü hissedebilir. Her an ilgi ister.
  20. Maydanoz, bu tavşanların en sevdiği yiyecek olabilir. Ona ödül maması olarak maydanoz verebilirsiniz. Bu durumda tavşanınızın en favori insanı siz olacaksınız, sahiden harika değil mi
  21. Hollanda Lop Tavşanı, çocuklarla harika anlaşır. Fakat çocuklar tarafından sıkıştırılırlarsa ısırma davranışı gösterebilirler. Bunu çocukların canını yakmak için değil, tam aksine kendilerini herhangi bir tehlikeden korumak için yaparlar.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Tavşanlarda İshal Tedavisi Nasıldır?

Kemirgenlerle ilgili diğer yazılarımız için buraya tıklayınız…

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.