Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Tavşanlar Ekmek Yiyebilir Mi?

10.08.2022
2.873
Abone Ol 
Tavşanlar Ekmek Yiyebilir Mi?

Tavşanlar ekmek yiyebilir mi? Tavşanın beslenmesi, genel sağlığında önemli bir yere sahiptir. Bu yüzden tavşanın vücudunda probleme yol açabilecek besinlerin hangileri olduğu bilinmelidir. Peki, tavşanlara ekmek verilir mi?

Tavşanlar Ekmek Yiyebilir Mi? Yiyemez Mi?

Tavşanlar Ekmek Yiyebilir Mi?

Tavşanlar ekmek yiyebilir mi merak ediliyor. Tam buğday ekmek, normal ekmek, kızarmış ekmek ve bayat ekmek gibi yiyeceklerin tavşanlara verilip verilmeyeceğini araştıran birçok insan var. Ekmeğin bu hayvanlar için faydalı olduğunu duymuş olabilirsiniz.

Özellikle de tavşanların diş sağlığı için ekmeğin faydalı olduğu söylenir. Tavşanların dişleri yaşamları boyunca büyür ve onları yıpratmak için düzenli olarak kemirme taşları ve yiyecekleri kemirirler. Bu sebeple de özellikle bayat ekmeğin, tavşanların diş sağlığı için yararlı olduğunu belirtebiliriz.

Esasen ekmeğin tavşan organizması bakımından herhangi bir avantajı bulunmaz. Bu nedenle onun için faydalı değildir. Aslında ekmek nişasta içermesinden dolayı evcil hayvanının mide ve bağırsak sistemine zarar verebilir.

Tavşan, katı otçullar grubunda yer alır. Beslenme düzenleri tavşan yemi, meyveler, belirli bitki türleri ve tahıllara dayanmalıdır. Fakat bazı tahıllardan elde edilen yiyeceklerde olduğu gibi hepsi onlar için faydalı değildir. Tavşan dostunuz ekmeği seviyor olabilir. Ancak ekmeğin aşırı tüketimi tavşana zarar verebilir.

Tavşan Ekmek Yerse Ne Olur?

Tavşanlar ekmek yiyebilir mi? Yukarıda da açıkladığımız üzere tavşana ekmek verilmesi pek tavsiye edilmez. Çünkü onlara gereksinim duydukları protein ve vitamin gibi besinleri sunan ve ayrıca sindirim sistemlerine zarar vermeyen başka besinler var. Örneğin, kemirgen otları bunlar arasında yer almaktadır.

Küçük miktarlarda ekmek tavşan dostunuz için herhangi bir zarara neden olmaz. Ama aşırı miktarda ekmek tüketen tavşanların obezite riski altında olduğunu söyleyebiliriz. Hatta ishal ve dehidrasyon sorunu da ortaya çıkabilir. Çok fazla ekmek tüketmek tavşanlarda ishal yapabileceği için bu durum başka sağlık sorunlarına da sebebiyet verebilir. Mide ülseri gibi sorunlar da zamanla gelişebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Hamster Peynir Yiyebilir Mi?

Herhangi bir rahatsızlığı önlemek adına tavşana nişastalı gıdalar sunulmamalıdır. Çünkü tavşanlar bu besin bileşenini normal bir şekilde sindiremezler. Nişasta, tavşanın bağırsağında fermantasyona uğramadığı için onun ciddi rahatsızlıklar yaşamasına neden olabilir. Bu yüzden de tavşana ekmek vermemek önemlidir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.