Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Tavşan Hastalıkları ve Ölüm Belirtileri Nelerdir?

20.02.2021
17.612
Abone Ol 
Tavşan Hastalıkları ve Ölüm Belirtileri Nelerdir?

Bugünkü yazımızda tavşanların ölüm belirtileri ile alakalı önemli bilgiler veriyor olacağız. Bu yazıda göreceğiniz hastalık semptomlarını tavşanınızda görürseniz hemen bir veteriner hekime danışmalısınız.

Tavşanlar, son derece güçlü bir mekanizmaya sahip olan hayvanlardır. Çok az hasta oldukları görülür. Birçok hastalık da tavşanın genel bakımı, beslenme durumu, su içme seviyesi ve kafesinin düzeltilmesi sonucunda engellenebiliyor.

Tüm bunların yanı sıra egzersiz yapmak da tavşanlar için büyük bir koruma mekanizması oluşturmaktadır. Tavşanınız 6 haftalık olduğu zaman viral kanamalı olan hastalıklara yakalanmaması için aşılatmanız gerekmektedir.

Bu bahsi geçen aşıyı her sene 1 defa yaptırmalısınız. Konuyla alakalı detaylı bilgileri ise her zaman gittiğiniz veteriner hekimden almayı unutmayınız. Tavşanların ölüm belirtileri ile ilgili detayları öğrenmek için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz…

Tavşan Hastalıklarının Semptomları Nelerdir?

Tavşanların ölüm belirtileri

Beyaz Sarı Tavşan

Tavşanın bitkin durumda olması, kendini bir köşeye çekmesi, kürkünün donuk bir renk alması, iştahının kesilmesi, nefesi zor alıp vermesi, burnunun sulanması, gözlerinin sulanması, kabızlık ve ishal gibi durumlarla karşılaşması en büyük hastalık belirtileri arasında yer almaktadır. Bu semptomlar birkaç günden çok daha fazla sürerse tavşanınızı hemen bir veteriner hekime göstermelisiniz.

Tavşanlarda İshal Hastalığı Nedir?

Tavşanınızın ishal sorunu yaşadığının semptomları iştahın kapanması, ateşin yükselmesi, aşırı derecede kilo kaybı yaşanması gibi belirtiler olarak karşınıza her daim çıkabilir. Bu süreç boyunca evcil hayvanınız su içme seviyesini azaltır. Bu da bitkin düşmesine neden olur.

Günün çoğu saatini hareketsiz bir biçimde geçirmeye alışır. Bu ve bunun gibi semptomlar, net bir biçimde tavşanınızın ishal sorunu ile baş etmeye çalıştığını gösterir. Onu bir veteriner hekime göstererek muayene ettirmenizi tavsiye ederiz. Ancak bu şekilde iyileşebilir. Tavşanlarda ölüm belirtileri konumuza devam ediyoruz…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Hamster Neden Çok Uyur?

Tavşanlarda Solunum Yolu Hastalıkları Nelerdir?

Öksürme, burunda oluşan akıntı, ıslak burun ve gözler tavşanlarda denk gelinen solunum yolu hastalıklarının temel belirtileri arasında yer almaktadır. Bu hastalık genel olarak tavşanınızın yaşadığı kafesin kirli olmasından kaynaklanır. Kafeste oluşan kalabalık hal de buna neden olmaktadır.

Tüm bunların yanı sıra havada yer alan bazı maddeler yani oda spreyi, deodorant ve toz gibi maddeler, kötü havalandırma biçimi, nem, yüksek sıcaklık ve diş hastalıkları da bu duruma neden olabiliyor. Bu tarz bir durumda kafesi tamamen temizlemelisiniz. Tozsuz ve kuru bir kafes ortamı oluşturmalısınız.

Tavşanlarda Mantar Hastalığı Nedir?

Tavşanların ayak parmaklarının kuru bir biçimde sert bir form alarak kabuk bağlaması ve durmaksızın kaşınarak yalanması şeklinde hemen veteriner bir hekime götürülmesi lazımdır. Bu tür davranışlar egzama ya da mantar gibi rahatsız edici hastalıkları simgeler. Tavşanlarda ölüm belirtileri arasında bu tür hastalıkların ilerlemiş halleri de yer almaktadır diyebiliriz.

Tavşanlarda Kulak Uyuzu Hastalığı Nedir?

Tavşanlarda çoğu zaman görülen hastalıklardan biri de bu hastalıktır. Hastalığın temelinde psoroptes cunucıli adlı bir etken yatar. Bu tür etkenler, tavşanınız için özeldir. Yalnızca tavşanların kulak uyuzu hastalığına yakalanmasına sebep olur.

Tavşanın kulaklarında kahverengi renklere sahip kabuklanmalar şeklinde ortaya çıkan bu rahatsız edici hastalık, müdahale edilmezse çoğalmaya başlayan hastalıklardandır. Tavşanınızı bu hastalıktan koruyabilmek adına dış parazit bakımını yaptırmanız gerekir. Bu uygulama üç ayda bir kez yaptırılırsa işe yarar.

Tavşanlarda Diş Hastalıkları Nelerdir?

Tavşanlar kemirgen gurubunda yer almaktadır. Bu nedenle diş sağlıkları son derece önemlidir. Tavşanları diğer türdeki kemirgenlerden fonksiyon, dişlerinin durmaksızın uzamasıdır.

Gelişim çağı içerisinde olan bir tavşanın çene yapısı, beslenmesine tesir eden bir durum olmaktadır. Dişlerin her daim uzaması da tavşanlarda kemirme isteğini ön plana sokar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Tavşanlarda Kaşınma Nedenleri

Bu tür bir kemirme ile düzenli bir biçimde ön dişlerin kullanılması konusunda aşınma sürerken, arka dişlerde yer alan aşınma işlemi gerçekleştirilememeye başlayacaktır. Diş hastalıkları da tavşanların ölüm belirtileri arasında yer alır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.