Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Welsh Terrier (Gal Teriyeri) Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Sağlık

Abone Ol 
Welsh Terrier (Gal Teriyeri) Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Sağlık

Gal Teriyeri olarak da bilinen Welsh Terrier ırkı, Galler’e özgüdür. Gal Teriyeri, tilki ve porsuklarla baş edebilecek güce ve kararlılığa sahiptir. Bu meraklı ve özgürlük düşkünü köpekler, tüm dünyada oldukça popüler. Irk hakkında merak edilenlere göz atalım.

Welsh Terrier

Welsh Terrier Köpek Karakter Özellikleri

Kompakt, sağlam bir yapıya sahip, uyanık ve sevimli bir köpektir. Welsh Terrier, birçok insanın sevimli bulabileceği arkadaş canlısı, kendine güvenen, dışa dönük ve maceracı bir kişilik sergiler. Bu köpek, diğer teriyerlerden biraz daha sakindir. Ancak yine de onunla çok fazla zaman geçirmeniz ve ona bol miktarda zihinsel ve fiziksel uyarım sağlamanız gerekecek. Aksi takdirde sıkılır ve yalnız kalırsa istenmeyen davranışlara yönelebilir.

Bu cins, oynayabileceği yeterli açık alan elde ettiği sürece apartman yaşamına iyi uyum sağlayabilir. Bununla birlikte, çitle çevrili bir avlu şiddetle tavsiye edilir. Zeki, aktif ve neşeli bir köpek olan Welsh Terrier, aileye karşı şefkatlidir, ancak yabancılara karşı temkinlidir. Uzun yürüyüşler yapabilir ve köpeklerle ilgili spor veya aktivitelere katılabilir.

Gal Teriyerleri, vücut yapıları gereği inanılmaz dayanıklılığa sahip enerjik bir cinstir. Yeterli eğitim ve zihinsel uyarımla, gelişimleri desteklenmelidir. Günlük 1 saat kadar egzersize gereksinim duyar. Eğlenceli köpek oyuncakları, kaliteli zaman geçirmesini mümkün kılar.

Welsh Terrier Köpek Tarihçesi

Kuzey Galler’in engebeli arazilerinde tilki, porsuk ve su samuru avlamak için 18. yüzyılda geliştirildi. Köpeğin bunu yansıtan cesur, atletik ve zeki bir doğası vardır. Yuvalarda ve sığınaklardaki saklı avları bulmak için gövdesi, bacakları ve pençeleri bunun için özel olarak tasarlanmıştır. Günümüzde soyu tükenmiş olan İngiliz Siyah Terrier ve Tan Terrier’den geldiği düşünülüyor. Bu cins ilk olarak 1888’de tanındı.

Welsh Terrier Köpek Fiziksel Özellikleri

Gal Teriyerlerinin kendine özgü bir görünümü vardır. Terrier grubundaki birçok köpeğe benzer şekilde, geleneksel olarak küçük veya orta büyüklüktedir. Evlerin veya ahırların etrafındaki küçük zararlıları avlamak için yetiştirildiler. Bu nedenle boyutları küçük alanlara sığmalarına yardımcı olacak büyüklüktedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpek Patileri Nasıl Temizlenir?

Gal Teriyerlerinin sert bir dış kürkü ve yumuşak bir alt kürkü vardır. Bu köpekler çok az tüy döker ve düzenli fırçalamak tüy miktarını kontrol altında tutacaktır. Çoğunlukla 9,5 kiloya kadar çıkabilir. Yine de ortalama bir dişi Gal Teriyeri genellikle tipik bir erkekten daha küçüktür. Gal Teriyeri, koyu renkli olan küçük gözlere sahiptir. Gözleri tam yuvarlak biçimlidir. Kulakları küçük ve V şeklindedir. Tüyleri siyah ve ten rengi ya da kırçıllı siyah ve ten rengi karışımındadır.

Welsh Terrier Köpek Bakımı

Kiri ve dolaşmayı önlemek için Galler Teriyerinin haftada iki ila üç kez fırçalanması gerekir. Tüyleri yaklaşık sekiz ila 12 hafta arasında biraz kırpılmalıdır. Düzenli tüy bakımı, köpeğin tüy sağlığı ve kıvamı için iyidir. Köpeği kendi başınıza tımar etmek için uygun kaliteli köpek fırça ve tarakları kullanmalısınız.

Banyo, yalnızca köpek özellikle kirlendiğinde yüksek kaliteli köpek şampuanı ve nemlendirici ile ara sıra yapılmalıdır. Haftada en az üç kez dişlerini fırçalayın. Kulaklarını enfeksiyon ve kızarıklık belirtileri açısından kontrol edin, düzenli olarak yıkayın ve doğal olarak aşınmazlarsa tırnaklarını kesin.

Kaliteli köpek bakım ürünleri için TIKLAYINIZ!

Welsh Terrier Köpeklerin Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Irkın, çocuklar ve diğer hayvanlar ile iyi anlaştığı bilinir. Bunun için sosyalleşmesine ve eğitimine özen göstermenizde yarar vardır. Doğru sosyalleşme, yavru köpeğinizin sizin ve ailenizin sonuna kadar keyif alabileceğiniz istikrarlı ve iyi huylu bir köpeğe dönüşmesini sağlayacaktır.

Welsh Terrier Köpeklerde Beslenme

Küçük köpek ırkları gibi Gal Teriyeri de hızlı bir metabolizmaya sahiptir. Bu da demek oluyor ki, yüksek oranda enerji yakarlar, ancak küçük mideleri çok az ve sık mama tüketimi gerektirir. Küçük cins köpekler için mamalar, daha küçük ağızlara uyması için uygun seviyelerde temel besin maddeleri ve daha küçük mama boyutlarıyla özel olarak tasarlanmıştır. Bu aynı zamanda çiğnemeyi teşvik eder ve sindirimi iyileştirir. Köpeğinize küçük ırklar için kuru köpek maması veya konserve mamalar sunabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Senbernar Köpeği Özellikleri Nelerdir?

Yetişkin bir Gal Teriyeri, her gün yaklaşık 1 fincan yüksek kaliteli köpek mamasına ihtiyaç duymalıdır. Kesin miktar, köpeğin yaşına, büyüklüğüne ve aktivite seviyesine bağlı olacaktır. Kilo alma eğilimi nedeniyle, yiyecekleri dışarıda bırakmak veya çok fazla köpek ödül maması vermek iyi bir fikir değildir. En sağlıklı ve besleyici kedi mamaları için online petshop mağazamızı ziyaret edebilirsiniz.

Welsh Terrier Köpekler Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Irk hakkında merak edilen soru ve cevaplar:

Welsh Terrier Hangi Köpeğe Benzer?

Kişiliklerindeki bazı ince farklılıklara rağmen genellikle büyük Airedale’in minyatür bir versiyonu olduğu söylenir. Görünüşleri, tüy yapıları ve mizaçları bu köpeklere oldukça benzer.

Welsh Terrier Köpekler Kaç Yıl Yaşar?

Irkın ortalama 12-15 sene yaşadığı bilinir.

Welsh Terrier Köpekler Ortalama Kaç Kilodur?

Bu cins köpeklerin ortalama ağırlığı 9-9,5 kilogramdır.

Welsh Terrier Köpeklerin Olası Sağlık Sorunları Var Mı?

Gal Teriyeri, yaklaşık 12 ila 15 yıllık bir yaşam beklentisine sahip oldukça sağlıklı bir türdür. Bu cins alerji, katarakt, glokom, epilepsi, hipotiroidizm, kanser, lens luksasyonu, kalça displazisi gibi rahatsızlıklara meyillidir. İyi bir yetiştirici, bazı genetik koşulları en aza indirebilmeli veya ortadan kaldırabilmelidir, ancak herhangi bir köpek türünün sağlık sorunlarına bir miktar yatkınlığı olacaktır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.