Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Yavru Kedi İshali Nasıl Geçer?

Abone Ol 
Yavru Kedi İshali Nasıl Geçer?
621.50₺

512.89₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
396.75₺

336.53₺

Royal Canin Digest Sensitive Gravy Kedi Yaş Maması 85 gr 12 Adet

Ürünü İncele
3910.00₺

3491.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
999.00₺

737.89₺

Enjoy Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele

Kediniz ishal olduysa, yavru kedi ishali nasıl geçer diye merak ediyor olabilirsiniz. Yavru kedilerde görülen ishalin farklı nedenleri olabilir. Kimi zaman yanlış mama seçimi, mamanın değiştirilmesi gibi çeşitli basit durumlar dahi ishale neden olabilir. Kimi durumlarda ise kedilerin ishal olmasının nedeni çeşitli hastalıklar olabilir. Bu nedenle de kedilerde ishal durumu görüldüğü zaman kedilerin neden ishal olduğunun belirlenmesi, tedavinin sağlanması için de oldukça önemlidir. Peki, yavru kedi ishali nasıl geçer?

Yavru Kedi İshali Nasıl Geçer? İshal Olan Yavru Kedi İçin Ne Yapılmalı?

Kedilerde görülen ishalin farklı nedenleri olabileceği için her bir nedene bağlı olarak farklı tedaviler de uygulanabilir. Yavru kedilerde görülen ishaller kimi zaman hastalıklara işaret edebileceği için 24 saatten uzun süren ve kanlı da olabilen ishal görülürse vakit kaybetmeden veterinere başvurmak gerekir.

Mama Değişimi İshalin Geçmesini Sağlayabilir

Yavru kedi ishali nasıl geçer? Kedinizin mamasını yeni değiştirdiyseniz bu durum ishale neden olabilir. Kedilerin sık sık mama değiştirmesi iyi olmayabilir. Bu nedenle de kedinizin mamasını değiştirdikten kısa bir süre sonra ishal gözlemlerseniz yeniden eski mamaya dönmeniz gerekebilir.

Kedilerde mamaya bağlı görülen ishal kimi zaman çeşitli gıda hassasiyetlerine de bağlı olabilir. Bu durumda mama içeriğinde yer alan farklı öğelere karşı hassasiyet olup olmadığı konusunda veteriner desteği alınması mümkündür.

Bol Su İçilmesi Tedaviye Destek Sağlar

Yavru kedi ishali nasıl geçer? Kedilerde görülen ishal hangi nedenden kaynaklanırsa kaynaklansın tedavi sırasında bol su tüketimini sağlamak oldukça önemlidir. Kediler ishal oldukları zaman vücutları çok su kaybeder. Buna bağlı olarak da su ihtiyaçları artar. Halsiz ya da yorgun düşen kedinizin yatağının ve mama kabının yanında birer su kabı bulundurmanız gerekir. Ayrıca suyunu sürekli taze tutmanız da önemlidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Genç Hastalığı Nedir? Belirtileri, Nedenleri ve Tedavisi

Kedilerde görülen ishalin giderilmesinde yardımcı olabilen ilaçlar, çeşitli tedavi yöntemleri ve benzeri her durumda su tüketimi desteklenmelidir. Kediler kimi zaman su içmek istemeyebilir. Onları su içmeye teşvik etmek için su kaplarını yanlarında bulundurduğunuzdan emin olun.

Yavru Kedi İshal İlaç Tedavisi

Kedilerde görülen ishal 24 saatten uzun sürerse ya da kanlı şekilde görülürse veteriner desteği almak gerekir. Veteriner desteği alındığı zaman ilaç tedavisine başlanabilir. Reçete ile verilmeyen hiçbir ilacın kedilerde kullanılmaması gerekir. Reçete ile veteriner tarafından tavsiye edilen ilaçlar düzenli ve yeterli şekilde kediye verilmelidir.

Kedilere uygulanan ilaç tedavisine ek olarak vitamin ve mineral desteği de verilebilir. Kimi zaman suya damla olarak eklenen ya da mamaya eklenebilen vitamin ve mineral destekleri kedilerin kısa sürede iyileşmesine ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine de katkı sağlar.

Yavru Kedilerde Beslenme Önemli

Kedinizin ishal olduğunu fark ettiğiniz zaman beslenmesine dikkat etmeniz gerekir. Bu dönemde ona haşlanmış yağsız tavuk verebilirsiniz. Ayrıca beyaz pirinç ve patates de ishalin önlenmesi için etkili olabilir. Evde hazırlayabileceğiniz bu mamaların tuzsuz ve yağsız içeriğe sahip olması önemlidir. Ayrıca kedinize vereceğiniz bu mamaların miktarını doğru dengelemek için veterinere danışabilirsiniz.

Yavru kediniz için besleyici ve kaliteli yavru kedi mamaları online mağazamızda!

Kedilerde ishal problemiyle ilgili daha çok bilgi için TIKLAYINIZ!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.